KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
12 Mayıs 2026 Salı
°C

Depremzedeler için günde 15 bin ekmek üretiliyor

Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen iki büyük depremin ardından Bingöl'de Karşıyaka Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Endüstriyel Ekmek Üretim Tesisinde depremzedeler için günde 15 bin ekmek üretimi yapılıyor.

Depremzedeler için günde 15 bin ekmek üretiliyor
07 ŞUBAT 2023 SALI 15:28
4
1354
2
AA aa

Merkez üssü Kahramanmaraş olan 7.7 ve 7.6 şiddetindeki iki büyük depremde, Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Osmaniye, Hatay, Kilis ve Malatya illerinde toplam 3 bin 432 vatandaşımız hayatını kaybetti, 20 bine yakın vatandaşımız da yaralandı.

Yaşanan deprem felaketinin ardından tüm Türkiye'de olduğu gibi Bingöl'den de afet bölgelerinde çeşitli yardımlar gönderilmeye başlandı.

Bu yardımlardan biri de İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde gerçekleşiyor. Merkeze bağlı Karşıyaka Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Endüstriyel Ekmek Üretim Tesisi'nde afet bölgesindeki depremzedeler için ekmek üretimi başladı.

3 vardiya şeklinde çalışan ve birçoğu gönüllülerden oluşan personel, günde 15 bin roll ekmek üretip valilik, belediye veya AFAD koordinesinde deprem bölgesine göndermeye başladı.

Deprem felaketinin yaralarını hep birlikte sarmak için mücadele vereceklerini belirten Karşıyaka Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Kumriye Ekin Eker, “ Okulumuz Bingöl Karşıyaka Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde ekmek üretim atölyemizde ekmek üretmeye başlamıştık. Pansiyon, okul öğrencileri ve beslenme desteği için. Ülkemizde yaşanan deprem felaketinden sonra hemen organize olduk ve ekmek üretimine başladık. Ekmek üretimimiz günde 3 vardiya olarak devam ediyor. Günde 15 bin ekmek üretimine geçtik. AFAD, valilik, belediye ve Milli Eğitim Müdürlüğü'müz ile organize olduk, deprem bölgesine ekmeklerimizi göndermekteyiz. Bu çalışma deprem boyunca devam edecektir. Bu depremin üstesinden hep beraber geleceğiz. İlimiz olarak da depremzedelerin yanında olacağız” dedi.

 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_97992)
08 Şubat 2023 Çarşamba 13:08
Tuvalete giden bir şey değil Yeryüzünde kalıcı bir şey yapmak lazım. Mesleğe bak. Güldürme beni. Bir kaç çalışana huzur hakkı veriliyor diye yaptığın iltifata bak. Allah bilir bunlardan biride sensin. Bingöl'de ki fırıncıların isyanını belki siz başlatmışsınız. Yorum yazan bunları iyi oku
Misafir Kullanıcı (@Misafir_97979)
08 Şubat 2023 Çarşamba 08:29
İşte meslek lisesi dediğin budur
11.05.2026
19:14
Bingöl seçim anketi sonuçlandı! Seçmen ne dedi?
Bingöl seçim anketi sonuçlandı! Seçmen ne dedi?
Bingöl Online tarafından düzenlenen ve her kullanıcının yalnızca bir kez oy kullanabildiği elektronik seçim anketi tamamlandı. Toplam 3 bin 84 kişinin katıldığı ankette seçmenin parti tercihleri, milletvekili performanslarına bakışı ve aday beklentileri dikkat çekici sonuçlar ortaya koydu.
11.05.2026
19:08
Bingöl İŞKUR`dan İUP ilanı: 85 Kişi Alınacak!
Bingöl İŞKUR'dan İUP ilanı: 85 Kişi Alınacak!
Bingöl'de İŞKUR ile İl Müftülüğü iş birliğinde düzenlenecek İşgücü Uyum Programı kapsamında 85 kişi noter kurasıyla istihdam edilecek. Başvurular 12–16 Mayıs 2026 tarihleri arasında alınacak.
11.05.2026
15:56
Kiğı`da siyanürlü maden tepkisi:
Kiğı'da siyanürlü maden tepkisi: 'Peri Vadisi talana teslim edilmesin'
Kiğı Peri Vadisi'nde planlanan siyanürlü maden arama faaliyetlerine karşı bir araya gelen platform ve dernekler, doğa, su kaynakları ve yaşam alanlarının tehdit altında olduğunu belirterek madencilik projelerine tepki gösterdi.
11.05.2026
15:40
Bingöl`de rafting heyecanı sona erdi!
Bingöl'de rafting heyecanı sona erdi!
Bingöl'ün Genç ilçesinde ilk kez düzenlenen Okul Sporları Rafting Türkiye Şampiyonası, üç gün süren heyecan dolu yarışların ardından tamamlandı. Yarışlar boyunca sporcuların performansı izleyenlerden alkış alırken, organizasyon renkli görüntülere sahne oldu.
10.05.2026
18:49
Vali Çelik, yeni saha alanını yerinde inceledi!
Vali Çelik, yeni saha alanını yerinde inceledi!
Bingöl Şehir Stadyumu'nun yeniden yapılacak olması nedeniyle, 2. Lig'e yükselen 12 Bingölspor'un iç saha maçlarını Aşağı Çarşı'da oynayabilmesi için yeni proje hazırlanıyor. Bingöl Valisi Cahit Çelik, saha alnında incelemelerde bulunarak çalışmaların hızlandırılması talimatını verdi.
10.05.2026
16:54
‘Milyonluk usulsüzlük
'Milyonluk usulsüzlük' iddiası!
Bingöl 3. Kısım Sanayi Sitesi Denetim Kurulu Başkanı Faruk Başaran, 2024 yılı hesaplarına ilişkin bağımsız denetim raporlarında milyonlarca liralık usulsüzlük tespit edildiğini iddia ederek, genel kurul sürecine ilişkin kamuoyuna açıklamada bulundu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın