KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
15 Ekim 2026 Perşembe

Depremzede köylüler çaresiz! 'Halimiz ne olacak?'

Kahramanmaraş merkezli depremden en fazla etkilenen köylerden biri olan Bingöl'ün Genç İlçesi Aktoprak Köyünde birçok vatandaş halen çadırlarda kalıyor. Depremde hasar gören evlerinin yeniden yapılıp yapılmayacağını merak eden köylüler ise yetkililere: 'Halimiz ne olacak?' diye soruyor.

Depremzede köylüler çaresiz!
14 HAZİRAN 2023 ÇARŞAMBA 03:00
6
2840
3
AA aa

Kahramanmaraş'ın Pazarcık'ta ilçesinde 6 Şubat tarihinde meydana gelen 7,4 büyüklüğündeki deprem Bingöl'ün Genç ilçesinde de büyük ölçüde hissedildi. Servi merkez, Akbudak, Sarıbudak ve Çaybaşı gibi birçok köyde can kaybı yaşanmazken bu köylerde yıkım ve büyük oranda hasar oluştu. Yaşanan depremin ardından Genç Kaymakamlığı ekipleri, evleri hasar görüp evlerinde kalmak istemeyen birçok köylü vatandaşı Genç ilçesine getirerek çeşitli öğrenci yurduna yerleştirdi. Köyünde kalmak isteyenlere ise AFAD aracılığı ile çadırlar dağıtıldı.

Köylüler soruyor; “Evlerimiz yapılacak mı?”

Depremin ardından Genç Kaymakamlığı'nca köylerinde çalışmalar yapıldığını, birçok vatandaşın ilçedeki yurtlarda misafir edildiğini, köyde kalanlara ise çadırlar dağıtıldığını belirten Köy Muhtarı İbrahim Kayıkçı, diğer ilgili kurumlara müracaatlarda bulunmasına rağmen köylerinde herhangi bir çalışma ve bilgilendirme yapılmadığını söyledi.

Evleri hasar gören köylülerin akıbetlerini merak ettiklerini ve sürekli olarak konuyu kendisine yansıttıklarını ifade eden Muhtar Kayıkçı: “6 Şubat tarihinde meydana gelen depremde köyümüz ciddi manada etkilendi. Yıkılan ve ağır hasar gören birçok yapımız mevcut. Genç Kaymakamlığı aracılığı ile vatandaşlarımıza ilk etapta çadırlar dağıtıldı. Köylülerimiz halen bu çadırlarda kalıyor. Evleri hasar gördüğü için de kimse evlerine girmek istemiyor. Depremin ardından Bingöl, Genel Hayata Etkinlik Afet Bölgesi ilan edildi. O günden beri hiçbir yetkili kapımıza gelip bizlere ne yapacağımızı, ya da kendilerinin neler yapacağını söylemedi. Köylülerimiz de sürekli bizlere soruyor ‘Evlerimiz yapılacak mı? Ya da hasar gören evlerimiz onarılacak mı?' diye. Bizde buradan yetkililere sesleniyoruz. Depremzede köylülerimizin hali ne olacak? Birkaç ay daha havalar iyi gidecek ama ondan sonra tekrardan kışa gireceğiz. Lütfen birileri çıkıp bu konuda bizleri aydınlatsın” dedi.

Haber: Ahmet SAYILIR

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_102440)
14 Haziran 2023 Çarşamba 20:09
Kışı pekmez yiyerek atlatacaz inşallah
Misafir Kullanıcı (@Misafir_102439)
14 Haziran 2023 Çarşamba 16:27
Diğer illerde hasar tespit çalışmaları çoktan bitirilmiş, askı süresi sona ermiş haksahipliği başvuruları alınmaktadır. Bizde ise ön hasar 4 ay önce bir çok içine bile bakılmadan kafadan yapıldı, daha önce ön hasar yapılan evlerin kesin hasar tespiti yapılmayacak deniliyor, bu nasıl bir anlayış bu nasıl bir muamele, Bingöl neden bu kadar gecikti anlamak mümkün değil. Taş duvarlı eve adamlar orta hasar vermişler, hangi çağda yaşıyoruz taş ve kenpiçli yapıların orta hasarı olurmu ya hasarsız ya da ağır hasarlı yazılır.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_102436)
14 Haziran 2023 Çarşamba 09:10
Muhtar haklı sivan bölgesi devletine bağlı bir bölge ancak, her ne hikmetse sürekli ihmal edilen o bölgenin insanları oluyor.
14.10.2026
19:38
Bingöl`de motosiklet hırsızlığı şüphelisi tutuklandı
Bingöl'de motosiklet hırsızlığı şüphelisi tutuklandı
Bingöl'de polis ekiplerince motosiklet hırsızlığı suçundan yakalanan 1 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adli makamlarca tutuklandı.
14.10.2026
19:12
DEM Parti`den zam tepkisi:
DEM Parti'den zam tepkisi: 'Ulaşım haktır'
Bingöl Belediyesi DEM Partili Meclis Üyeleri, toplu taşıma ücretlerine yapılan zamma muhalefet şerhi koyduklarını belirterek belediyenin kendi araçlarıyla toplu taşıma hizmeti sunmasını ve dar gelirli vatandaşlarla öğrencileri koruyacak destek mekanizmaları geliştirmesini istedi.
14.10.2026
18:24
Karlıova SYDV Türkiye genelinde ilk 10`a girdi
Karlıova SYDV Türkiye genelinde ilk 10'a girdi
Bingöl'ün Karlıova ilçesindeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Türkiye genelindeki 973 vakıf arasında 10'uncu sırada yer aldı. Başarıda emeği bulunan vakıf personeline Kaymakam Abdulselam Bıçak tarafından teşekkür belgesi verildi.
14.10.2026
18:11
Bingöl`de Şehir İçi Ulaşıma Zam: Tam Bilet 35 TL Oldu!
Bingöl'de Şehir İçi Ulaşıma Zam: Tam Bilet 35 TL Oldu!
Bingöl'de şehir içi toplu taşıma ücretleri 2026 yılı içerisinde üçüncü kez artırıldı. Şubat ayında 25 TL'ye, haziranda 28 TL'ye yükseltilen tam bilet ücreti, son zamla birlikte 35 TL'ye çıktı. Yılın başından bu yana tam biletteki artış yaklaşık yüzde 85'e ulaştı.
14.10.2026
12:57
12Bingölspor`un kupa maçı 27 Ekim`de
12Bingölspor'un kupa maçı 27 Ekim'de
Ziraat Türkiye Kupası 3. eleme turunda 12Bingölspor'un rakibi Corendon Alanyaspor oldu. Bingöl temsilcisi, 27 Ekim Salı günü saat 20.30'da Alanya Oba Stadyumu'nda tur bileti için sahaya çıkacak. Yeşil-beyazlılar, Süper Lig temsilcisi karşısında kupada yoluna devam etmeyi hedefliyor.
14.10.2026
11:15
Hüdayi Vakfı:
Hüdayi Vakfı: 'Toplumsal çürümeyi kabullenmiyoruz'
Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı, yayımladığı bildiride fon krizinden yolsuzluk ve torpile, eğitim sisteminden sanal kumara kadar birçok başlıkta sert eleştiriler yöneltti. 'Suçlular ve sorumlular hesap vermeden kimse güvenden söz edemez' diyen vakıf, kamu kurumlarına ve denetim mekanizmalarına çağrıda bulundu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın