KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
17 Mayıs 2024 Cuma
°C

'DERSHANE VE OKUMA SALONLARI KAPATILMALI'

Bingöl Sosyal Kültürel ve Ekonomik Kalkınma Derneği (BİN-DER) Başkanı Doğan Karasu, yaptığı yazılı basın açıklamasıyla eğitim standartlarının yükseltilerek dershanelerin kademeli olarak kapatılması gerektiğini söyledi.

`DERSHANE VE OKUMA SALONLARI KAPATILMALI`
20 KASIM 2013 ÇARŞAMBA 06:17
0
2618
21
AA aa

Dershane ve okulların aynı eğitimi verdiklerini belirten BİN-DER Başkanı Karasu, aynı işi 2 kurumun birden yapmasının tartışılması gerektiğini dile getirdi.

“Dershane ve okuma salonları eğitim sisteminin urlarıdır”

Bu konuda çıkan tartışmaların ideolojik boyutlara taşındığına dikkat çeken Karasu: “Dershanelerin ve Okuma Salonları'nın kademeli bir şekilde kapatılacağı hazırlıkları basına yansıyınca dershane sahipleri ve savunucuları ile hükümet ve taraftarları arasında tartışmalar başladı. Eğitim gerçeğinden çok ideolojik paradigmalar tartışılıyor. Oysa dershaneler ile okullar aynı eğitimi veriyor, aynı işin iki ayrı kurum tarafından aynı anda verilmesi tartışılmalıdır. Fizik, geometri, edebiyat, felsefe konularının hem okulda hem de paralı bir şekilde dershanelerde verilmesinin izahı yoktur. Ya okulları kapatacağız veya dershaneleri. Devlet öğrencileri özel eğitim kurumlarına mecbur etmeyecek şekilde eğitim-öğretim standardını yükseltmelidir. Özel dershane ve okuma salonlarını sürece yaymayacak biçimde kapatmalıdır. Dershane ve okuma salonları eğitim sisteminin urlarıdır. Dershanelerin fırsat eşitliğini sağladığı iddiası haksızlıktır, gerçeği yansıtmamaktadır” dedi.

Açıklamasının devamında Bingöl'deki tarım sorununa da değinen Karasu, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'ı da sert bir dille eleştirdi.

“Bingöl Ovası'ndaki talana neden sessiz kalıyor?”

Bingöl ovasının betonlaştırıldığını söyleyen Karasu: “Sayın Cevdet Yılmaz Bingöl'deki bir toplantıda: 'Tarım sektörü sadece geçmişin değil, geleceğin de sektörüdür. Aslında tarım sektörü de bir sanayidir, bugün dünyada tarım sanayi olarak anılıyor, dünyada en ileri sektörlerden biri haline gelmiş durumdadır. Gerçekten tarım alanında ne yapsak azdır. Bu bölgede en önemli sektör tarım sektörüdür' demiştir. Sayın Cevdet Yılmaz Bingöl Milletvekili olduğunu, Bingöl'ün Doğu Anadolu'da olduğunu, Doğu Anadolu'nun Türkiye'nin bir bölgesi olduğunu unutmuştur. Tarımın Bingöl için önemli olduğunu itiraf ettiğine göre Bingöl Ovası için neler düşündüğünü açıklamalıdır. Tarım arazimiz yüzölçümümüzün yüzde 8'ine tekabül ediyor. Tarımı önemsediğine göre Bingöl Ovası'ndaki talana neden sessiz kalıyor? Dünyada tarım alanları korunurken, tarım dışı kalan alanlar ıslah edilerek tarıma kazandırılırken bizdeki ilgisizliğin sebebi nedir? Bir halı parçası kadar ovamız var. Ova üzerindeki tahribat görmezden geliniyor. Şehrin bütün baskısı ova üzerindedir. Bütün hafriyat, çöp, pislik, zehirli kirli atık ovaya akıyor” ifadelerini kullandı.

“Cevdet Yılmaz Kenya Kalkınma Bakanı gibi konuşmuştur”

"Sayın Cevdet Yılmaz Kenya Kalkınma Bakanı gibi konuşmuştur" diyen Karasu: “Bütün dağlarımızın boş olduğunu, Bingöl Ovası'nın aşama aşama betonlaştırıldığını görmüyor. Şehrin dağa kaymasını teşvik etmeli, ovaya bir tek yapıya müsaade etmemeliydi. Çevre Yolu Bingöl Ovasını ikiye bölüyor, Çevre Yolu Sulama Kanalına kaydırılırsa ovanın önemli bir kısmı kurtarılır uyarısını defalarca yapmıştık. Şehir ovaya doğru kayıyor, ova imara açılmış Sayın Cevdet Yılmaz tarımın öneminden söz ediyor. Tarımı çatılarda mı yapacağız? Şehrin, yapıların ovada işi ne? Neden Çevre Yolu'nu daha ekonomik olacak güzergâha çekip tarım alanlarını korumuyoruz? Sayın Cevdet Yılmaz'ın Bingöl Ovasıyla ilgili referansı lüks salonlar olmamalı. Bingöl Ovasını gezsin, yıpranan ayakkabı ve elbisesinin giderini Bingöl'ün selameti için biz karşılarız” şeklinde konuştu. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
tarafızz çewlik (@Misafir_17122)
25 Kasım 2013 Pazartesi 10:13
medeni beyyy nelerr .....nelerrr artıkk yeter müslüman zenginn olur fakirii atın köşeye bundan zalim olur düşüncesiyle hareket eden düşüncenizin artık halk tarafından bilinmekte insanların kafasınıda meşkul etmeyinn gidin amerikayaa doğan karasuyaada burdannn teşekürlerimi sunarımm.
Önderler öğle yemeğine (@Misafir_17038)
21 Kasım 2013 Perşembe 19:50
Bir kaç sakallı bulmuşlar. Dershaneler kapanmasın amaçlarına alet etmişler. adına da kanaat önderleri demişler. Bunlar kanaat önderi olamaz. olsa olsa .....Kanatı Önderleri olabilirler. kendinizi kullandırmayın sakallı büyükler.
selam sana (@Misafir_17037)
21 Kasım 2013 Perşembe 19:46
Şiwan Perwer'de geldi, Fetullah Hoca niye gelmiyor. Ülkesine gelsin, gawur elinde durup ne yapıyor. Amerikadan burayı yanlış okuyor, pensilvanya erzurum değil. Hocamızı aramızda görmek istiyoruz.
kaç kez (@Misafir_17036)
21 Kasım 2013 Perşembe 19:43
Medeni Arifoğlu simanideki arsan kaç kez encümene geldi? kaçıncı kezden sonra geçti? kimle neleri görüştün, nasıl oluyorda 3 kez geçmeyen bir evrak 4 kez geçiyor? neye karşılık geçti. bunu açıkla. Bingöl görsün. siz Kürt çocuklarını asimile ediyorsunuz. hakla, adaletle,... bir ilginiz yok. menfaatleriniz için her şeyi yaparsınız.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_89394)
15 Şubat 2022 Salı 00:41
@kaç kez sizin gibiler yuzunden benim amcam hapishanelerde surunup öldu o kimseyi satmadi
sana sevda (@Misafir_17034)
21 Kasım 2013 Perşembe 19:39
bu memleketin en dik duran, en düzgün adamı doğan karasudur. kimseden bir beklentisi yok, onurunu koruyor. her yanlışa karşı çıkıyor. kimi yalakalar susuyor. kendi cemaatlerine bir şeyler olunca varlıkları ortaya çıkıyor. Medeni Arifoğlu bunlardan biridir. cemmatin derneğine başkan yapılmış, bingöldeki hiç bir kötülüğü görmüyor, bakanın kuyruğundan ayrılmıyor. dershanelerine dokundukları için konuşuyor. Medeni Arifoğlu ne dese kimse inanmaz. bunlar ... tacirleridir.
nata gel (@Misafir_17012)
21 Kasım 2013 Perşembe 10:59
ZAZA ZAZA:
sen işini yap demiş doğan hocaya, ayıptır bilmeden konuşuyorsunuz. doğan hoca felsefe grubu öğretmenidir. ösym sayfasından, milli eğitimden onun girdiği derslerle iglili bilgileri alın. başarısını öğrenirsiniz, böyle kuru-sıkı sallamaktan ders alırsınız. siz birilerine köle iken, o dik duruyor. o hatalı, siz yalayanlar doğrusunuz öylemi. biraz sıkılın.
nata gel (@Misafir_17011)
21 Kasım 2013 Perşembe 10:52
kafanız merkezi sisteme bağlı, ora ne diyorsa aynısını söylüyorsunuz. santrala bağlı telefonlar gibisiniz. dershaneler kapansın ki, kral ne kadar çıplak olduğunu görsün.
demecin diğer tarafı için niye konuşmuyorsunuz. sizin memleket sevginiz bu işte. demecin geri kalan kısmı bingöl için ilk bölümden çok daha önemlidir.
Çewlig (@Misafir_17009)
21 Kasım 2013 Perşembe 10:46
Doğan karasu'nun çocuğu dershaneye gidiyor. bunda sorun ne. dershaneler kapalı olsa bunu zaten yapmaz. biraz kafanızı çalıştırsanız gerçeği görürüsünüz. dün sordum öğencinin biri 8 yıldır dershaneye gidiyormuş. bu çocuk şu an 18 yaşında. bu nedemek. çocuk hayatının 8 yılını haftanın her günü ders çalışarak geçirmiş. bir çocuğun bunu yaşaması normal midir. ayıptır, insaflı olun. cemmat ülkeyi perde arkasında yönetmeye çalışıyor, tüm kavga iktidar kavhasıdır.
Çewlig (@Misafir_17008)
21 Kasım 2013 Perşembe 10:40
dershaneleri doğan karasu kapatmıyor. başbakan kapatıyor. gidin derdinizi onunla paylaşın. cemaat-hükümetin iktidar şavaşına bizler niye taraf olalım. doğan doğru söylüyor. cemaatın iktidarda niye gözü olsun, ortağı mı . benim bildiğim başbakan elinden gelse kendisini halife ilan eder, kimseyi sofrasına ortak etmez.
kenan atai (@Misafir_16992)
20 Kasım 2013 Çarşamba 21:24
Sayın karasu bey dersanelerin sana zararı var mı ya da tek olumlu yönünü anlat inanayım size dersaneler olmasaydı buz zengın veya kalıtelı bır donanım alamazdık ve kazanamazdık ben egıtım sıstemı sınavsız olsun tamam ama suan degol
17.05.2024
11:40
Türk Eğitim-Sen, beklenti mektubunu vekillere gönderdi
Türk Eğitim-Sen, beklenti mektubunu vekillere gönderdi
Türk Eğitim-Sen Bingöl Şubesi, önümüzdeki hafta TBMM'de görüşülmeye başlanacak olan 'Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda dikkate alınması gereken hususlar ve eğitim camiasının beklentilerini içeren mektubu AK Parti Bingöl Milletvekillerine gönderdi.
17.05.2024
10:24
Bingöl`de gösteri ve yürüyüşler 4 gün yasaklandı
Bingöl'de gösteri ve yürüyüşler 4 gün yasaklandı
Bingöl Valiliği, gösteri, yürüyüş, basın açıklaması gibi etkinliklerin 4 gün süreyle yasaklandığını açıkladı.
17.05.2024
09:59
Kamuda tasarruf tedbirleri Resmî Gazete`de
Kamuda tasarruf tedbirleri Resmî Gazete'de
Kamuda tasarruf tedbirleriyle ilgili Cumhurbaşkanlığı genelgesi Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. İşte tüm detaylarıyla tasarruf tedbirleri ve kamudaki kemer sıkma politikaları…
17.05.2024
09:35
Bakan Tekin, mülakatların detaylarını açıkladı
Bakan Tekin, mülakatların detaylarını açıkladı
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, atamalarda yapılacak olan mülakatların nasıl yapılacağını katıldığı bir televizyon programında açıkladı.
16.05.2024
15:45
`Kural dışı` hac ziyaretlerine artık para cezası uygulanacak
'Kural dışı' hac ziyaretlerine artık para cezası uygulanacak
Suudi Arabistan, hac sürecinde, 'hac vizesi' almayanlara para cezası uygulama kararı aldı. Vizesiz, 'kural dışı' hac ibadetini yapmaya çalışanlara 10 bin riyal yani 85 bin Türk lirası para cezası kesilecek.
16.05.2024
15:08
Bingöl Umut Kervanı`ndan Kurban Bayramı hazırlığı
Bingöl Umut Kervanı'ndan Kurban Bayramı hazırlığı
2024 yılı Kurban organizasyonunu başlatan Bingöl Umut Kervanı Derneği, 'Kurbanınız Umut Olsun' çağrısıyla kurban vekâlet ve bağışlarını kabul etmeye başladı. Bu yıl için belirlenen kurban bedeli de açıklandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın