KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
21 Ekim 2026 Çarşamba

Devlet hastanesi büyüyor

Diyaliz ve Kanser Teşhis Merkezleri kuruluyor. Acil Servis bölümünde de yenilikler olacak.

Devlet hastanesi büyüyor
29 MART 2008 CUMARTESİ 10:16
0
2412
0
AA aa
Bingöl Devlet Hastanesi Başhekimi Üroloji Uzmanı Op. Dr. Cahit Şahin, Bingöl Devlet Hastanesinde bir takım yeniliklerin yapılacağını söyledi. Şahin, ilk etapta Hemo Diyaliz ve Kanser Teşhis Merkezleri binası yapılacağını kaydetti.
Dün sabah saatlerinde makamında basın toplantısı düzenleyen Bingöl Devlet Hastanesi Başhakemi Üroloji Uzmanı Op.Dr. Cahit Şahin, hastanede yapılacak değişimlerle ilgili bilgi verdi.
Göreve geldiği günden bugüne kadar 3 aylık zaman zarfında hastanedeki eksiklikleri ve sorunları tespit ettiğini söyleyen Şahin, öncelikli olarak Hemo Diyaliz merkezi için proje çalışmalarına başlattıklarını ifade etti.
Şahin: “Devlet Hastanesi başhekimliği görevine 3 ay önce başladım. Bu zaman zarfında büyük sorunlar ve eksiklikler tespit ettim. Bu tespitlerin sonucunda yapacağımız iyileştirme çalışmalarıyla hastalarımızın, hastaneye girip çıkmasında mutlu olacakları şekilde bir hizmet yapmayı hedefliyoruz. Sağlık Bakanlığı'nın ‘dönüşüm' projesi var. 40 yılda yapılmayan hizmetler, son 5–10 yıl içerisinde gerçekleşti. Sağlık alanında büyük bir ilerleme kaydedildi. Daha önce hastaları bezdiren uygulamalar vardı. Dönüşüm projeleri ile birlikte daha kaliteli, sağlıklı hizmetler yapılmaya başlandı” dedi.
Hemo Diyaliz Merkezi 3 ay sonra tamamlanacak
Öncelikli olarak hastanede bulunan diyaliz merkezimiz fiziki mekân babında yetersiz olduğunu tespit ettiklerini anlatan Şahin, mevut servisin her yönüyle yetersiz olduğunu söyledi.
Diyaliz ünitesini düzenlenip saha elverişli hale getirmek için yeni bir mekânın gerekli olduğuna karar verdiklerini ifade eden Şahin: “Hastane yönetimi olarak, yeni bir Hemo Diyaliz Merkezi yapmak için projemizi hazırlayıp Bakanlığa sunduk. Bakanlıktan olumlu cevap geldi ve çalışmalara başladık. İnşaat sezonu başladı, çalışmalara hız verip en geç 3 ay içerisinde devlet hastanesi bahçesinde Hemo Diyaliz Merkezini açacağız. Devlet Hastanesi bahçesinde yönetmenliğe uygun olarak 830 metre kare alan içerisinde, 1 katlı olarak inşa edilecek olan Hemo Diyaliz Merkezinin bodrum katını da hastane deposu olarak kullanmayı planlıyoruz”
Kanser Erken Teşhis Merkezi yapılacak
Sağlık alanında yapacakları yeniliklerin içerisinde çok gerekli gördükleri ve önem verdikleri Kanser Erken Teşhis Merkezi için de proje çalışmalarını başlattıklarını aktaran Şahin, proje ve kroki çalışmasını bilgileriyle birlikte Sağlık Bakanlığı'na sunduklarını, en fazla 6 ay içerisinde sonuca varacaklarını vurguladı.
Kanser Erken Teşhis Merkezi'ni de hastane bahçesinde Hemo Diyaliz Merkezi'nin yanında yapmayı planladıklarını dile getiren Şahin, bu çalışmalarla birlikte halka daha kaliteli bir hizmet vereceklerinin altını çizdi
Acil Servis'te yenilikler olacak
Hemo Diyaliz Merkezi ve Kanser Erken Teşhis Merkezi'nin yapımının yanı sıra hastane binası içerisinde de bir takım değişikliklerin olacağına işaret eden Şahin, ilk değişikliğin ‘acil servis bölümünde' yapılacağını söyledi.
Acil servis bölümünün başta fiziki durum olmak üzere birçok ihtiyaca cevap veremez hale geldiğine dikkat çeken Şahin: “Çağdaş bir acil servis oluşturmak için ciddi değişiklikler olacak. Acil'in içerisinde röntgen ve laboratuar olacak. Diyaz Ünitesinin yerini de kardiyoloji merkezine dönüştüreceğiz. Cihazların birçoğunda iyileşmeler oldu ve olacak. Hastanede başta doktor arkadaşlar olmak üzere tüm personelle çok iyi anlaşıyoruz ve bu arkadaşlarım canla başla çalışıyorlar”
Tek yataklı odalar hizmete girecek
Tüm bu değişimlere ek olarak ‘tek yataklı oda' sistemini de yaygınlaştıracaklarını anlatan Şahin, şöyle devam etti.
“Bayındırlık İl Müdürlüğü komisyonundan alacağımız onayla, hastanemizin 5'nci katındaki hasta odalarının tamamını tek yataklı hasta odalarına dönüştüreceğiz. Bu bahsettiğim konuların tamamını yapmaya kararlıyız. Sonuçta bu hizmet Bingöl'e ve Bingöl halkına yapılacak. Bu bir kamu hizmetidir. Çok kısa bir süre içerisinde hastanemizdeki değişimler gerçekleşecektir”
 

 

 

 

 

 
 

 



BingolOnline/Bingöl Kent Haber

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
21.10.2026
14:01
Bingöl`de ticari taksi tepkisi:
Bingöl'de ticari taksi tepkisi: 'Hiç mi denetleyen yok?'
Bingöl'de bazı ticari taksilerin aşırı hız, hatalı sollama ve yıpranmış araçlarla trafiğe çıkması vatandaşların tepkisine neden oluyor. Bingöl Online'a ulaşan bir vatandaş, bindiği takside emniyet kemeri tokasının bulunmadığını belirterek yetkililere denetim çağrısı yaptı.
21.10.2026
12:39
Seven`den gençlere;
Seven'den gençlere; 'Bizim geleceğimiz sizlersiniz'
AK Parti Bingöl İl Başkanı Yılmaz Seven, TÜGVA Bingöl Erkek Öğrenci Yurdu'nda gençlerle bir araya gelerek siyasette gençlerin rolü, liderlik ve topluma hizmet konularında değerlendirmelerde bulundu. Seven, 'Gelecekle ilgili beklentilerimiz ve hayallerimiz varsa bunları gerçekleştirecek olan siz değerli gençlerimizsiniz' dedi.
21.10.2026
12:27
'Benim Gözümden Bingöl' temalı fotoğraf yarışması
Bingöl Üniversitesi'nde 'Benim Gözümden Bingöl' temalı 2. Geleneksel Fotoğraf Yarışması için başvurular 21 Ekim'de başlayacak, 3 Kasım 2026'da sona erecek. Yarışma, yalnızca uluslararası öğrencilerin katılımına açık olacak.
21.10.2026
12:11
Bingöl`de 43,9 milyar TL`lik yatırım: Projelerin yüzde 47`si gerçekleşti
Bingöl'de 43,9 milyar TL'lik yatırım: Projelerin yüzde 47'si gerçekleşti
Bingöl'de yürütülen 289 yatırım projesinin 57'si tamamlandı, 198'i devam ediyor. İl Koordinasyon Kurulu toplantısında hastane, havalimanı ve karayolu yatırımlarının son durumu da değerlendirildi.
20.10.2026
22:40
Bingöl-Erzurum yolunda kaza: 3 yaralı
Bingöl-Erzurum yolunda kaza: 3 yaralı
Bingöl-Erzurum karayolunun Elmalı köyü mevkiinde otomobil ile hafif ticari araç çarpıştı. Yaralanan 3 kişi hastaneye kaldırıldı.
20.10.2026
21:58
Bingöl`de 350 öğrenciye trafik eğitimi verildi
Bingöl'de 350 öğrenciye trafik eğitimi verildi
Bingöl İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, iki lisede düzenlenen eğitimlerde öğrencilere trafik kuralları, trafik levhaları ve güvenli davranışlar hakkında bilgilendirmede bulundu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın