KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Kasım 2025 Pazar
°C

Doğalgaz tesisatçılığı kursu'na kuralı belirleme

Bingöl Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi tarafından hazırlanan ‘Doğalgazda Altın Eller’ projesi kapsamında açılacak olan Doğalgaz Tesisatçılığı Kursu kura çekimi törenle yapıldı.

Doğalgaz tesisatçılığı kursu`na kuralı belirleme
25 ARALIK 2012 SALI 08:04
0
2190
0
AA aa

Bingöl Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Okulu tarafından 2012 yılında SODES projesi kapsamında hazırlanan ‘Doğalgazda Altın Eller Projesi' kura çekimi, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Fikret Bozaba, Ali Berdibek ve Okul Müdürü Abdulselam Begiç'in katılımıyla gerçekleşti.

Kura çekimi öncesi okul Müdürü Beğiç, proje hakkında bilgi verdi.

SODES projesi kapsamında ‘Doğalgazda Altın Eller Projesi' ismiyle açacakları Doğalgaz Tesisatçılığı Kursu'na toplam 59 kişinin müracaat ettiğini ve 30 kişinin kursa alınacağını açıklayan Beğiç, 17 Aralık 2012 tarihinde 2 grup halinde başlayacak kursun her grup için kurs süresinin 400 saat olduğunu söyledi.

Halkın talepleri doğrultusunda SODES, Halk Eğitim Merkezi, İş-Kur ve diğer kurumlar aracılığıyla çeşitli kurslar açtıklarını belirten Milli Eğitim Müdürü Sarı, amaçlarının kurs bitiminde kursiyerleri iş sahibi yapmak olduğuna dikkat çekti.

Doğalgaz tesisatçılığı kursu için sayının sınırlı olduğunu hatırlatan Sarı: “Hakikaten gerek SODES olsun, gerekse İş-Kur olsun, gerek Halk Eğitim Kursları olsun amacımız halkımızın talepleri doğrultusunda ve kurs bitiminde de iş bulabilecekleri alanda projeler yapmaktır. Okul müdürümüz gayret ettiler, böyle güzel bir proje hazırladı. Gönlümüz bu projeye müracaat eden herkesi almaktır. Ama sayı bize sınırlı verildi. O nedenle ben kurada ismi çıkana da, çıkmayana da hayırlı olsun diyorum. Bu bir rızk meselesidir, bu bir nasip meselesidir. Artık kime hayırlısıysa, kime faydası olacaksa ona çıksın” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından doğalgaz tesisatçılığı kursu için ilk kura çekimini Sarı, çekti.

59 başvuru arasında kura çekimiyle belirlenen 30 kursiyer, 17 Aralık 2012'de eğitimlere başlayacak. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
23.11.2025
03:47
Vali Usta, Bingöl`ün afete hazırlık kapasitesine dikkat çekti
Vali Usta, Bingöl'ün afete hazırlık kapasitesine dikkat çekti
Bingöl'de İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta; 'İstanbul ve Ankara'dan bile daha iyi durumda olduğumuz yönler var' dedi ve yürütülen çalışmaları aktardı.
23.11.2025
03:46
Bingöl`de saman yüklü kamyon devrildi
Bingöl'de saman yüklü kamyon devrildi
Bingöl'de saman yüklü kamyonun devrilmesi sonucu maddi hasar meydana geldi.
22.11.2025
02:18
Genç Yazar Asya Şanlı, 4. Sınıfta Kendi Kitabını Yazdı
Genç Yazar Asya Şanlı, 4. Sınıfta Kendi Kitabını Yazdı
Bingöl Bist Kaleönü İlkokulu 4/D sınıfı öğrencisi Asya Şanlı, hayal gücünü kullanarak yazdığı 'Macera Peşindeki Üçlü' adlı kitabıyla hem arkadaşlarına hem de okurlara ilham veriyor. 34 sayfalık eser, anılar ve bu anılar üzerinden çıkarılan mesajlarla dolu.
21.11.2025
17:19
DEM Parti`den Bingöl`de Halk Buluşması
DEM Parti'den Bingöl'de Halk Buluşması
DEM Parti Eş Genel Başkanları Tuncer Bakırhan ve Pervin Buldan, Bingöl'de düzenlenen halk buluşmasında Türkiye'nin demokratik geleceği ve Kürt meselesiyle ilgili mesajlar verdi. Toplantıda demokrasi, sosyal adalet ve ekonomik hakların güçlendirilmesi de öne çıkan başlıklardan oldu.
21.11.2025
16:06
Bingöl`de Hasan Bey Suyu Çevresi Ağaçlandırıldı
Bingöl'de Hasan Bey Suyu Çevresi Ağaçlandırıldı
Musyan-Der Yönetimi ve Köylüler, mesire alanını yeşillendirdi. Altunhan, Hasan Bey Suyu'na giden yolun asfaltlanmasını talep etti.
21.11.2025
15:32
Bingöl Üniversitesi`ne
Bingöl Üniversitesi'ne 'En Başarılı Üniversite' Ödülü
Bingöl Üniversitesi, 'Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Çalışmalarına Destek Veren En Başarılı Üniversite' ödülüne layık görüldü. Ödül, törende Rektör Prof. Dr. Erdal Çelik'e takdim edildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın