KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
05 Mayıs 2026 Salı
°C

Dereler dondu, hayvanlar susuz kaldı

Buzları kırarak hayvanlarının su ihtiyacını karşılayan köylüler, dondurucu havalar nedeniyle yaşanabilecek hayvan teleflerine karşı tedirgin!

Dereler dondu, hayvanlar susuz kaldı
05 OCAK 2007 CUMA 09:57
0
1192
0
AA aa
Hava sıcaklıklarının eksi 18 dereceye düştüğü Bingöl'de dondurucu soğuklar nedeniyle ilginç manzaralar yaşanmaya başladı. Evlerdeki muslukların buz tutmasına alışkın olduğumuz kış mevsiminde bu kez dereler de dondu. Köylüler, buzları kırarak hayvanlarının su ihtiyacını karşılıyor.  
Yurdu etkisi altına alan dondurucu soğuklar, Bingöl'de de hayatı olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor.  Hava sıcaklıklarının eksi 18 dereceye kadar düşmesiyle yaşanan don olayları özellikle kırsal kesimlerde etkisini gösterdi. Kış şartlarının en çetin geçtiği Karlıova İlçesi'nde dere yataklarının buz tutması, hayvan sahiplerini zora soktu. Hayvanlarının su ihtiyacını karşılamakta sıkıntı çeken köylüler, çareyi buzları kırmakta aradı.
Don tutan Göynük Çayı'nda yaklaşık 15 santimetre kalınlığındaki buz tabakalarını kırarak hayvanlarına su içiren köylülerden Halil Emeç, her gün 2 saatlik zamanlarını buz kırmaya ayırdıklarını söyledi.
Kar yağışının en fazla olduğu Karlıova'da alışkın oldukları kış şartlarının bu yıl farklı yaşandığını aktaran Emeç, böylesi bir soğukla ilk defa karşılaştıklarını vurguladı.
Derelerin bile buz tuttuğu bugünlerde en büyük tedirginliklerinin soğuktan dolayı yaşanabilecek hayvan teleflerinin olduğunu aktaran Emeç; “Artık kar yağışını dört gözle bekliyoruz. Bu soğukların devam etmesi, bizlere çok büyük zararlar verecektir. Dondurucu soğuklar yüzünden hayvan teleflerinin yaşanmasından korkuyoruz ve buna önlem olarak hayvan barınaklarını sıcak tutmaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.


BİNGÖL KENT HABER
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
05.05.2026
14:54
Başkan Arıkan
Başkan Arıkan 'Bingöl'ümüze hayırlı olsun' diyerek duyurdu!
Seçim döneminde 'Vizyon Proje' olarak duyurduğu 'askeri alanın tahsisi' konusunda 'İmzaları attık, Bingöl'ümüze hayırlı olsun' diyerek müjdeyi veren Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, 350 dönümlük askeri alanın devir protokolünün imzalandığını duyurdu. Arıkan, yakın zamanda ihaleye çıkacak önemli projelerle ilgili de mesajlar verdi.
05.05.2026
14:42
Resmi Gazete`de yayımlandı! Araç bilgilerine erişim artık ücretli
Resmi Gazete'de yayımlandı! Araç bilgilerine erişim artık ücretli
Araç sahiplerini ilgilendiren yeni bir düzenleme yürürlüğe girdi. Noterlik Kanunu Yönetmeliğinde değişiklik Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, araç sorgulamalarında ücret ödenecek.
05.05.2026
14:37
Bingöl`de Şampiyon Sporcu, SSÇ Kapsamındaki Gençlerle Buluştu
Bingöl'de Şampiyon Sporcu, SSÇ Kapsamındaki Gençlerle Buluştu
Bingöl'de Denetimli Serbestlik Müdürlüğü gözetimindeki suça sürüklenen çocuklara yönelik düzenlenen söyleşide, milli atlet Yavuz Ağralı deneyimlerini paylaşarak gençlere rol model oldu.
05.05.2026
14:07
Bingöl`de Akıntıya Kapılan At Son Anda Kurtuldu
Bingöl'de Akıntıya Kapılan At Son Anda Kurtuldu
Karlıova'da etkili olan sağanak sonrası taşan Peri Suyu'na kapılan bir at, akıntıya karşı verdiği mücadeleyle kıyıya ulaşarak telef olmaktan kurtuldu. O anlar cep telefonu kamerasına yansıdı.
05.05.2026
00:52
Bingöl`de seyir halindeki kamyon alev alev yandı
Bingöl'de seyir halindeki kamyon alev alev yandı
İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri, yangına kısa sürede müdahale ederek kontrol altına aldı.
05.05.2026
00:51
Bingöl, Rafting Türkiye Şampiyonası`na Ev Sahipliği Yapacak
Bingöl, Rafting Türkiye Şampiyonası'na Ev Sahipliği Yapacak
Bingöl'ün Genç ilçesinde 6-10 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek Okul Sporları Rafting Türkiye Şampiyonası, Murat Nehri'nde gerçekleştirilecek yarışlarla sporseverleri buluşturacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın