KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Ekim 2026 Pazar

Doktorlar greve başlıyor! Acil vakalar hariç hasta bakılmayacak!

Türk Tabipler Birliği'nin çağrısıyla yarın doktorlar iş bırakma eylemi başlatıyor. Aile Hekimleri de 17-18 Şubat'ta iş bırakacak. Peki, Bingöl'de durum nasıl işleyecek?

Doktorlar greve başlıyor! Acil vakalar hariç hasta bakılmayacak!
07 ŞUBAT 2022 PAZARTESİ 18:33
26
3201
10
AA aa

Sağlık çalışanları 8 Şubat'ta Türk Tabipleri Birliği'nin (TTB) çağrısıyla yurt genelinde iş bırakma eylemi yapacak. Türk Tabipleri Birliği (TTB) 8 Şubat'ta, Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu (AHEF) da 17-18 Şubat'ta iş bırakacağını açıkladı.

“Hakkımız Olanı Alana Kadar Mücadeleye Devam” sloganı ile yapılacak greve ilişkin TTB'den yapılan açıklamada "Yapacağımız G(ö)REV etkinliği emeğimize, geleceğimize, halkın sağlık hakkına sahip çıktığımızı gösteren bir uyarı G(ö)REV'idir. Bu eylemin haklılığı, meşruluğu hiçbir tartışmaya yer vermeyecek kadar açıktır" denilirken sağlık hizmetleri konusundaki uygulamalar şu maddelerle sıralandı:

1) COVID-19 veya COVID-19 şüphesi ile başvuranların poliklinik ve klinik tedavilerine devam edilecek; diğer hastalarımıza nöbet düzeninde sağlık hizmeti verilecektir.

2) Sağlık hizmeti sunulan tüm birimlerde, acil tanı ve tedavi endikasyonu olan hastaların bakımı aksatılmayacaktır. Acil servisler eylem süresince gerektiğinde görevli hekimlerce takviye edilecektir.

3) Acil hizmetin verilebilmesi için sağlık kuruluşlarının acillerine ulaşımın istemeyerek de olsa engellenmemesi amacıyla (aciller önünde uygunsuz toplanma, yürüyüşler nedeniyle trafik akışında sıkıntıya yol açma ve acil hasta getiren araçların gelişini zorlaştırma/olanaksızlaştırma gibi durumlara izin verilmemeli) önlemler alınmalıdır. Bu hususta sağlık çalışanlarının ve hastaların güvenliği öncelikle kurum idarecilerindedir.

4) Yoğun bakım hastalarının -eylem nedeniyle- tedavilerinde hiçbir aksamaya yol açılmaması için her zamanki duyarlılıkla hizmetin sürdürülmesine dikkat edilecektir.

5) Acil ve riskli gebelere, diyaliz hastalarına ve kanser hastalarına sağlık hizmeti sunulmaya devam edilecektir.

6) Servislerde yatarak tedavi görmekte olan hastaların her türlü tıbbi işleminin aksatılmadan yürütülmesini sağlayabilecek sayıda sağlık çalışanı, mesai dışı sürelerde (gece ve hafta sonu nöbetleri, vb.) olduğu gibi servislerde hazır bulunacaktır.

7) Bütün sağlık çalışanları eylem boyunca hasta ve yakınlarına eylemin amacını açıklamalı, acil ve yatan hastalarımızın acı ve sıkıntılarına hürmet eden bir tarzla eylem sürdürülmelidir.

8) Bu hususlar çağrıcı örgütlerin yöneticileri ve her birimdeki temsilcileri tarafından da takip edilecek ve belirtilen çerçevede gerçekleşmesi için çaba sarf edilecektir.

BİNGÖL'DE DURUM NASIL İŞLEYECEK?

Bingöl Devlet Hastanesi'nde de doktorlar greve gidecek ancak acil vakalara müdahalede işleyiş devam edecek. Doktorlar, poliklinik hizmetlerinde acil durumlar hariç hasta bakmayacak. Bazı doktorlar ise hiç hasta bakmayacak.

Yarın, acil durumlar hariç hastaneye gidilmemesi önerilirken, sonraki günlerde ise iş yavaşlatma eyleminin haricinde, randevulu hastalar dışında diğer hastalara bakılmaması da uygulamalar arasında olacak.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_89220)
09 Şubat 2022 Çarşamba 09:30
Türk Tabibler birliğini sevmem ancak bir doktorun 7-8 bin para alması çok komik, bir ilkokul mezunu işçi bile 10-12 bin alıyor.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_89210)
08 Şubat 2022 Salı 21:06
Cahiller buraya dolusmus, adam onca sene okuyacak 7 8 bin icin heeee. Ne insanlarsiniz ulan siz
Misafir Kullanıcı (@Misafir_89207)
08 Şubat 2022 Salı 17:54
Bingöl devlet hastanesinde çok kaliteli doktorlarımız var. Tabi ki doktorlarımız haklarını almalı yoksa gelen doktorlar sürekli gidiyor ..Halk olarak biz mağdur oluyoruz..
Misafir Kullanıcı (@Misafir_89194)
08 Şubat 2022 Salı 12:47
Bingölde sorun olmaz hastaneye yolu düşene acilde Elazığ'a sev veriyolar sıkıntı yok Elazığ'araştırma greve giderse kötü
Misafir Kullanıcı (@Misafir_89187)
08 Şubat 2022 Salı 11:51
Yazıklar olsun şu tabip milletine bilim adına yaptıkları fazla birşey yokki maaşlarına zam yapılıp ödüllendirsinler. Haksız zam yapıldı diye geri alındı bunlar bunun isyanında.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_89186)
08 Şubat 2022 Salı 11:50
Hiçbir grev insan sağlığından,canından daha önemli değildir. Grev yapacaklarsa bile hastaları mağdur etmeden haklarını aramalılar.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_89182)
08 Şubat 2022 Salı 08:23
Türk Tabipler Birliğinin Allah Belasını versin. Doktorların ne gibi sorunları var acaba merak ettim. Pandemi döneminde maliye vanaları size açtı. para derdinizin dışında ne gibi sorunlarınız var
Misafir Kullanıcı (@Misafir_89166)
07 Şubat 2022 Pazartesi 20:58
SGK İl Müdürüne sağlık hizmeti sunulmasın.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_89154)
07 Şubat 2022 Pazartesi 19:38
Helal olsun dibine kadar hak ediyorlar. Lise mezunu adam bizim mudurlukte 11 bin aliyor. Ulan bir doktor 7 8 bin aliyor, ayiptir be. Yurtdisina gidin kurtarin kendinizi madem size deger veren yok
Misafir Kullanıcı (@Misafir_89153)
07 Şubat 2022 Pazartesi 19:35
Muz cumhuriyeti mi burası. Herkes zorluk çekiyor, herkesin alım gücü düştü,bu ülke sadece doktorlar üzerine mi kuruldu acaba
16.10.2026
22:59
Bingöl`de köy yolları değişiyor: Sırada kuzey ilçeleri var!
Bingöl'de köy yolları değişiyor: Sırada kuzey ilçeleri var!
Bingöl'de Yukarı Çavuşlar köyünün 7,5 kilometrelik yolu sıcak asfaltla yenilendi. Çalışmaların tamamlanmasının ardından yolu inceleyen Vali Cahit Çelik, kuzey ilçelerine hizmet verecek saatte 120 ton kapasiteli yeni asfalt plentinin ihalesine gelecek hafta çıkılacağı müjdesini verdi.
16.10.2026
22:52
En çok ölümün yaşandığı iller belli oldu: Bingöl kaçıncı sırada?
En çok ölümün yaşandığı iller belli oldu: Bingöl kaçıncı sırada?
TÜİK'in açıkladığı ölüm istatistiklerinde Bingöl'ün sırası dikkat çekti. Kentte bir yılda bini aşkın kişi hayatını kaybederken, komşu illerle arasındaki fark da ortaya çıktı. Peki, Bingöl Türkiye genelinde kaçıncı sırada yer aldı, zirvede hangi şehirler var?
16.10.2026
16:55
Bingöl`de 689 üniversite öğrencisine iş imkânı!
Bingöl'de 689 üniversite öğrencisine iş imkânı!
Bingöl Üniversitesi ile İŞKUR iş birliğinde 689 öğrenci için Gençlik Programı düzenlenecek. Başvurular 19-23 Ekim tarihleri arasında alınacak, katılımcılar 27 Ekim'de noter kurasıyla belirlenecek. Öğrencilere katıldıkları her gün için 1.375 TL cep harçlığı ödenecek.
16.10.2026
16:37
Bingöl`de 135 kişilik alım yapılacak
Bingöl'de 135 kişilik alım yapılacak
Bingöl İŞKUR İl Müdürlüğü ile İl Sağlık Müdürlüğü ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde toplam 135 kişi İşgücü Uyum Programı (İUP) kapsamında istihdam edilecek. Başvurular 19-23 Ekim tarihleri arasında alınacak, katılımcılar 27 Ekim'de noter kurasıyla belirlenecek.
16.10.2026
16:04
İstanbul`dan Bingöl`e gönül köprüsü: Yayla YBO öğrencilerine destek
İstanbul'dan Bingöl'e gönül köprüsü: Yayla YBO öğrencilerine destek
İstanbul Tuzla'daki öğrencilerin kendi elleriyle ördüğü atkılar ve yazdıkları notlar, Bingöl'ün Genç ilçesindeki Yayla Yatılı Bölge Ortaokulu öğrencilerine ulaştı. Genç İçin Bir Saat Derneği ve Minik Çocuklar Bingöl Grubu tarafından düzenlenen etkinlikte öğrencilere çanta, kırtasiye seti ve atkı hediye edildi.
16.10.2026
15:37
Bingöl`de kaç kişiye bir araç düşüyor?
Bingöl'de kaç kişiye bir araç düşüyor?
TÜİK, Eylül 2026'ya ilişkin araç istatistiklerini açıkladı. Bingöl'de kayıtlı araç sayısı artarken, kent nüfusu dikkate alındığında kaç kişiye bir araç düştüğü de ortaya çıktı. Peki, 282 bin 299 kişinin yaşadığı Bingöl'de her kaç kişiye bir araç düşüyor?
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın