KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
07 Mayıs 2026 Perşembe
°C

Deprem konutlarının ihalesi yapıldı

Elazığ'ın Karakoçan İlçesi'ne bağlı Başyurt Beldesi'nde meydana gelen depremden etkilenen Bingöl Merkez Yelesen, Bilaloğlu, Yamaç ve Gökdere Köyü'nde evleri yıkılan ve hasar gören vatandaşlar için yapımına karar verilen 189 konutun ihalesi yapıldı.

Deprem konutlarının ihalesi yapıldı
26 AĞUSTOS 2010 PERŞEMBE 08:47
0
3197
0
AA aa
8 Mart 2010'da Merkez üssü Elazığ'ın Karakoçan ilçesi Başyurt Beldesi olan depremden etkilenen Bingöl merkez Yelesen Köyü için yapılmasına karar verilen konutlar, 2 defa ihaleye çıkmasına rağmen müteahhit firmalar tarafından verilen fiyatların beğenilmemesi üzerine iptal edilen ihale nihayet sonuçlandırıldı. Daha önce İl Özel İdaresi tarafından yapılan ihale KÖYDES'e devredildi.

KÖYDES tarafından Vali Yardımcısı Abdulaziz Aydın başkanlığında gerçekleştirilen ihale itirazsız sona erdi. 74'ü Yelesen Köyü, 37'si Bilaloğlu Köyü, 44'ü Yamaç Köyü ve 34'ü Gökdere Köyü'ne ait olan konutların yapımına yüklenici firmalar ile yapılacak sözleşmenin hemen ardından başlanacağı bildirildi.
 

KONUTLARIN ÇOĞU KIŞA YETİŞTİRİLECEK
Yapılacak 189 konutun tamamı yetiştirilemezse de özellikle çadırda kalan vatandaşların konutlarının kıştan önce bitirip teslim edilmesi için ellerinden geleni yapacaklarını ve kıştan önce teslim edeceklerini ifade eden İl Genel Meclis Üyesi Abdulkadir Aydın, “Daha önce İl Özel İdaresince iki defa yapılmasına rağmen iptal edilen ihale bu defa KÖYDES kapsamında gerçekleştirildi. Afet konutlarının Özel İdare tarafından yapılsaydı yine itiraz olur ve yine ertelenecek vatandaşlar yine mağdur olacaktı.
 
Vatandaşlarımızın mağdur olmaması için ihaleyi KÖYDES kapsamında yaptık. İnşallah büyük kısmını da kıştan önce bitirip teslim edeceğiz. Yeterli rekabet ortamının sağlanmamasından dolayı iptal edilen ihaleler yüzünden vatandaşımızı mağdur edemeyiz. İki defa iptal edilirken yine yasal yollardan iptal edildi. Şimdi de yasal yollar çiğnenmeden ihale edildi.

Bu konuda başta Sayın Valimiz ve Vali Yardımcımız Abdulaziz Aydın Bey'in çok emeği geçti. Depremzedelerin mağdur daha fazla mağdur olmaması için ellerinden geleni yaptılar. Kendilerine teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Daha önce iki defa yapılan ihale müteahhit firmalar tarafından verilen fiyatların beğenilmemesi üzerine 2 defa iptal edilmişti.
 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
06.05.2026
17:51
Bingöl`de süt üreticisine destek
Bingöl'de süt üreticisine destek
Bingöl'de DAP Kalkınma İdaresi desteğiyle yürütülen proje kapsamında 40 süt soğutma tankı üreticilere teslim edildi, sürü yönetimi kursunu tamamlayan 62 kursiyere sertifika verildi.
06.05.2026
17:50
Murat Etüt Merkezi hizmete açıldı
Murat Etüt Merkezi hizmete açıldı
Bingöl'ün Genç ilçesinde öğrencilere haftanın 7 günü ücretsiz hizmet verecek Murat Etüt Merkezi düzenlenen törende dualarla açıldı. Merkezde ders desteğinden deneme sınavlarına kadar geniş kapsamlı imkanlar sunulacak.
06.05.2026
17:49
Genç`e kütüphane ve etüt merkezi
Genç'e kütüphane ve etüt merkezi
Bingöl'ün Genç ilçesinde Belediye Başkanı Kemal Tartar'ın seçim vaatleri arasında yer alan etüt merkezi ve halk kütüphanesi projesi ihale aşamasına geldi. 400 kişi kapasiteli merkezin 2026-2027 eğitim öğretim yılına yetiştirilmesi hedefleniyor.
06.05.2026
17:48
Bingöl`de 229 personel kayıp öğretmen için sahada
Bingöl'de 229 personel kayıp öğretmen için sahada
Bingöl'ün Solhan ilçesinde 1 Mayıs'ta evden çıktıktan sonra kaybolan emekli öğretmen Kutbattin Keskin'i bulmak için 3 ilden gelen ekiplerin de katılımıyla 229 personelle arama çalışması yürütülüyor.
05.05.2026
14:54
Başkan Arıkan
Başkan Arıkan 'Bingöl'ümüze hayırlı olsun' diyerek duyurdu!
Seçim döneminde 'Vizyon Proje' olarak duyurduğu 'askeri alanın tahsisi' konusunda 'İmzaları attık, Bingöl'ümüze hayırlı olsun' diyerek müjdeyi veren Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, 350 dönümlük askeri alanın devir protokolünün imzalandığını duyurdu. Arıkan, yakın zamanda ihaleye çıkacak önemli projelerle ilgili de mesajlar verdi.
05.05.2026
14:42
Resmi Gazete`de yayımlandı! Araç bilgilerine erişim artık ücretli
Resmi Gazete'de yayımlandı! Araç bilgilerine erişim artık ücretli
Araç sahiplerini ilgilendiren yeni bir düzenleme yürürlüğe girdi. Noterlik Kanunu Yönetmeliğinde değişiklik Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, araç sorgulamalarında ücret ödenecek.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın