KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Ekim 2026 Pazar

Demokratik açılım sürecinde ekonomide sıçrama

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 'demokratik açılım'ın gerçekleştirildiğinde 'Türkiye ekonomisinin de sıçrama yapacağını' söyledi...

Demokratik açılım sürecinde ekonomide sıçrama
21 AĞUSTOS 2009 CUMA 08:45
0
1329
0
AA aa

Açılımla ekonomide sıçrama yaşanacak


Türkiye'nin Doğu ve Güneydoğu'suna istikrar ve güven ortamı olmadığı için yatırım gelmediğini kaydeden Başbakan Erdoğan, "Demokratik açılım süreci başarı ile tamamlandığında Türkiye ekonomisinde de sıçrama yaşayanacaktır' dedi

Erdoğan, Didim Yat Limanı'nın açılışında yaptığı konuşmada, 'demokratik açılım' çalışmalarına da değinerek, 'Demokratik açılım sürecini çalıştırıyoruz. Demokratik açılım sürecinin hedefi nedir? Demokratik açılımı gerçekleştiğimizde bilesiniz ki Türkiye ekonomisinde de sıçrama yapacaktır' dedi.

YATIRIMCI İSTİKRAR İSTER

Türkiye'nin batısı ile kuzeyi ve güneyinin bir bölümünde yatırımların devam ettiğini anlatan Erdoğan, 'Ama Güneydoğu ve Doğu... Bu bölgelerde maalesef girişimci yatırımda bulunmamışsa, bulunamıyorsa... Oradaki, ne yazık ki demokratik açılımın, istikrarın güvenin olamayışı sebebiyledir. Para istikrarın ve güvenin olduğu yere gelir. İstikrarın olmadığı yere para gelmez bunu bilmemiz lazım' diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, güven ve istikrarla ülkenin 20 yılda buralara geldiğini ifade ederek, gayri safi yurt içi hasılaya ilişkin rakamlar aktardı. 'Bundan sonraki süreçte de durmayacağız, bunu artırarak devam ettireceğiz ama birbirimizi seveceğiz' diyen Erdoğan, bu sağlandığı takdirde Türkiye'nin muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkacağını ifade etti.

YATÇILARA VERGİ MÜJDESİ

Başbakan Erdoğan, konuşmasında yabancı bayraklı Türk gemilerine yönelik yeni bir düzenleme yapacaklarını müjdesini de verdi. Erdoğan, 'İlk Bakanlar Kurulunda yatlara yönelik olarak vergilendirmedeki yapıyı değiştiriyoruz, yeni bir süreci başlatıyoruz. Yabancı bayrak taşıyan Türk gemilerine şimdi 'bu bayrakları kaldırın' diyoruz. Türk bayrağını as ve vergiyi de biz düşürüyoruz. Diğer yatlarla ilgili vergilendirmelerde bunu düşünüyoruz' dedi. Erdoğan, 3.5 milyar dolar olan yat turizmi gelirlerini 8 milyar dolara çıkartmak istediklerini de sözlerine ekledi.

HEDEF 3 YILDA 25 BİN YAT

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, D-Marin'in Türkiye'nin en büyük marinalarından biri olduğunu ifade ederek, hedeflerinin 3 yılda 25 bin 500 yat kapasitesine ulaşmak olduğunu söyledi. Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ise yat limanı ve hava limanı bağlantılarının güçlendirilmesinin Didim'in dünya tarafından tanınmasına katkı yapacağını söyledi.

Konuşmaların ardından Başbakan Erdoğan, Dalaman'a da bir marina yapacağı sözünü aldığı Doğuş Holding Başkanı Ferit Şahenk'e plaket verdi.

650 kişiye ekmek kapısı

Doğuş Grubu'na bağlı D-Marin tarafından 30 ayda yapımı tamamlanan Didim Marinası'na kara ve denizden toplam bin 100 yat bağlanabiliyor. 400 tonluk yatları taşıyan Türkiye'nin en yüksek tonajlı vincinin bulunduğu marinaya, 50 metre uzunluğundaki yatlar da güvenli bir şekilde çekiliyor. 80 odalı butik otel, 20 farklı sektörde iş yerlerinin yanı sıra açık ve kapalı spor alanlarının yer aldığı liman adeta bir şehir görümününde. 650 kişiye iş imkanı sağlayan D-Marin, 212 bin metre kare deniz alanı, 70 bin metre kare karada çekek alanına sahip.

Açılışta konuşan Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk Didim Yat Limanı'nın inşaatına Ekim 2006'da başladıklarını ve 30 ay gibi rekor bir sürede tamamlayarak hizmete açtıklarını anlattı. Limanın 75 milyon dolara malolduğunu kaydeden Şahenk, "Dünyadaki koşullar ne kadar zor olursa olsun Türkiye, kendi ortak aklı sayesinde yeni yatırım ve iş imkanları yaratabiliyor. Biz bu ülkenin insanına ve geleceğine güveniyoruz" diye konuştu.

Zeynep'e yardım sözü

Açılış sırasında Zeynep Cidam adındaki küçük bir kız Başbakan Erdoğan'ın yanına gelerek bir mektup verdi. Mektubu okuyan Erdoğan, küçük kızı yanına çağırdı. Küçük Zeynep'in Erdoğan ile konuşurken ağladığı görüldü. Daha sonra gazetecilere konuşan Zeynep Cidam, kardeşinin 2 ay önce havuza düştüğünü, o günden bugüne hastanede tedavi gördüğünü ve evde tedavisi için maddi durumlarının iyi olmadığını anlattı. Başbakan'dan yardım istediğini söyleyen Cidam, Erdoğan'ın da kendisine yardım sözü verdiğini söyledi

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
16.10.2026
22:59
Bingöl`de köy yolları değişiyor: Sırada kuzey ilçeleri var!
Bingöl'de köy yolları değişiyor: Sırada kuzey ilçeleri var!
Bingöl'de Yukarı Çavuşlar köyünün 7,5 kilometrelik yolu sıcak asfaltla yenilendi. Çalışmaların tamamlanmasının ardından yolu inceleyen Vali Cahit Çelik, kuzey ilçelerine hizmet verecek saatte 120 ton kapasiteli yeni asfalt plentinin ihalesine gelecek hafta çıkılacağı müjdesini verdi.
16.10.2026
22:52
En çok ölümün yaşandığı iller belli oldu: Bingöl kaçıncı sırada?
En çok ölümün yaşandığı iller belli oldu: Bingöl kaçıncı sırada?
TÜİK'in açıkladığı ölüm istatistiklerinde Bingöl'ün sırası dikkat çekti. Kentte bir yılda bini aşkın kişi hayatını kaybederken, komşu illerle arasındaki fark da ortaya çıktı. Peki, Bingöl Türkiye genelinde kaçıncı sırada yer aldı, zirvede hangi şehirler var?
16.10.2026
16:55
Bingöl`de 689 üniversite öğrencisine iş imkânı!
Bingöl'de 689 üniversite öğrencisine iş imkânı!
Bingöl Üniversitesi ile İŞKUR iş birliğinde 689 öğrenci için Gençlik Programı düzenlenecek. Başvurular 19-23 Ekim tarihleri arasında alınacak, katılımcılar 27 Ekim'de noter kurasıyla belirlenecek. Öğrencilere katıldıkları her gün için 1.375 TL cep harçlığı ödenecek.
16.10.2026
16:37
Bingöl`de 135 kişilik alım yapılacak
Bingöl'de 135 kişilik alım yapılacak
Bingöl İŞKUR İl Müdürlüğü ile İl Sağlık Müdürlüğü ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde toplam 135 kişi İşgücü Uyum Programı (İUP) kapsamında istihdam edilecek. Başvurular 19-23 Ekim tarihleri arasında alınacak, katılımcılar 27 Ekim'de noter kurasıyla belirlenecek.
16.10.2026
16:04
İstanbul`dan Bingöl`e gönül köprüsü: Yayla YBO öğrencilerine destek
İstanbul'dan Bingöl'e gönül köprüsü: Yayla YBO öğrencilerine destek
İstanbul Tuzla'daki öğrencilerin kendi elleriyle ördüğü atkılar ve yazdıkları notlar, Bingöl'ün Genç ilçesindeki Yayla Yatılı Bölge Ortaokulu öğrencilerine ulaştı. Genç İçin Bir Saat Derneği ve Minik Çocuklar Bingöl Grubu tarafından düzenlenen etkinlikte öğrencilere çanta, kırtasiye seti ve atkı hediye edildi.
16.10.2026
15:37
Bingöl`de kaç kişiye bir araç düşüyor?
Bingöl'de kaç kişiye bir araç düşüyor?
TÜİK, Eylül 2026'ya ilişkin araç istatistiklerini açıkladı. Bingöl'de kayıtlı araç sayısı artarken, kent nüfusu dikkate alındığında kaç kişiye bir araç düştüğü de ortaya çıktı. Peki, 282 bin 299 kişinin yaşadığı Bingöl'de her kaç kişiye bir araç düşüyor?
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın