KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
11 Mayıs 2026 Pazartesi
°C

Dezavantajlı kadın ve gençlere mesleki kurs

Bingöl'de Fırat Kalkınma Ajansı koordinesinde dezavantajlı kadın ve gençlerin iş sahibi olmaları için bilgisayar destekli reklam tasarım kursu veriliyor. Kurs bitiminde gerek özel sektörle gerekse kurum ve kuruluşlarla iş birliği yapılarak, kursiyerlerin istihdamına da katkı sağlanacak.

Dezavantajlı kadın ve gençlere mesleki kurs
18 EYLÜL 2023 PAZARTESİ 04:07
0
1554
0
AA aa

Fırat Kalkınma Ajansı (FKA), TRB1 Bölgesinde bulunan Malatya, Elazığ, Bingöl, Tunceli'de “Dezavantajlı Kişilerin İşgücü Piyasasına Sürdürülebilir Entegrasyonu Projesi” çerçevesinde Bingöl'de çeşitli kurslar vermeye devam ediyor. Proje çerçevesinde, kadın ve gençleri kapsayan dezavantajlı kişilerin işgücü piyasasına katılımının artırılması hedefleniyor. Söz konusu proje çerçevesinde Bingöl'de açılan 185 saatlik bilgisayar destekli reklam-tasarım kursunda yaklaşık 20 kişi eğitim alıyor.

Projeye dair açıklamalarda bulunan FKA Bingöl Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü İsa Telimen, toplamda 26 adet mesleki eğitim kursu düzenleyeceklerini belirtti. Telimen, “Fırat Kalkınma Ajansı olarak Avrupa Birliği-Türkiye Mali İşbirliği kapsamında yürüttüğümüz dezavantajlı kesimlerin işgücü istihdamına entegresiyle ilgili proje çerçevesinde çeşitli mesleki eğitimler düzenliyoruz. Malatya, Elazığ, Bingöl ve Tunceli illerinde toplamda 26 adet mesleki eğitim kursu düzenleyeceğiz. Kursiyerlerimize psikolojik danışmanlık, kariyer danışmanlığı gibi danışmanlıklar vereceğiz ve sonrasında da eğitimler bittikten sonra da istihdamları için gerek özel sektörle gerekse kurum ve kuruluşlarla iş birliği halinde kursiyerlerimizin istihdamı noktasında katkı sağlamaya çalışacağız” dedi.

"Bu proje 3,6 milyon euro bütçeli bir proje"

Projenin yüzde 85'inin Avrupa Birliği tarafından finanse edildiğinin altını çizen Telimen, “Bu proje 3,6 milyon euro bütçeli bir proje. Yüzde 85'i Avrupa Birliği, yüzde 15'i ülkemiz bütçesinden karşılanıyor. Bu anlamda ajansımız yaklaşık 2 senedir projeyle ilgili faaliyetleri hem çeşitli işgücü piyasasına yönelik analiz çalışmaları hem mesleki eğitimler hem de kariyer danışmanlığı gibi çeşitli faaliyetler yürütüyor. Bu alandaki kurumlarla ilgili kapasite geliştirme çalışmaları yürütüyoruz. Şimdiye kadar Bingöl'de kadın giyim modelist yardımcılığı anlamında iki kursumuz tamamlandı. Yine makine bakım-onarım kursunu tamamladık, bu arkadaşlarımızın da bir kısmı işe yerleşti. Şu anda da devam eden bilgisayar destekli reklam-tasarım kursumuzda yaklaşık 20 arkadaşımız bu alanda kendilerini yetiştiriyorlar. Eğitimlerini tamamladıktan sonra inşallah istihdam noktasında daha kolay katkı sağlamış olacağız” diye konuştu.

Proje sonunda kursiyerlerin daha rahat iş bulmaları konusunda da destek olacaklarını vurgulayan Telimen, “Amacımız işgücü piyasasında gençlerimizin, işsiz durumdaki kadınların daha rahat iş bulmalarını sağlamak, işgücüne entegre edilmelerini sağlamak hem de özel sektörün, kurumların ihtiyaç duyduğu nitelikli elemanları bu şekilde yetiştirmek” şeklinde konuştu. İHA

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
11.05.2026
19:14
Bingöl seçim anketi sonuçlandı! Seçmen ne dedi?
Bingöl seçim anketi sonuçlandı! Seçmen ne dedi?
Bingöl Online tarafından düzenlenen ve her kullanıcının yalnızca bir kez oy kullanabildiği elektronik seçim anketi tamamlandı. Toplam 3 bin 84 kişinin katıldığı ankette seçmenin parti tercihleri, milletvekili performanslarına bakışı ve aday beklentileri dikkat çekici sonuçlar ortaya koydu.
11.05.2026
19:08
Bingöl İŞKUR`dan İUP ilanı: 85 Kişi Alınacak!
Bingöl İŞKUR'dan İUP ilanı: 85 Kişi Alınacak!
Bingöl'de İŞKUR ile İl Müftülüğü iş birliğinde düzenlenecek İşgücü Uyum Programı kapsamında 85 kişi noter kurasıyla istihdam edilecek. Başvurular 12–16 Mayıs 2026 tarihleri arasında alınacak.
11.05.2026
15:56
Kiğı`da siyanürlü maden tepkisi:
Kiğı'da siyanürlü maden tepkisi: 'Peri Vadisi talana teslim edilmesin'
Kiğı Peri Vadisi'nde planlanan siyanürlü maden arama faaliyetlerine karşı bir araya gelen platform ve dernekler, doğa, su kaynakları ve yaşam alanlarının tehdit altında olduğunu belirterek madencilik projelerine tepki gösterdi.
11.05.2026
15:40
Bingöl`de rafting heyecanı sona erdi!
Bingöl'de rafting heyecanı sona erdi!
Bingöl'ün Genç ilçesinde ilk kez düzenlenen Okul Sporları Rafting Türkiye Şampiyonası, üç gün süren heyecan dolu yarışların ardından tamamlandı. Yarışlar boyunca sporcuların performansı izleyenlerden alkış alırken, organizasyon renkli görüntülere sahne oldu.
10.05.2026
18:49
Vali Çelik, yeni saha alanını yerinde inceledi!
Vali Çelik, yeni saha alanını yerinde inceledi!
Bingöl Şehir Stadyumu'nun yeniden yapılacak olması nedeniyle, 2. Lig'e yükselen 12 Bingölspor'un iç saha maçlarını Aşağı Çarşı'da oynayabilmesi için yeni proje hazırlanıyor. Bingöl Valisi Cahit Çelik, saha alnında incelemelerde bulunarak çalışmaların hızlandırılması talimatını verdi.
10.05.2026
16:54
‘Milyonluk usulsüzlük
'Milyonluk usulsüzlük' iddiası!
Bingöl 3. Kısım Sanayi Sitesi Denetim Kurulu Başkanı Faruk Başaran, 2024 yılı hesaplarına ilişkin bağımsız denetim raporlarında milyonlarca liralık usulsüzlük tespit edildiğini iddia ederek, genel kurul sürecine ilişkin kamuoyuna açıklamada bulundu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın