KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
26 Ekim 2026 Pazartesi

Doğudaki pkk'lı sayısı: 600

Türkiye sınırları içinde yaklaşık 2 bin 500, yurtdışında ise 9 bin PKK’lı bulunuyor. Verilere göre, Bingöl, Muş, Erzurum, Batman ve Bitlis kırsalında 600 örgüt mensubu bulunuyor.

Doğudaki pkk`lı sayısı: 600
25 AĞUSTOS 2015 SALI 20:47
0
3007
0
AA aa

 Sabah'ın haberine göre, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Kuzey Irak'taki kamplara yönelik bombardımanında ağır kayıplar veren PKK'nın şehirlerdeki bombalı saldırılarda, başta Suriye olmak üzere, İran ve Irak uyruklu yabancıları tercih ettiği de belirlendi.

Yaralı ele geçirilen ya da kendisi teslim olan PKK'lıların verdiği bilgilerden yola çıkan güvenlik güçleri, örgütle ilgili önemli bilgilere ulaştı.

PKK'nın önümüzdeki dönemde yabancı uyruklu örgüt üyelerini canlı bomba ve şehir merkezlerindeki bomba yüklü araçlarla saldırı için kullanacağı ifade edildi.

PKK'nın ayrıca "Ölümsüz Apocu Fedailer Taburu" adını verdiği, büyük çoğunluğu kadınlardan oluşan 600 kişilik canlı bomba grubu yetiştirdiği de bildirildi.

Bu grubun güvenlik güçlerince haklarında arama kaydı bulunmayan, deşifre olmamış kişilerden seçildiği ve Kuzey Irak'taki kamplarda hazır bekletildikleri öğrenildi. Bu yapılanmanın doğrudan KCK bünyesindeki Murat Karayılan'ın başkanlık ettiği Halk Savunma Merkezi Merkez Karargâh Komutanlığı'na bağlı olduğu kaydedildi.

SÜRECİ SUİİSTİMAL ETTİLER

Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Daire Başkanlığı'nın tespit ve değerlendirme raporuna göre ise PKK'nın çözüm sürecine rağmen 2013 yılı eylül ayından itibaren Türkiye topraklarına kademeli olarak silahlı gruplar geçirdiği, halen Türkiye'de 2 bin 500 PKK'lı bulunduğu ifade edildi. Siirt, Şırnak, Mardin, Hakkâri kırsalında 1500, Diyarbakır, Bingöl, Muş, Erzurum, Batman, Bitlis kırsalında 600, Tunceli, Erzincan, Ağrı, Kars, Ardahan, Sivas ve Karadeniz kırsalında ise 400 PKK'lı bulunduğu belirtildi.

Buna paralel olarak Doğu ve Güneydoğu bölgesindeki il, ilçe ve köylerde de PKK'nın çözüm sürecini fırsat bilerek gizlice eğitim verip silahlandırdığı Öz Savunma Birlikleri, Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi, Apocu Fedai İntikam Timleri gibi takma isimlerle bin kişiyi silahlandırıp şehir merkezlerinde eylem yapma talimatı verdiği bildirildi.

Örgütün yurtdışında ise eli silahlı ve çeşitli yaş gruplarında 9 binin üzerinde örgüt üyesi olduğu belirtiliyor.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
26.10.2026
04:12
Şemsiyeleri çıkartın! Bingöl`de sağanak yeniden başlıyor
Şemsiyeleri çıkartın! Bingöl'de sağanak yeniden başlıyor
Bir haftadır güneşli havanın etkili olduğu Bingöl'de yağışlı hava yeniden kendini gösterecek. Salı günü başlaması beklenen yağışların hafta boyunca sürmesi, sıcaklıkların ise cuma günü 14 dereceye kadar düşmesi tahmin ediliyor.
26.10.2026
04:10
Vali Çelik`in rotası bu kez Sülbüs oldu!
Vali Çelik'in rotası bu kez Sülbüs oldu!
Dağcılık sporuna özel ilgiyle bilinen Vali Cahit Çelik, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kapsamında 2 bin 878 rakımlı Sülbüs Dağı'na düzenlenen tırmanışa katıldı. Çelik, ardından Pergasur Şelalesi için yapılabilecek turizm çalışmalarını değerlendirdi.
26.10.2026
04:08
Demir ailesinden ek suç duyurusu
Demir ailesinden ek suç duyurusu
Solhan'da okul pansiyonunun yemekhanesindeki yük asansörünün düşmesiyle ağır yaralanan ve 9 gün sonra hayatını kaybeden 15 yaşındaki Abdulkerim Demir'in ailesi, adli soruşturmaya ek suç duyurusunda bulundu. Aile vekili Av. Erhan Ala, araştırılması istenen iddiaları paylaştı.
26.10.2026
04:08
Solhan`da inşaat iskelesinden düşen işçi yaralandı
Solhan'da inşaat iskelesinden düşen işçi yaralandı
Bingöl'ün Solhan ilçesinde inşaat iskelesinden düşen 45 yaşındaki işçi K.T., ilk müdahalesinin ardından Bingöl Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.
26.10.2026
04:07
Bingöl Altı Nokta Körler Derneği`nde yeniden Korkutata dönemi
Bingöl Altı Nokta Körler Derneği'nde yeniden Korkutata dönemi
Altı Nokta Körler Derneği Bingöl Şubesi'nin 14. Olağan Genel Kurulu'nda Mücahid Korkutata başkanlığa seçildi. Yeni dönemde kentte engelli bireylerin yaşadığı sorunların tespiti, çözüm önerilerinin geliştirilmesi ve ilgili kurumlarla iş birliğinin güçlendirilmesi hedefleniyor.
26.10.2026
04:05
Genç`te DBP 2. Olağanüstü Kongresi tamamlandı
Genç'te DBP 2. Olağanüstü Kongresi tamamlandı
Genç ilçesinde düzenlenen Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) 2. Olağanüstü Kongresi'nde, tek listeyle gidilen seçimde Şefika Doğan ve Ali Yaşar eşbaşkanlığa seçildi. Yoğun katılımla gerçekleştirilen kongrede yeni inşa süreci ve ortak mücadele vurgusu yapıldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın