KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
24 Kasım 2025 Pazartesi
°C

Doğru bir etkileşim gelişimi arttırır

‘Aile İçi İletişim ve Empati' projesinin Koordinatörü Öğretim Görevlisi Abdulsamet Günek, &';Toplumsal yapının en küçük ve temel birimlerinden olan aile, toplumsal gelişim açısından çok büyük bir önem arz etmektedir. Bu bağlamda aile içi etkili ve doğru bir etkileşim toplumsal gelişim ve kaliteyi de artıracaktır” dedi.

Doğru bir etkileşim gelişimi arttırır
02 MAYIS 2011 PAZARTESİ 09:21
0
2423
0
AA aa

Devlet Planlama Teşkilatı kapsamında SODES desteği ile Bingöl Üniversitesi Koordinatörlüğü'nde; Bingöl İl Müftülüğü, Bingöl Belediyesi, Bahar Derneği'nin ortaklığıyla yürütülen ‘Aile İçi İletişim ve Empati' projesi yoğun katılımlarla devam ediyor.

 
Projenin amacı, Bingöl'de birlikte yaşama kültürü ve başarılı toplumun önemli unsurları olan empati ve hoşgörü ortamının gelişimine katkı sağlamak olduğunu söyleyen Proje Koordinatörü Öğretim Görevlisi Günek, “Proje sağlıklı iletişim. Mutlu yuva, sağlıklı ve başarılı bir toplum sloganıyla yola çıkıyor.  Proje kapsamında bugüne kadar Bingöl'ün Genç, Karlıova, Solhan ilçeleri ile Bingöl'ün çeşitli mahallerinde aile içi iletişim ve empati seminerleri gerçekleştirildi. Toplumun bütün kesimlerinden insanların katıldığı seminerlerde aile içi iletişim,  bütün boyutlarıyla uzman psikolog, iletişimci ve müftülük görevlilerince anlatıldı. Özellikle de ev kadını ve gençlerin yoğun ilgi gösterdiği seminerlerde katılımcılara aileleri ve çevreleriyle kurdukları iletişimi yeniden sorgulama fırsatı sunuldu” ifadelerini kullandı.
 
Proje hakkında bilgi veren Günek,“Toplumun alt ve orta sınıfından gelen ailelerde birçok sosyal problem yaşanmaktadır.   Eğitim ve iletişim eksikliğinden kaynaklanan bu problemlerin başında kadına yönelik şiddet, çocuk ve genç yaştaki bireylerin kötü alışkanlıklar edinmesi, eğitim hayatında başarısızlıklar olarak sıralanabilir. Basında sık sık kadına yönelik şiddet haberleriyle gündeme gelen Bingöl ili, eğitimde fırsat eşitliği ve eğitime erişim gibi değerler açısından da dezavantajlı konumda bulunmaktadır.   Toplumsal yapının en küçük ve temel birimlerinden olan aile toplumsal gelişim açısından çok büyük bir önem arz etmektedir. Bu bağlamda aile içi etkili ve doğru bir etkileşim toplumsal gelişim ve kaliteyi de artıracaktır” diye konuştu.
 
Günek, projenin amaçlarını ise şöyle sıraladı: “Aile içi iletişimde dinleme, anlama, sorun çözme anlayışının yerleştirilmesi vasıtasıyla kadına yönelik şiddet problemine son vermek, ebeveynlerle çocuklar arasında yaşanan kuşak çatışması problemini ortadan kaldırmak.
Ailede, okulda, iş yerinde birlikte yaşama kültürü ve empatiyi geliştirmek, etkili ve güçlü iletişim yöntemleri kullanmak.Aile bireylerini iletişimde yaşanan problemler ve olası çözümler hakkında düşünmeye teşvik etmek.Ebeveynlere ilköğretim ve lise seviyesindeki çocuklarının ders ve durum takibini nasıl yapacaklarına ilişkin bilgi ve donanımların aktarılması.”
 
Proje kapsamında seminerler düzenlediklerini ve düzenlemeye devam edeceklerini kaydeden Günek, seminerlerin sosyal anlamda katılıma açık olmayan aile gruplarının ikamet ettiği yerlerde düzenlendiğini ifade etti.
 
Seminerler kapsamında tanınmış aile içi iletişim uzmanlarını Bingöl halkıyla buluşturmayı hedeflediklerini ifade eden Günek, “Proje, aile içi iletişim, eğitim ve iletişim konularında Türkiye çapında tanınan uzmanları Bingöl halkıyla buluşturuyor. Uzmanlar ebeveyn ve gençlere iletişimin püf noktalarını anlatacak.  Aile içi iletişim ve empati seminerlerinde şu konular ele alınacak:
 
• Etkili iletişim teknikleri
• Kadına yönelik şiddet ve empati
• Ailede çocuk eğitimi
• Ailede eşler arası iletişim
• Ailede kuşak çatışması
• Birlikte yaşama kültürü” şeklinde konuştu.
 
 
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
24.11.2025
15:39
Bingöl`de Öğretmenler Günü coşkusu
Bingöl'de Öğretmenler Günü coşkusu
Bingöl'de 24 Kasım Öğretmenler Günü, coşkuyla kutlandı. Şiirler okundu, türküler seslendirildi, emektarlar ödüllendirildi. Programın özel sürprizi ise Valilik tarafından öğretmenlere yönelik hazırlanan videonun paylaşılması oldu.
24.11.2025
15:27
Bingöl`de virajı alamayan tır yan yattı
Bingöl'de virajı alamayan tır yan yattı
Bingöl'de çiftlik için çatı bloğu taşıyan tır, virajı alamayınca yan yattı. Yaralananın olmadığı kazada, maddi hasar meydana geldi.
24.11.2025
15:20
Bingöl`e Çocuk Trafik Eğitim Parkı
Bingöl'e Çocuk Trafik Eğitim Parkı
Akülü arabalarla trafik kurallarını öğreten panolarla donanmış alanda, trafik polisleri ve eğitmenlerin trafikte karşılaşacak tüm alternatifleri çocuklara göstereceği aktarıldı. Valilik tarafından ihalesi tamamlanan projenin, 2026 yılının ilk yarısında hizmete açılması planlanıyor.
24.11.2025
15:10
Uzmanından kombi bakımı uyarısı: Yüzde 40`a varan tasarruf sağlıyor
Uzmanından kombi bakımı uyarısı: Yüzde 40'a varan tasarruf sağlıyor
Peteklerde biriken kir ne kadar fazlaysa verimin o kadar düştüğünü vurgulayan Makine Mühendisi İbrahim Tunç, 'Düzenli bakım, kombide yüzde 40'a varan yakıt tasarrufu sağlar. Petek temizliği de aynı şekilde verimi artırır' dedi.
24.11.2025
14:59
Demirel Yapı ve Ege Seramik`ten Bingöl`de Usta Eğitim Semineri
Demirel Yapı ve Ege Seramik'ten Bingöl'de Usta Eğitim Semineri
Fırat Demirel: 'Mesleki gelişimi desteklemenin hem sektörümüze hem de müşterilerimize katkı sağlayacağına inanıyoruz. Katılım gösteren tüm ustalarımıza ve Ege Seramik ailesine teşekkür ederiz.'
23.11.2025
03:47
Vali Usta, Bingöl`ün afete hazırlık kapasitesine dikkat çekti
Vali Usta, Bingöl'ün afete hazırlık kapasitesine dikkat çekti
Bingöl'de İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta; 'İstanbul ve Ankara'dan bile daha iyi durumda olduğumuz yönler var' dedi ve yürütülen çalışmaları aktardı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın