KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
11 Mayıs 2024 Cumartesi
°C

Dolar dibe vuruyor

FED'den gelen faiz indirimi sinyalleri doların toparlanmasını sağlayamadı

Dolar dibe vuruyor
12 EYLÜL 2007 ÇARŞAMBA 08:27
0
855
0
AA aa
Dolar euro karşısında tarihi dip seviyelerine yakın hareket ederken, içeride de YTL'ye karşı yüzde 1'e yakın değer yitirdi.

Dolar euro karşısında son beş gündür devamlı düşüyor. Son üç ayda ilk kez böylesine uzun bir düşüş sürecinin yaşandığını belirten uzmanlar, faiz indirim beklentilerinin yanında FED yöneticilerinden Janet Yellen'ın finansal türbülansın ABD ekonomisini yavaşlatabileceği yönündeki açıklamalarının ve geçen hafta gelen olumsuz ekonomik raporların doları etkilediğini belirtiyor.
 
Uluslararası piyasalarda doların üzerindeki satış baskısının devam ettiğini ifade eden döviz analisti Paul Bednarczyk, Bloomberg'e yaptığı değerlendirmede, "Dolar biraz daha zayıflayabilir" ifadesini kullandı.

Dolar euro karşısında 1.3810 seviyesinde bulunurken, düne göre yüzde 0.2 değer yitirdi. Dolar şimdiye kadar en düşük 1.3852'yi görmüştü.

Yatırımcılar FED'in faiz indirimi yapmasını beklerken, diğer taraftan Avrupa'da faizlerin artırılacağını düşünüyor. Piyasadaki beklenti Avrupa Merkez Bankası'nın yıl sonuna kadar en az bir kez çeyrek puanlık faiz artırımı yapacağı yönünde. Bu beklenti de euroyu dolar karşısında güçlendiriyor.

CITIGROUP'TAN İDİALI YORUM

Piyasada euro lehine olan beklentileri sağlamlaştıran bir yorum da Citigroup'tan geldi. Citigroup analistleri doların euro karşısında 1.4550 seviyesine kadar gerileyebileceğini düşünüyor. Citigroup döviz analistlerinden Tom Fitzpatrick, yatırımcılarına ilettiği araştırma notunda paritede 1.3837-1.3853 bandının çok kritik olduğuna dikkat çekerek, " Bu bandın kırılması yeni bir kanalın önünü açabilir. dolar 1.4550-1.4575 seviyesine kadar gerileyebilir" diye konuştu.

YTL DE DEĞER KAZANIYOR

Dolar sadece euro karşısında zor günler geçirmiyor. Rus Rublesi'nden Macar Florini'ne, Güney Afrika Randı'ndan Polonya Zlotisi'ne kadar gelişmekte olan ülke para birimleri de dolar karşısında değer kazanıyor. Benzer şekilde içeride YTL de dolara karşı bugün yüzde 1'e yakın değer kazandı ve 1.30 desteğini kırarak  1.2870'e geldi.

Uzmanlar dolarda 1.2850 seviyesinin önemli olduğuna işaret ediyor. Kurun 1.2850-1.3000 bandında kalması halinde yine 1.30'a doğru hareketlenebileceğini belirtiyor. Ancak uzmanların dikkat çektiği en önemli konu, kurdaki hareketleri asıl olarak yurtdışındaki hareketlerin belirlediği. İçerideki gelişmelerin etkisi ise son derce sınırlı kalıyor. 
 
Habertürk

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
11.05.2024
15:50
Bin Dekarlık alanda Yedisu horoz kuru fasulyesi ekilecek
Bin Dekarlık alanda Yedisu horoz kuru fasulyesi ekilecek
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürü Dr. Burhan Bahadır: 'Bu yıl çiftçilerimize yüzde 75'i hibeli 17 ton Yedisu Horoz Kuru Fasulyesi dağıttık. Pazar noktasında da gerekli desteği sunuyoruz. Verimli bir yıl olursa, çiftçimizin yüzü gülecek inşallah' dedi.
11.05.2024
15:14
Gündüz evde anne, akşam vatan nöbetinde
Gündüz evde anne, akşam vatan nöbetinde
Bingöl'de yaşayan 4 çocuk annesi Erdem Feyzi, 8 yıldır güvenlik koruculuğu yapıyor. Hem çocuklarını büyüten hem de vatan nöbeti tutan anne Erdem Feyzi, 'Evde çocuklarımın başındayım, sonra görev başına geliyorum. Çocuklarımı sevdiğim kadar vatanımı da seviyorum' dedi.
11.05.2024
14:43
Bingöl`ün ‘Tarımsal Üretimin Planlanması` için toplandılar
Bingöl'ün 'Tarımsal Üretimin Planlanması' için toplandılar
Toplantıda, özellikle Bingöl'e yönelik 2025-26-27 yıllarını kapsayan 3 yıllık bitkisel üretim planlamaları, son yıllara ait üretim verileri gibi konular ele alındı.
11.05.2024
14:17
Bingöl`ün rafting yıldızları Türkiye derecesi yaptılar
Bingöl'ün rafting yıldızları Türkiye derecesi yaptılar
450 sporcunun katılımıyla Düzce'de düzenlenen Türkiye Rafting Şampiyonasına Bingöl'den Genç İnönü Ortaokulu yıldız erkeklerde Türkiye 2'incisi, Genç Şehit Murat Yıldırım MTAL ise genç kızlarda Türkiye 3'üncüsü oldu.
11.05.2024
13:36
Bingöl`deki silahlı saldırılarla ilgili 3 gözaltı
Bingöl'deki silahlı saldırılarla ilgili 3 gözaltı
Bingöl Emniyet Müdürlüğü, çalışmalar sonucunda 3 adet şarjörleriyle birlikte ele geçirildiğini, 3 şüpheli şahsın gözaltına alındığını, şüpheli şahıslardan birinin aranma kaydı bulunduğunun tespit edildiğini bildirdi.
11.05.2024
13:09
Polis müdahale etmese 700 Bin TL dolandırılacaklardı
Polis müdahale etmese 700 Bin TL dolandırılacaklardı
Tüm uyarılara rağmen Bingöl'de telefon dolandırıcılarına inan iki vatandaş, İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin girişimleriyle 700 Bin TL'yi dolandırıcılara kaptırmaktan son anda kurtuldular.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın