KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
09 Kasım 2025 Pazar
°C

'Depremde tüm kurumlar ve STK'lar koordineli olmalıdır'

Bingöl Sivil Toplum Dayanışma Platformu Sözcüsü Orhan Açıkbaş, 'Sahadaki arkadaşlardan aldığımız bilgiler doğrultusunda yardımlar koordineli olarak gitmiyor. Yardımlar giderken ildeki Valilik, Belediye, Afad, STK, platform ve kent konseyleri ile birlikte koordineli olmalıdır' dedi.

13 ŞUBAT 2023 PAZARTESİ 17:21
2
1071
0
AA aa

Bingöl Sivil Toplum Dayanışma Platformu Sözcüsü Açıkbaş, yaptığı açıklamada Pazarcık merkezli 10 ili etkileyen iki ayrı depremin tüm ülkeyi yasa boğduğunu ve bu acı tablonun yürekleri yaktığını ifade etti.

14 milyonu etkileyen felaketin tarihin görmediği bir tablo olduğunu belirten Açıkbaş, yaşanan acı olayda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diledi.

Tüm Türkiye'de olduğu gibi Bingöl'de de depremzedelere yardım ulaştırma çabasında olduğunu söyleyen Açıkbaş, yardım çalışmalarına katkı sunan herkese teşekkür etti.

Açıkbaş, "Türkiye'de yaşanan deprem afeti tüm Türkiye'yi derinden etkilemiştir. Bu büyük afet karşısında tüm insanlarımız tek yumruk olmuş bölgede yaşayan kardeşlerimizin yaralarını sarmaya gayret göstermektedirler. Bugün acıları paylaşma günüdür, bugün birlik olma günüdür, Ensar olma vaktidir düşüncesiyle ilimizde de Valilik, Belediye. Afat, Resmi Kurumlar, İş insanlarımız, STK'lar vatandaşlarda yardımlar için seferber olunmuştur. Allah kendilerinden razı olsun. Bingöl Sivil Toplum Platformu olarak ilk günden itibaren sahadayız depremin etkilediği 10 ile platformu paydaş STK temsilcilerimiz deprem bölgelerini ziyaret ederek incelemelerde bulundular. Sahadaki arkadaşlardan aldığımız bilgiler doğrultusunda yardımlar koordineli olarak gitmiyor. Yardımlar giderken ildeki Valilik, Belediye, Afad, STK, platform ve kent konseyleri ile birlikte koordineli olmalıdır." şeklinde konuştu.

Bingöl'e gelen depremzedelerin barınma ihtiyaçlarının olduğunu da hatırlatan Açıkbaş, bunun için gerekli desteğin sunulması gerektiğini söyleyerek, misafir depremzedelere yardımların ulaşılabilmesi için sivil toplum kuruluşlarının da yer aldığı il koordinasyon merkezinin kurulması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Yaşanan acı olayda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diledi. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
08.11.2025
17:39
ÜNİPERSEN`den Ankara`da
ÜNİPERSEN'den Ankara'da 'Memur Hakları' Çağrısı
Memurun alım gücünün eridiğini, verilen sözlerin tutulmadığını ve toplu sözleşmenin işlevsiz hale geldiğini vurgulayan ÜNİPERSEN, 'Artık seyirci değil, hak arayan tarafız' diyerek Meclis'e çağrı yaptı. Genel Başkan İbrahim Güzel: 'Memur geçinemiyor; çözüm artık ertelenemez.'
08.11.2025
14:26
Çocuk istismarından 33 yıl ceza almıştı! Bingöl polisi yakaladı
Çocuk istismarından 33 yıl ceza almıştı! Bingöl polisi yakaladı
İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlı, tutuklanarak cezaevine gönderildi.
08.11.2025
14:20
12 Bingölspor`da hedef mutlak şampiyonluk!
12 Bingölspor'da hedef mutlak şampiyonluk!
Nesine 3. Lig'de mücadele eden 12 Bingölspor, şampiyonluk yolunda emin adımlarla ilerliyor. Takımın teknik direktörü Ulaş Ulusan; 'Bu yılki hedefimiz kesinlikle şampiyon olmaktır. Başkanımız Mehmet Engin Özturan önderliğinde ligin sonunu inşallah şampiyon olarak tamamlamak istiyoruz.'
07.11.2025
14:11
Bingöl`de gençlik merkezlerinden rekor
Bingöl'de gençlik merkezlerinden rekor
Bingöl Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne bağlı gençlik merkezleri, bir yılda 22 bin etkinlik düzenleyerek 292 bin gence ulaştı. Atölye, kurs ve kamplarla gençlere hem sosyal hem de kişisel gelişim imkânı sunuldu.
07.11.2025
14:10
FETÖ operasyonu! 178 şüpheli yakalandı
FETÖ operasyonu! 178 şüpheli yakalandı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Bingöl dahil 45 ilde son iki haftada FETÖ'ye yönelik düzenlenen operasyonlarda 178 şüphelinin yakalandığını açıkladı.
06.11.2025
23:29
Üniversiteler arası iş birliği
Üniversiteler arası iş birliği
Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik, BÖGEP kapsamında Atatürk Üniversitesi gibi köklü bir kurumla yürütülecek iş birliğinin, üniversitenin araştırma kapasitesine ve bölgesel kalkınma hedeflerine önemli katkılar sağlayacağını ifade etti.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın