KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Ekim 2026 Pazartesi

Dilsiz dostlarımızı onlar koruyacak!

Bingöl'de çevre, doğa ve hayvanlara karşı işlenen suçların önlenmesi için İçişleri Bakanlığı'nın talimatıyla İl Emniyet Müdürlüğü'nde oluşturulan polis birimi verilen eğitimin ardından göreve başladı.

Dilsiz dostlarımızı onlar koruyacak!
04 KASIM 2020 ÇARŞAMBA 17:26
6
1975
3
AA aa

İçişleri Bakanlığınca 81 ilde çevre, doğa ve hayvanlara karşı işlenen suçların önlenmesi için oluşturulması kararlaştırılan polis birimi Bingöl'de hazır hale getirildi. İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi bünyesinde oluşturulan Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Büro Amirliği ekipleri, verilen eğitimin ardından kentte göreve başladı. Göreve başlayan polislerin, 155'e yapılacak ihbarların yanı sıra bakanlık tarafından hayata geçirilen Hayvan Durum İzleme (HAYDİ) uygulaması üzerinden gelen bildirimler ve sosyal medyada suç unsuru içeren paylaşımları dikkate alacağı, işkence, hayvanın bakımını ihmal etme ve sürücünün çarparak yaralanmasına neden olduğu hayvana yardım etmeden kaçması gibi konularda kişilere idari işlem uygulayacağı aktarıldı.

Bingöl'de Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ile de koordineli olarak çalışacak olan ekipler, yaralı olarak bulunan veya işkence edilmiş sokak hayvanlarını koruma altına almak için geçici bakımevine getireceği kaydedildi. Kent genelinde vatandaşları bilgilendiren, aynı zamanda sokak hayvanları ile ilgilenen polislerin, hayvanlarla ilgili her türlü ihbarı da değerlendireceği aktarıldı.

Kentte kurulan Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Büro Amirliği hakkında bilgi veren Komiser Yardımcısı Yusuf Özcan, "Bingöl ilimizde ve ilçelerimiz kurulan bir büro. Bu büro adı altında dilsiz dostlarımıza, çevremize, doğamıza daha duyarlı, daha dost hane yaklaşabilmemiz için vatandaşlarımızı bilgilendiriyoruz. Ve bu yönde çeşitli çalışmalarımız var. Şehrimizin birçok yerinde broşürlerimizi ve afişlerimizi dağıtıyoruz. Aynı zamanda Mobil uygulama olan ‘Haydi' uygulamasını da vatandaşlarımıza tanıyoruz. Uygulamanın amacı, dilsiz dostlarımıza o anda yapılan işkence tarzı kötü davranışları ihbar etmesi için İçişleri Bakanlığı'mız tarafından kurulmuştur ve faaliyete geçmiştir. Vatandaşlarımızı bu konuda bilinçlendiriyoruz, yönlendiriyoruz. Aynı zamanda çevremize, doğamıza ve dilsiz dostlarımıza yapılan kötü davranışları elimizden geldiğince önlemeye çalışıyoruz. 5199 Hayvanları Koruma Kanunu'nun bize verdiği yetki çerçevesinde gerekli adli ve idari cezai işlemleri uygulamak üzere görevimizin başındayız. Bizim istediğimiz tek şey, canlılara daha iyi bir ortam sağlayabilmek. Vatandaşlarımızın da bize bu konuda yardımcı olmalarını istiyoruz” şeklinde konuştu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_64071)
05 Kasım 2020 Perşembe 11:00
Tebrikler harika bir uygulama
Misafir Kullanıcı (@Misafir_64066)
05 Kasım 2020 Perşembe 08:05
ALLAH RAZI OLSUN..MÜKEMMEL, BİRİMİN KURULMASINDA EMEĞİ GEÇEN HERKESTEN ALLAH RAZI OLSUN.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_64052)
04 Kasım 2020 Çarşamba 19:40
Tebrik ediyorum çok guzel bir uygulama. Hayvanlar Allahutelanın dilsiz kullarıdır.
19.10.2026
01:00
Fon tasfiyesinde 40,8 milyar TL ödendi: Yatırımcı sayısı 45 bini aştı
Fon tasfiyesinde 40,8 milyar TL ödendi: Yatırımcı sayısı 45 bini aştı
Fon Koordinasyon Kurulu'nun altıncı toplantısında tasfiye sürecindeki yatırım fonlarının son durumu ele alındı. Üç portföy yönetim şirketinin kurucusu olduğu 66 fonda 45 bini aşkın yatırımcıya yönelik 40,8 milyar liralık ayni ve nakdi tasfiye işlemi tamamlanırken, tasfiye sürecindeki fon sayısı 131'den 65'e geriledi.
18.10.2026
23:40
Bingöl`de iki ayrı trafik kazası: 2 ölü, 4 yaralı
Bingöl'de iki ayrı trafik kazası: 2 ölü, 4 yaralı
Bingöl-Muş ve Bingöl-Erzurum karayollarında meydana gelen iki ayrı kazada 2 kişi hayatını kaybetti, 4 kişi yaralandı. Ilıcalar beldesi yakınlarında beton menfeze çarpan otomobildeki 2 kişi yaşamını yitirirken, 1 kişinin sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.
18.10.2026
23:16
Baraç`tan eğitim eleştirisi;
Baraç'tan eğitim eleştirisi; 'Belirsizlikler giderilmeli'
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç; 20'nin üzerinde okulda sürdüğünü belirttiği tadilat çalışmaları, servis sorunları ve yönetici atamalarındaki gecikmelere dikkat çekerek İl Millî Eğitim Müdürlüğünden açık takvim ve şeffaf bilgilendirme istedi.
18.10.2026
23:12
Protesto ile başlayan maçta 4 gol!
Protesto ile başlayan maçta 4 gol!
Kendi sahası olmadığı için her hafta başka bir şehirde sahaya çıkan 12 Bingölspor, Kütahyaspor karşılaşmasına futbolcularının bir dakika boyunca çömelerek yaptığı protestoyla başladı. Sahadaki mücadelede Koray Yağcı'nın iki golüyle öne geçen Bingöl temsilcisi, 2-2'lik beraberlikle bir puan aldı.
18.10.2026
23:11
Eğitim-Bir-Sen Bingöl 2 No`lu Şube güven tazeledi
Eğitim-Bir-Sen Bingöl 2 No'lu Şube güven tazeledi
4. Olağan Genel Kurul'da yeniden göreve gelen Prof. Dr. Hüseyin Çaldak, Bingöl Üniversitesi'ndeki akademik ve idari personelin hakları, liyakatli atamalar ve adil kadro süreçleri için mücadele edeceklerini belirtti.
18.10.2026
23:10
Bingöl`de bir haftada 34 şüpheli yakalandı: 3 kişi tutuklandı
Bingöl'de bir haftada 34 şüpheli yakalandı: 3 kişi tutuklandı
Bingöl'de emniyet ekiplerinin bir haftalık çalışmalarında uyuşturucu maddeler, ruhsatsız silahlar ve çeşitli suç aletleri ele geçirildi. Aranan 24 kişinin de yakalandığı çalışmalarda 6 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın