KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Kasım 2025 Salı
°C

Doğru anlamak için doğru okunmalı

Bingöl Üniversitesi Kıraat İlmi Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Yasin İnceler, Kur'an-ı Kerim'in doğru anlaşılabilmesi için öncelikle doğru okunması gerektiğini belirtti.

Doğru anlamak için doğru okunmalı
05 MART 2018 PAZARTESİ 21:21
0
2691
0
AA aa

Bir süre önce Bingöl Üniversitesi bünyesinde açılışı yapılan Kıraat İlmi Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezinin müdürü ve araştırma görevlisi Yasin İnceler, buranın, kurraların yetişeceği ilim yuvasına dönüşmesini istediklerini söyledi.

Kur'an-ı Kerim alanında eğitim görmüş kişilerin eğitimlerine ağırlık verdiklerini belirten İnceler, böylesi bir merkezin Türkiye'de sadece Marmara Üniversitesi ve Bingöl Üniversitesi bünyesinde bulunduğunu bildirdi.

İnceler, "Bingöl Üniversitesi olarak, İl Mili Eğitim Müdürlüğü ve İl Müftülüğü ile yapılan protokoller çerçevesinde, 2017-2018 eğitim ve öğretim yılının 2'nci dönemi itibarıyla İl Müftülüğü bünyesinde çalışan din görevlilerine ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünde çalışan özelikle imam hatip liselerinde Kur'an-ı Kerim dersleri veren din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenlerine yönelik tashih-i huruf eğitimi ve hizmet içi eğitimlerimiz başlamış durumda. Kıraat ilmi çok önemlidir. Kur'an-ı Kerim'in doğru anlaşılabilmesi için öncelikle doğru okunması gerekiyor. Bizim ana hedefimiz, Bingöl'de başlamak kaydıyla tüm bölgede bu işi öğreten kardeşlerimize bu işin aslını kaynaklardan beslenerek aktarmaktır. Eğitimlerimizin temel amacı budur." dedi.

"Merkezimizin hedefi, tashih-i huruf ve kıraat ilmi eğitimlerinin yapılmasıdır"

Müftülüğe bağlı 20 görevlinin kıraat merkezinde eğitim gördüğünü dile getiren İnceler, şunları söyledi: “Gündüz saatlerinde İl Müftülüğüne bağlı görevliler, akşam saatlerinde ise İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı 20 din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenimiz eğitime gelmektedir. Allah'ın izniyle peyderpey, grup grup bu eğitimlerimize devam etmeyi planlıyoruz. Kıraat merkezimizin nihai hedefi, bu zemini hazırladıktan sonra bölgeden gelecek kişilere, tashih-i huruf ve kıraat ilmi eğitimlerinin yapılmasıdır. Bingöl Üniversitesi, çok yakın zamanda olmasa bile kurraların yetişeceği ilim yuvası haline dönüşecek inşallah. Bunu umut ediyoruz. Kıraat merkezimizin hayırlı olmasını Allah'tan niyaz ediyorum."

"Aldığımız eğitim bizim için çok faydalı olacak"

Kıraat merkezinde hizmet içi eğitim gören imam-hatiplerden Alican İmamoğlu, "Burada 20 imam-hatip arkadaş olarak, değerli hocalarımızın öncülüğünde eğitim görüyoruz. Yaklaşık olarak 40 günlük eğitim göreceğiz. Aldığımız eğitim bizim için çok faydalı olacak. İnşallah bu kursta birtakım eksikliğimizi gidereceğiz. Bingöl Üniversitesi bünyesinde açılan kıraat merkezinin hem Bingöl'e hem de bölgeye faydalı olacağını düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

Kıraat konusundaki eksikliklerini gireceklerini anlatan Ömer Faruk Korkutata; “Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak'ın katkı ve gayretiyle açılan kıraat merkezinin Bingöl'e ve bölgeye fayda katacağını düşünüyorum. Mesleğimizde her ne kadar ilerlemiş olsak da kıraat konusundaki eksikliklerimizi burada gidereceğiz inşallah” şeklinde konuştu.

Kıraat ilmini öğrenmek için burada olduklarını ifade eden Talhat Doğan ise şöyle konuştu: "Kıraat ilmimizi daha da ilerletmek için buradayız. Faydalı olacak inşallah. Burada olduğumuz için memnunuz. Ayrıca, tashih-i huruf ilmini de almak istiyoruz. Bu konuda bir imkân sunulursa iyi olur.” (İLKHA)

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
18.11.2025
12:50
Bingöl`ün yeni üretim üssü çamurdan kurtuluyor! Vali Usta, çalışmaları yerinde inceledi
Bingöl'ün yeni üretim üssü çamurdan kurtuluyor! Vali Usta, çalışmaları yerinde inceledi
Bingöl 3. Kısım Küçük Sanayi Sitesi'nde tamamlanan asfalt çalışmalarını yerinde inceleyerek ilgililerden bilgi alan Vali Dr. Ahmet Hamdi Usta; 'Bingöl'ün faydasına olan her işte elini taşın altına koyan bir anlayışla çalışmaya devam ediyoruz' dedi.
18.11.2025
12:28
Bingöl`de asayiş uygulamaları! Uyuşturucu ve silah ele geçirildi, aranan 27 şahıs yakalandı
Bingöl'de asayiş uygulamaları! Uyuşturucu ve silah ele geçirildi, aranan 27 şahıs yakalandı
Bingöl'de bir haftada yapılan asayiş uygulamalarında uyuşturucu maddeler, silahlar ele geçirildi; aranan 27 firari yakalandı. Vali Usta; 'Görevlerini kararlılıkla sürdüren Jandarma ve Emniyet mensubu arkadaşlarıma teşekkür ediyorum' dedi.
18.11.2025
10:06
Trafikte yeni dönem! Yaka kameraları törenle takıldı
Trafikte yeni dönem! Yaka kameraları törenle takıldı
İçişleri Bakanlığı tarafından yürütülen Yaka Kamerası Projesi kapsamında Bingöl'de trafik ekiplerine 90 yeni yaka kamerası tahsis edildi. Bingöl Valisi Usta; 'Vatandaşımızın devlete olan güvenini sağlamak, kolluk kuvvetlerimizin de şefkatini göstermek amacıyla çok önemli diye değerlendiriyorum' dedi.
18.11.2025
09:52
Üniversitede 3 yıllık eğitim dönemi başlıyor
Üniversitede 3 yıllık eğitim dönemi başlıyor
YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, isteyen ve başarılı olan öğrencilerin üniversiteyi 3 yılda bitirebilmesine ilişkin uygulamanın hayata geçirileceğini açıkladı.
16.11.2025
19:51
IBAN`a para transferinde yeni dönem!
IBAN'a para transferinde yeni dönem!
Artan banka dolandırıcılıklarının ardından IBAN transferleri ve çevrim içi ödemelerde yeni güvenlik adımları devreye giriyor. Meclis'e sunulan ve aralık ayı itibarıyla yasalaşması beklenen 11. Yargı Paketi kapsamında mobil bankacılığa biyometrik doğrulama eklenerek para transferlerinde ses, parmak izi, yüz ve göz taramasıyla onay süreci zorunlu hale gelecek.
16.11.2025
19:43
Bingöl`de sürücüler kara hazırlıksız yakalandı
Bingöl'de sürücüler kara hazırlıksız yakalandı
Bingöl'ün yüksek rakımlı bölgelerinde kar yağışı etkili oldu. Özellikle Bingöl- Elâzığ yolu kurucu mevkiinde sürücüler zor anlar yaşadı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın