KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
15 Eylül 2025 Pazartesi
°C

Derse girmesine izin verilmeyen hoca intihar etti

Muğla Üniversitesi Sağlık Meslek Yüksekokulu'nun eski Müdürü Yard. Doç. Dr. Mursayettin Eksen (49), okulun merdiven boşluğundaki demirlere elektrik kablosuyla kendini astı.

Derse girmesine izin verilmeyen hoca intihar etti
22 NİSAN 2006 CUMARTESİ 10:02
0
4871
0
AA aa
Cesedi hizmetliler tarafından bulunan Eksen'in, sabaha karşı saat 06.30 sularında hayatını kaybettiği belirtildi. Eksen'in intiharından önce mektup yazmak istediği, bileklerini kestiği için halsiz kalarak mektubunu yarıda bıraktığı öğrenildi. Yakınları, intiharın üniversitedeki baskı ve haksız uygulamalardan kaynaklandığını ileri sürdü.


Sağlık yüksekokulunda yıllarca müdürlük yapan Doç. Dr. Eksen, iki yıl önce görevinden alındı ve yerine Prof. Dr. Lale Afrasyap atandı. Eksen'in doçent olması için 12 yıllık bekleme süresi haziran ayında dolacaktı. Yabancı dil sınavında başarılı olamadığı için yardımcı doçentlik süresinin sonunda işsiz kalma endişesi taşıyordu. Yakın arkadaşı Muammer Aldağ, Eksen'in görev süresinin sonunda üniversite yönetiminin kendisine sahip çıkmayacağı endişesini taşıdığını, bu sebeple veteriner olarak çalışmak üzere Muğla Tarım İl Müdürlüğü bünyesinde görev almak için başvurduğunu söyledi. Aldağ, Eksen'in kredi kartı borcu bulunduğunu da belirtti.

Öğretim üyesinin intihar ettiğini duyan öğrenciler ve Yard. Doç. Dr. Eksen'in mesai arkadaşları, büyük şaşkınlık yaşadı. Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Lale Afrasyap, yaşanan olay sebebiyle okulun tatil edildiğini açıkladı. Bu arada acı haberi duyarak okula gelen öğretim üyesinin 2 kızı gözyaşlarına boğuldu. Sağlık Yüksekokulu öğrencileri, Rektör Prof. Dr. Şener Oktik'e, “Hocamız burada uzun yıllar müdürlük yaptı. Son zamanlarda dersleri de elinden alındı. Buruşturulup bir kenara atıldı.” diye tepki gösterdi.

Bunun üzerine Rektör Oktik, “Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi oluyorsunuz.” diyerek öğrencileri tersledi. Öğrenciler ise “Hocamız içimizden biriydi. Hepimizi tanırdı, dertlerimizle ilgilenirdi. Sizin getirdiğiniz müdür Lale Afrasyap, bizim burada öğrenci olduğumuzu bile bilmez. Nasıl oluyor da bilgi sahibi olmuyoruz?” şeklinde cevap verdi.

Oktik, basına konuyla ilgili demeç vermezken, soruları yazılı olarak istedi. Muğla Üniversitesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Mansur Harmandar da, “Rektör Bey basını yanlış bilgilendiriyor. Arkadaşımız, prosedür gereği görevinden alınmadı. Şu anda profesör olan okulun müdürü Lale Afrasyap doçent olarak geldiğinde görevden alındı. Lale Hanım geldiğinde, Mursayettin Bey 6 ay vekaleten görev yapmıştır.” dedi. Muğla Üniversitesi öğretim görevlisi Dr. Selçuk Özdağ, Eksen'in intiharına üniversitenin yanlış uygulamasının sebep olduğunu belirtti. Özdağ şöyle konuştu:
“Kendisi doçentlik bekliyordu. Öğretim görevlisi olacağını öğrendi. Hakkında soruşturma açılması gerekenlere soruşturma açtırılmayıp doçentlik verilmesi, kendisine ise öğretim görevlisi gibi derecesi düşük bir ünvan verilmesi Eksen'i bunalıma soktu.”


Bu arada Eksen'in ailesi, üniversitede cenaze töreni istemedi. Eksen, evinin bulunduğu üniversite lojmanlarında yapılan törenden sonra ikindi namazını müteakip doğum yeri Muğla'nın Turgut beldesinde toprağa verildi. Cenazede kızları Ayşe ve Suna ile öğretmen eşi Sunay Eksen ve öğrencileri gözyaşı döktü.

ZAMAN

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
14.09.2025
20:05
Bingöl`de suç dosyaları kabarık 7 şüpheli yakalandı
Bingöl'de suç dosyaları kabarık 7 şüpheli yakalandı
Bingöl'de polis ekipleri tarafından, kasten yaralama ve mala zarar verme suçundan aranan 7 şüpheli yakalandı.
14.09.2025
20:04
Araç değil cephanelik! Kaçan şüpheliler yakalandı
Araç değil cephanelik! Kaçan şüpheliler yakalandı
Bingöl'de polis uygulama noktası yakınlarında, içerisinde silah, mühimmat ve uyuşturucu madde bulunan aracı terk ederek kaçan üç şüpheli yakalandı, ikisi tutuklandı!
14.09.2025
20:03
Bingöl`de 8 yıl hapis cezası bulunan şüpheli yakalandı
Bingöl'de 8 yıl hapis cezası bulunan şüpheli yakalandı
Bingöl'de polis ekipleri tarafından yapılan çalışmada, 8 yıl 1 ay 22 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan şüpheli yakalandı.
14.09.2025
20:02
DEM Parti`den Tavz Der`e `Barış ve Demokratik Toplum` ziyareti
DEM Parti'den Tavz Der'e 'Barış ve Demokratik Toplum' ziyareti
DEM Parti Bingöl İl Eş Başkanı Sedat Ormangören: 'Barışın toplumsallaşması için sivil toplum örgütlerinin rolünü önemsiyoruz. Bu kapsamda kentteki örgütlerle iş birliğimizi sürdüreceğiz' dedi.
13.09.2025
19:23
Bingöl`de saman yüklü kamyon devrildi
Bingöl'de saman yüklü kamyon devrildi
Bingöl'de saman yüklü bir kamyon, sürücüsünün kontrolünden çıkarak devrildi. Kaza sonrası yol bir süre trafiğe kapandı.
13.09.2025
19:12
12 Dev Adam`ın Final Heyecanı Bingöl`de Dev Ekranda Yaşanacak
12 Dev Adam'ın Final Heyecanı Bingöl'de Dev Ekranda Yaşanacak
A Milli Erkek Basketbol Takımımız, büyük bir başarıya imza atarak finale yükseldi. Tüm Türkiye'yi sevince boğan bu gurur tablosu, Bingöl'de de coşkuyla yaşanacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın