KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
30 Ekim 2025 Perşembe
°C

DEM'li Meclis Üyelerinden Arıkan'a Ziyaret

Su sorunun ve çözüm yollarının konuşulduğu ziyarette DEM Partili Belediye Meclis üyeleri, uyuşturucuyla mücadele konusunda da bir dizi talepleri paylaştılar.

DEM`li Meclis Üyelerinden Arıkan`a Ziyaret
19 HAZİRAN 2025 PERŞEMBE 16:06
1
1261
1
AA aa

Bingöl'de bir süredir yaşanan ve özellikle Mirzan Mahallesi'nin üst kısımlarında artan su sıkıntısının sıklıkla gündeme gelmesi üzerine Bingöl Dem Parti Bingöl Belediye Meclis Eşsözcüleri Mihriban Ekinci, ve Yılmaz Yüksel ile Meclis Üyeleri Gülsüm Borlukan, Tuba Guleyan, Sami Arıkan, Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan'ı makamında ziyaret ettiler.

Su sorunun kalıcı olarak çözülmesi, halkın yaşadığı sıkıntıların ortadan kaldırılması hususunda beklentileri ileten DEM partili Meclis Üyeleri, su sorununun Bingöl gündeminden kaldırılması gerektiğini ve bu husustaki çalışmaların ivedilikle tamamlanması isteklerini aktardılar.

BAŞKAN ARIKAN ÇALIŞMALARDAKİ SON DURUMU AKTARDI

Bingöl'ün su ihtiyacının en önemli kaynağı olan Kürük İsale hattından gelen suyun yetersiz kaldığını, yaz dönemlerinde de bu miktarın önemli ölçüde azalmasıyla sıkıntı yarattığını belirten Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, bu sorunun giderilmesi için Bingöl'ün Karlıova İlçesi Bahçe ve Kaynak köylerinden 285 Lt/Sn ek su kaynağı getirilmesi için çalışmaların devam ettiğini kaydetti.

Ek kaynağın Kürük'e dahli için 13 kilometre hattın yaklaşık 9 kilometresinin tamamlandığı, kalan 4 kilometrelik kısmın tamamlanması için de çalışmaların devam ettiği bilgisini paylaşan Başkan Arıkan, bölgede kurulacak arıtma tesisiyle birlikte 3-4 aya kadar Bingöl'ün su sıkıntısından kalıcı olarak kurtulacağını vurguladı.

BAĞIMLILIKLA MÜCADELE…

Su sorunun acilen giderilmesi hususundaki hassasiyetlerini paylaşan DEM Partili Belediye Meclis Üyeleri, kullanım yaşı her geçen dün düşen uyuşturucuyla ilgili beklentilerini de paylaştılar.

Uyuşturucu bağımlılığının önlenmesi ve bu alanda verilen mücadelenin desteklenmesi için Belediye bünyesinde ücretsiz pedegog, psikolog, psikiyatri bölümlerinin kurulmasını istediler.

Bu hususta çeşitli örneklemelerin yapılıp çözüm yollarının paylaşıldığı ziyarete ilişkin DEM Parti'den yapılan açıklamada, misafirperverliğinden dolayı Başkan Arıkan'a teşekkür edildiği belirtildi.

 

 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_114938)
19 Haziran 2025 Perşembe 19:09
İkinci dönemin 1 buçuk yılı da geride kaldı fakat memleket bir arpa boyu yol alamadı. Sürekli aynı kısır döngü içinde aynı sorunlar konuşuluyor ve değişen hiçbir şey olmuyor. Olan memleketin asla zamanın geri getiremeyeceği koca iki dönemine oldu.
30.10.2025
16:53
Bingöl`de Efrayim bebek için kermes düzenlendi
Bingöl'de Efrayim bebek için kermes düzenlendi
Bingöl Üniversitesi öğrencileri, SMA Tip 1 Hastası Efrayim Gökalp'e destek olmak amacıyla anlamlı bir kermes düzenledi.
30.10.2025
16:12
Polonyalı Gelin İslamiyet`i seçti
Polonyalı Gelin İslamiyet'i seçti
Bingöl İl Müftülüğünde düzenlenen ihtida töreninde İslam dinini seçerek Müslüman olan Polonya uyruklu Alman vatandaşı Honorata Maria, 'Eda' ismini alarak yeni bir hayata adım attı.
30.10.2025
15:37
'Koşullar dikkate alınmadan yol yapılmamalı'
Genç İlçesi Şehittepe–Dereköy–Balgöze–Yiğitbaşı Grup Yolu ile Şehittepe–Ardıçdibi köy yolu ayrımındaki sorunlara dikkat çeken Doğru, denetim eksikliği ve özen yetersizliği nedeniyle ortaya çıkan bu tablonun, kamu kaynaklarının verimli kullanılmadığına işaret ettiğini vurguladı.
30.10.2025
14:57
Bingöl Kent Konseyi Kadın Meclisi`nin Mahalle Buluşmaları Başladı!
Bingöl Kent Konseyi Kadın Meclisi'nin Mahalle Buluşmaları Başladı!
Toplantıda, kadınların yaşadıkları mahallelerdeki ihtiyaç ve beklentilerini belirlemeye yönelik 'Kadın İhtiyaç Analiz Formu' dolduruldu. Kadın Meclisi Başkanı Nevin Evliyaoğlu; 'Kadınların gözünden görmek, onların sesiyle duymak istiyoruz. Şehrimizin, kadınlarımızın fikri, talebi ve emeğiyle güzelleştirilmesini arzu ediyoruz' dedi.
30.10.2025
14:04
Bingöl`de hafif ticari araç takla attı: 5 Yaralı
Bingöl'de hafif ticari araç takla attı: 5 Yaralı
Ekiplerin müdahalesiyle araçtan çıkarılan 5 yaralı, ilk müdahalelerinin ardından Bingöl Devlet Hastanesine kaldırıldı.
29.10.2025
18:03
Bingöllü aile Gebze`de çöken binanın enkazı altında kaldı
Bingöllü aile Gebze'de çöken binanın enkazı altında kaldı
Kocaeli'nin Gebze ilçesinde 7 katlı bina çöktü. Aynı aileden 5 kişi enkaz altında kaldı. Enkaz altındaki ailenin Bingöllü Bilir ailesi olduğu öğrenilirken, 12 ve 14 yaşındaki çocuklar hayatını kaybetti, 18 yaşındaki Dilara sağ çıkarıldı. Anne ve babayı kurtarma çalışmaları sürüyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın