KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
20 Ekim 2026 Salı

'Doların yükselmesi bizi endişelendirmiyor'

Erdoğan: "Kriz gelip geçici"

`Doların yükselmesi bizi endişelendirmiyor`
09 EKİM 2008 PERŞEMBE 08:31
0
1160
0
AA aa
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Çek Cumhuriyeti Başbakanı Mirek Topolanek'i kabul etti.

İki Başbakan, karşılıklı olarak heyetleri tanıştırdıktan sonra baş başa ve heyetler arası görüşmelere geçti. Görüşme bitiminde iki Başbakan açıklama yaptı:

Bir gazetecinin Bahçeli ve Baykal'ın Kuzey Irak'a tampon bölge kurulması önerisi konusunda sorduğu soru karşısında Erdoğan:  "Tampon bölge konusunda değerlendirmeyi yapacak olan TSK'dır. Tampon bölge ifadesini kullananlar ise o bölgeyi bilmiyor.Hakikaten olması gereken bir şeyse bu adımı da atarız'" dedi.

Erdoğan, global krizle ilgili bir soruya ise şöyle yanıt verdi: "Dalgalı kur rejiminde yükselmiş olması endişe verici değil. Piyasalarda da endişe verici bir durum yok. İrtibatlarımız devam ediyor. Ekonomiden sorumlu devlet bakanı da ABD'ye gitti. Merkez Bankası heyeti de onlarla birlikte. Kriz gelip geçici. Orada bir dizi toplantıya katılacaklar. Bizde bir sıkıntı söz konusu değil. Geçmişten alınan derslerle dışardakikriz bizde görülmüyor”

"YATIRIMCILAR VE BANKACILARIN DİKKATSİZLİĞİ YÜZÜNDEN KRİZ ÇIKTI"

Çek Cumhuriyeti Başbakanı Mirek Topolanek ise ekonomik krizle ilgili bir soru üzerine de Topolanek, ABD'deki krizin hem yatırımcı, hem de bankacıların dikkatsizliği yüzünden ortaya çıktığını söyledi.

Çek Cumhuriyeti için bu krizin ikincil etkileri olacağını belirten Topolanek, ihracat ve büyüme hızının etkileneceğini, ancak büyük bir trajedi beklemediklerini sözlerine ekledi.
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
20.10.2026
10:12
Bingöl Teknokent`te Ar-Ge proje başvuruları başladı
Bingöl Teknokent'te Ar-Ge proje başvuruları başladı
Bingöl Üniversitesi bünyesindeki Teknokent, yenilikçi fikirlerini projeye dönüştürmek isteyen girişimci, araştırmacı ve firmalardan başvuruları almaya başladı. Süreçle teknoloji tabanlı girişimciliğin desteklenmesi ve üniversite-sanayi iş birliğinin güçlendirilmesi hedefleniyor.
19.10.2026
18:02
Bingöl Bal Üreticileri Birliği`nde Salcı ile devam
Bingöl Bal Üreticileri Birliği'nde Salcı ile devam
Bingöl Bal Üreticileri Birliğinin ilk seçimli genel kurulunda Bilal Salcı yeniden Yönetim Kurulu Başkanlığına seçildi. Salcı, birliğin ilk icraatlarından birinin Bingöl Balı'nın fiyatını açıklamak olacağını belirterek üreticilerin emeğinin karşılığını alması için çalışacaklarını söyledi.
19.10.2026
16:51
‘Deyirê Zazakî Avni Polat` TRT Kurdi ekranlarında
'Deyirê Zazakî Avni Polat' TRT Kurdi ekranlarında
Bingöllü ses sanatçısı Avni Polat'ın hazırlayıp sunduğu 'Deyirê Zazakî Avni Polat', yeni sezonuyla izleyici karşısına çıkıyor. Programın ilk bölümü 21 Ekim Çarşamba günü saat 22.00'de TRT Kurdi'de yayımlanacak.
19.10.2026
01:00
Fon tasfiyesinde 40,8 milyar TL ödendi: Yatırımcı sayısı 45 bini aştı
Fon tasfiyesinde 40,8 milyar TL ödendi: Yatırımcı sayısı 45 bini aştı
Fon Koordinasyon Kurulu'nun altıncı toplantısında tasfiye sürecindeki yatırım fonlarının son durumu ele alındı. Üç portföy yönetim şirketinin kurucusu olduğu 66 fonda 45 bini aşkın yatırımcıya yönelik 40,8 milyar liralık ayni ve nakdi tasfiye işlemi tamamlanırken, tasfiye sürecindeki fon sayısı 131'den 65'e geriledi.
18.10.2026
23:40
Bingöl`de iki ayrı trafik kazası: 2 ölü, 4 yaralı
Bingöl'de iki ayrı trafik kazası: 2 ölü, 4 yaralı
Bingöl-Muş ve Bingöl-Erzurum karayollarında meydana gelen iki ayrı kazada 2 kişi hayatını kaybetti, 4 kişi yaralandı. Ilıcalar beldesi yakınlarında beton menfeze çarpan otomobildeki 2 kişi yaşamını yitirirken, 1 kişinin sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.
18.10.2026
23:16
Baraç`tan eğitim eleştirisi;
Baraç'tan eğitim eleştirisi; 'Belirsizlikler giderilmeli'
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç; 20'nin üzerinde okulda sürdüğünü belirttiği tadilat çalışmaları, servis sorunları ve yönetici atamalarındaki gecikmelere dikkat çekerek İl Millî Eğitim Müdürlüğünden açık takvim ve şeffaf bilgilendirme istedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın