KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
07 Mayıs 2026 Perşembe
°C

Devletten geçinmenin en kolay yolu

Ölen babasının maaşını alabilmek için boşanan kadınların sayısı 100 bini aştı Devlete maliyeti ise 700 milyon YTL. . Yetikililer ise çaresiz. İşte şok eden rakamlar.

Devletten geçinmenin en kolay yolu
25 OCAK 2007 PERŞEMBE 17:57
0
1089
0
AA aa
* SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı'ndan maaş alanlar: 7 milyon 800 bin kişi
* SSK emeklisi: 4 milyon 200 bin kişi
* Ölen anne ve babasının emekli maaşını alanlar: 725 bin kişi
* Anlaşmalı boşanıp maaş alanlar (tahmini): 100 bin kişi
* Maaş: 500 YTL
* Yıllık sağlık gideri: Bin YTL (1 kişi)
* 100 bin kişinin yıllık maliyeti: 700 milyon YTL

Bir yandan sosyal güvenlik reformu çalışmaları sürerken, bir yandan da bu büyük kara delikle ilgili yeni soygun yöntemleri ortaya çıkıyor. Bunlardan biri de anlaşmalı boşanmalar... Evli kadınlar, ölen babalarının maaşını alabilmek için eşlerinden boşanıyor. Daha sonra aile hayatlarını bozmadan aynı evi paylaşmaya devam ediyor ve babalarının maaşını haksız yere almayı sürdürüyor. Üstelik mahkemelerinin verdiği hapis cezalarına rağmen, bu yöntem artarak devam ediyor.

TESPİTİ ÇOK ZOR

Bu olaylar, ilk başlarda münferit birkaç hadise olarak görüldü. Ama son 1 yılda gerçekleşen patlama ürkütücü boyutta. Bu şekilde haksız maaş alan kadınların sayısının 100 bini geçtiği belirtiliyor. Bunun sağlık harcamalarıyla birlikte devlete yıllık maliyeti ise 700 milyon YTL. Usulsüzlüğün tespiti de çok zor.


Çünkü yapılan boşanma kağıt üstünde kaldığı için dikkat çekmiyor. Ancak bir ihbarla yolsuzluğun üzerine gidilebiliyor. Çalışma Bakanlığı yetkilileri kesin çözüm bulmanın imkansız olduğunu, sıkı takiple suistimalleri en aza indirebileceklerini belirtiyor. Bu olayların en çok yaşandığı şehirlerin başında ise Zonguldak geliyor.


119 bin işçi emeklisinin yaşadığı ilde, uygulama adeta bir 'gelenek' haline gelmiş. Zonguldak'ta ölen hak sahiplerinden dolayı devletten maaş alan 41 bin 765 kişiden 15 binini kız çocukları oluşturuyor. Ereğli'ye bağlı 550 haneli 2 köyde, boşanarak maaş alan 200 kadın bulunuyor.


Zonguldak SSK Müdürlüğü yetkililerinin anlattıkları ise ilginç: "Elimiz kolumuz bağlı. Mahkeme kararını gösteriyorlar. Tespit ettiklerimizi savcılıklara bildiriyoruz. Yapacak başka bir şeyimiz de yok. Karı-kocayı aynı evde yakalasak bile, "Misafirliğe geldi", "Çocukları özlemiş" gibi cevaplar alıyoruz. Boşanmaların bu kadar kolay olmaması lazım."

TAKVİM

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
06.05.2026
17:51
Bingöl`de süt üreticisine destek
Bingöl'de süt üreticisine destek
Bingöl'de DAP Kalkınma İdaresi desteğiyle yürütülen proje kapsamında 40 süt soğutma tankı üreticilere teslim edildi, sürü yönetimi kursunu tamamlayan 62 kursiyere sertifika verildi.
06.05.2026
17:50
Murat Etüt Merkezi hizmete açıldı
Murat Etüt Merkezi hizmete açıldı
Bingöl'ün Genç ilçesinde öğrencilere haftanın 7 günü ücretsiz hizmet verecek Murat Etüt Merkezi düzenlenen törende dualarla açıldı. Merkezde ders desteğinden deneme sınavlarına kadar geniş kapsamlı imkanlar sunulacak.
06.05.2026
17:49
Genç`e kütüphane ve etüt merkezi
Genç'e kütüphane ve etüt merkezi
Bingöl'ün Genç ilçesinde Belediye Başkanı Kemal Tartar'ın seçim vaatleri arasında yer alan etüt merkezi ve halk kütüphanesi projesi ihale aşamasına geldi. 400 kişi kapasiteli merkezin 2026-2027 eğitim öğretim yılına yetiştirilmesi hedefleniyor.
06.05.2026
17:48
Bingöl`de 229 personel kayıp öğretmen için sahada
Bingöl'de 229 personel kayıp öğretmen için sahada
Bingöl'ün Solhan ilçesinde 1 Mayıs'ta evden çıktıktan sonra kaybolan emekli öğretmen Kutbattin Keskin'i bulmak için 3 ilden gelen ekiplerin de katılımıyla 229 personelle arama çalışması yürütülüyor.
05.05.2026
14:54
Başkan Arıkan
Başkan Arıkan 'Bingöl'ümüze hayırlı olsun' diyerek duyurdu!
Seçim döneminde 'Vizyon Proje' olarak duyurduğu 'askeri alanın tahsisi' konusunda 'İmzaları attık, Bingöl'ümüze hayırlı olsun' diyerek müjdeyi veren Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, 350 dönümlük askeri alanın devir protokolünün imzalandığını duyurdu. Arıkan, yakın zamanda ihaleye çıkacak önemli projelerle ilgili de mesajlar verdi.
05.05.2026
14:42
Resmi Gazete`de yayımlandı! Araç bilgilerine erişim artık ücretli
Resmi Gazete'de yayımlandı! Araç bilgilerine erişim artık ücretli
Araç sahiplerini ilgilendiren yeni bir düzenleme yürürlüğe girdi. Noterlik Kanunu Yönetmeliğinde değişiklik Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, araç sorgulamalarında ücret ödenecek.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın