KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
30 Ekim 2026 Cuma

Dökh'ten çözüm sürecine destek

Kılıçgedik: “Biz kadınlar olarak gelişen bu demokratik özgürlük ve barış sürecini destekliyoruz. 21. yüzyılın kadın yüzyılı ve Ortadoğu halkları için yeni bir yüzyıl olacağı inancıyla gelişen barış ve demokratik çözüm sürecini selamlıyoruz” dedi.

Dökh`ten çözüm sürecine destek
27 MAYIS 2013 PAZARTESİ 10:21
0
1507
0
AA aa

Demokratik Özgür Kadın Hareketi (DÖKH), barış sürecine destek amacıyla saat kulesi önünde basın açıklaması yaptı.

Basın açıklamasını okuyan Gülsüz Kılıçgedik, PKK'lılar çekilirken karakol yapımlarına son verilmesi ve koruculuk sisteminin lağvedilmesi gerektiğini söyledi.

‘Barış sürecinin sağlıklı yürüyebilmesi için, kadınlar olarak sürecin belirleyici gücü olmalıyız' diyen Kılıçgedik: “Bu anlamda savaşın hem direk hedefleyerek etkilediği hem de savaşın yarattığı yıkımdan doğal olarak etkilenen biz kadınların her kesimden daha fazla bu sürecin destekleyicileri olabilmeliyiz. Savaşın ağır bedelleri olan taciz, tecavüz, psikolojik travmalar ve her gün yargısız infazlara maruz kalan yine biz kadınlar olduk. Savaşın yıkım ve acılarının ruhsal ve psikolojik olarak en derinden yaşayan kadınların ve özelliklede değerli annelerimizin bu tarihi hamleyi pratikleştirerek, demokratik çözüm yürüyüşünün baltalanıp, gölgelenmemesi için tek yürek olup bu süreci omuzlaması çağrısında bulunuyoruz” dedi.

“TÜM KESİMLERİN KAZANACAĞI BİR SÜREÇ SÖZ KONUSUDUR”

Tarafların birbirine güvenebilmesi için her şeyden önce savaş argümanları olan karakolların yapımına son verilmesi ve koruculuğun derhal lağvedilmesi gerektiğini belirten Kılıçgedik: “Bir taraftan gerilla güçlerinin geri çekilmesi söz konusuyken diğer taratan AKP hükümetinin son model karakol yapımına hız vermesi aşikârdır. Kadınlar olarak özellikle savaşın önünde durmak için ve bu sürecin başarıya ulaşabilmesi için tüm gücümüzle barış sürecini desteklemek için çabalamaya hazırız. Çewlik kadınları olarak gerilla güçlerinin sağlıklı ve rahat geçiş yapabilmesi için Dersim Hakkari ve Şırnak ta kurulan nöbet çadırlarını destekliyor ve selamlıyoruz. Türkiye'nin demokratikleşmesi için sadece silahların susması yetmiyor. Bununla birlikte Kürt halkının iradesinin tanınması ve kendi dilinde eğitimini yapması şarttır. Ancak toplumsal, siyasal ve zihinsel bazı şeylerin değişmesiyle güven ortamı gelişebilir. Bu sürecin özellikle baltalanması için ulusal ve uluslar arası düzeyde engeller olacak ve oluyor. Türkiye'nin içinde böylesi güçlerin oluğunu görebiliyoruz. CHP ve MHP'nin tavrı ortada. Burada Kürt'üm, insanım, inançlıyım ve demokratım diyen her kesime sesleniyoruz. Gelin hep birlikte barıştan yana tavrımızı netleştirelim. Çünkü tüm kesimlerin kazanacağı bir süreç söz konusudur. Ama unutmayalım ki bu gün savaşı destekleyenler, bir gün gelecek tarihle yüzleşecek ve hesap verecektir. Kandan, savaştan rant elde edenler yarın bunun hesabını verecek ve kazanan kesim barıştan yana tavrını koyan kesim olacaktır. Tekrar yineliyoruz biz kadınlar olarak gelişen bu demokratik özgürlük ve barış sürecini destekliyoruz. 21. yüzyılın kadın yüzyılı ve Ortadoğu halkları için yeni bir yüzyıl olacağı inancıyla gelişen barış ve demokratik çözüm sürecini selamlıyoruz” şeklinde konuştu. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
29.10.2026
17:20
GSS borçlarına af geliyor: 1,4 milyon kişi yararlanabilir
GSS borçlarına af geliyor: 1,4 milyon kişi yararlanabilir
2017 yılı öncesine ait Genel Sağlık Sigortası (GSS) prim borçlarının silinmesini öngören düzenlemeyle yaklaşık 1,4 milyon kişinin yararlanması bekleniyor. Düzenleme kapsamında 3 milyar liralık borç yükünün ortadan kaldırılması hedefleniyor.
29.10.2026
17:00
Bingöl-Erzurum yolunda kaza: 2 yaralı
Bingöl-Erzurum yolunda kaza: 2 yaralı
Bingöl-Erzurum karayolunun Soğukçeşme mevkiinde kontrolden çıkarak yol kenarındaki ağaçlara çarpan otomobildeki 2 kişi yaralandı.
29.10.2026
16:48
Bingöl`de Cumhuriyet`in 103`üncü yılı coşkuyla kutlandı
Bingöl'de Cumhuriyet'in 103'üncü yılı coşkuyla kutlandı
Bingöl'de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen tören ve etkinliklerle kutlandı. Programa Vali Cahit Çelik, il protokolü, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
28.10.2026
23:41
Bingöl`de kasımın ikinci yarısına dikkat!
Bingöl'de kasımın ikinci yarısına dikkat!
28 Ekim tarihli kar tahmin haritasında Doğu Anadolu'daki iller öne çıktı. Bingöl için 45 günlük hava tahmininde ise kasımın ikinci haftasından itibaren sıcaklıkların düşmesi, 16-18 Kasım tarihlerinde kar ve yağmur geçişlerinin yaşanması bekleniyor. Özellikle Karlıova ve yüksek kesimlerde kış hazırlıklarının tamamlanması önem taşıyor.
28.10.2026
23:00
'Din hizmetleri yalnızca ibadetle sınırlı değil'
Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Hafız Osman Şahin, Bingöl'de din görevlilerine seslendi. Şahin, din hizmetlerinin toplumun her kesimine ulaşması gerektiğini vurgularken sahada karşılaşılan sorunların takip edilmesi ve çözüm üretilmesi çağrısında bulundu.
28.10.2026
13:33
Türkiye`nin en yaygın 10 soyadı… Bingöl`de hepsi var…
Türkiye'nin en yaygın 10 soyadı… Bingöl'de hepsi var…
Türkiye'de milyonlarca kişinin taşıdığı soyadları açıklandı. Listede yer alan 10 soyadının tamamının Bingöl'de de kullanılması dikkat çekti. Peki sizin soyadınız da o listede mi?
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın