KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
30 Ekim 2025 Perşembe
°C

DEM Parti Önergesine Yanıt İstedi

DEM Parti gurubundan yapılan açıklamada: 'DEM Parti Belediye Meclis grubu olarak yaklaşık 4 ay önce verdiğimiz önergeye de hala cevap verilmemiştir ve Bingöl Belediyesi yaptığı torpillerle Bingöl gençlerinin vicdanının altında kalmıştır' denildi.

DEM Parti Önergesine Yanıt İstedi
11 TEMMUZ 2025 CUMA 18:30
7
1630
8
AA aa

Bingöl Belediyesi aylık meclis toplantısında DEM Parti belediye meclis üyelerinin yaklaşık 4 ay önce personel alımlarıyla ilgili belediye meclisine verdikleri önergeye hala cevap verilmemesi üzerine DEM Parti meclis grubun ile Belediye Başkanı Erdal Arıkan arasında tartışma yaşandığı bildirildi.

DEM Parti Belediye Meclis Eş Sözcüsü Yılmaz Yüksel'in, personel alımlarıyla ilgili Meclis'e verdikleri önergeye cevap verilmemesi üzerine söz alarak, “Yaklaşık 4 ay önce verilen önergemize cevap verilmedi, bu alımların usulüne uygun olup olmadığını, kaç kişinin işe alındığını, bu alımların hukuka uygun olup olmadığını sorduğumuz halde cevap alamıyoruz” sözleri üzerine Belediye Başkanı Erdal Arıkan'ın “Milletvekilinizin önergesine cevap verdik, sürekli bunu gündeme getirerek art niyetli davranıyorsunuz, bana hesap soramazsınız” ifadeleriyle cevap verdiği öne sürüldü.

Yaşananlar üzerine açıklamada bulunan DEM Parti Belediye Meclis Üyeleri, DEM Parti Bingöl Milletvekili Ömer Faruk Hülakü'nün personel alımlarına ilişkin verdiği önergeye Bingöl Belediyesi tarafından herhangi bir cevap verilmediği iddiasını paylaştılar.

Açıklamalarında “DEM Parti Belediye Meclis grubu olarak yaklaşık 4 ay önce verdiğimiz önergeye de hala cevap verilmemiştir ve Bingöl Belediyesi yaptığı torpillerle Bingöl gençlerinin vicdanının altında kalmıştır” görüşüne yer veren DEM Parti Belediye Meclis Üyeleri, şunları kaydettiler;

“Bilinmesini isteriz ki; bugüne kadar Milletvekilimizin usulsüz personel alımlarıyla ilgili verdiği önergeye Bingöl Belediyesi tarafından herhangi bir cevap verilmemiştir. Başkan Arıkan, Bingöl Belediyesi'nde neler olduğundan, neye cevap verilip verilmediğinden bihaber bir şekilde yaşamaktadır.

Ayrıca, DEM Parti Belediye Meclis grubu olarak yaklaşık 4 ay önce verdiğimiz önergeye de hala cevap verilmemiştir ve Bingöl Belediyesi yaptığı torpillerle Bingöl gençlerinin vicdanının altında kalmıştır.

Torpil konusu her açıldığında yaşadığınız gerginliği iyi biliyoruz. Bingöl gençleri yoksullukla boğuşurken siz torpil listelerinizle kamuoyuna suçüstü yakalandınız ve aylardır kaçmaya çalıştıkça halkın vicdanına çarpıyorsunuz.

Size ve Bingöl kamuoyunun önünde açıkça ifade ediyoruz: eğer haklıysanız çıkın bizi yalanlayın ancak sizin bu konuda söyleyecek sözünüz olmadığını Bingöl halkı iyi biliyor.

Bizler, DEM Parti grubu olarak; mecliste olduğumuz müddetçe torpil ve rant girişimlerinizi açığa çıkartacağımızı ve usulsüzlüklerin peşini bırakmayacağımızı tüm kamuoyuna ifade ediyoruz.”

 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_115211)
14 Temmuz 2025 Pazartesi 10:02
Biz cevabımızı aldık sayın başkan.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_115203)
14 Temmuz 2025 Pazartesi 01:28
Nerede bir zulüm ve haksızlık varsa. Yüce Rabbimize havale ediyoruz. Ha belediye olsun. Ha özel idare olsun. Ha Orman olsun. Vb.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_115190)
13 Temmuz 2025 Pazar 02:56
Yaptığı yanlışa karşılık tepkilerin zamanla soğumasını beklemesi görev süren bittikten sonra dahi vatandaşlar soracaklar,söyliyecekler
Misafir Kullanıcı (@Misafir_115189)
13 Temmuz 2025 Pazar 02:53
Soru: alımlar ne zaman cevap: dem parti önerge vermiş
Misafir Kullanıcı (@Misafir_115187)
13 Temmuz 2025 Pazar 02:38
Ne desin iş insanlarının talimatı ile akraba komşu kendine yakın kişileri aldığınımı cevap bile veremiyorki
Misafir Kullanıcı (@Misafir_115178)
12 Temmuz 2025 Cumartesi 15:50
Alınanların çoğu da DEM partili, meclis üyeleride keyif arıyor
Misafir Kullanıcı (@Misafir_115167)
11 Temmuz 2025 Cuma 23:07
ne oldu DEM? sizin partiden veya sizin görüsünüzden olanlar alinmiyor mu? sizin Bingöl'ü düsündügünüz yok, sizin samimiyetinize inanmiyorum. siz anca kendi partinizi ve koltugunuzu düsünürsünüz. Belediye sizde olsa tüm kadrolari bosaltir ve onlarin yerini DEM Partilerle doldururdunuz.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_115192)
13 Temmuz 2025 Pazar 10:30
@Misafir Kullanıcı Boş konuşmuşsun kimse bizimki niye alınmıyor demedi diyemezde zira alınanların bir çoğu dem seçmenidir ğidip arastirabilirsin. Asıl mesele hiçbir ilana çıkmadan el altından liyakatsiz yaptığı alımlar ve c3vabini veremediği sorulardır. Konuyu saptırmak yerine erdal beye cevap vermesini söyle dostum yoksa sende o da rezil olacaksnz
30.10.2025
16:53
Bingöl`de Efrayim bebek için kermes düzenlendi
Bingöl'de Efrayim bebek için kermes düzenlendi
Bingöl Üniversitesi öğrencileri, SMA Tip 1 Hastası Efrayim Gökalp'e destek olmak amacıyla anlamlı bir kermes düzenledi.
30.10.2025
16:12
Polonyalı Gelin İslamiyet`i seçti
Polonyalı Gelin İslamiyet'i seçti
Bingöl İl Müftülüğünde düzenlenen ihtida töreninde İslam dinini seçerek Müslüman olan Polonya uyruklu Alman vatandaşı Honorata Maria, 'Eda' ismini alarak yeni bir hayata adım attı.
30.10.2025
15:37
'Koşullar dikkate alınmadan yol yapılmamalı'
Genç İlçesi Şehittepe–Dereköy–Balgöze–Yiğitbaşı Grup Yolu ile Şehittepe–Ardıçdibi köy yolu ayrımındaki sorunlara dikkat çeken Doğru, denetim eksikliği ve özen yetersizliği nedeniyle ortaya çıkan bu tablonun, kamu kaynaklarının verimli kullanılmadığına işaret ettiğini vurguladı.
30.10.2025
14:57
Bingöl Kent Konseyi Kadın Meclisi`nin Mahalle Buluşmaları Başladı!
Bingöl Kent Konseyi Kadın Meclisi'nin Mahalle Buluşmaları Başladı!
Toplantıda, kadınların yaşadıkları mahallelerdeki ihtiyaç ve beklentilerini belirlemeye yönelik 'Kadın İhtiyaç Analiz Formu' dolduruldu. Kadın Meclisi Başkanı Nevin Evliyaoğlu; 'Kadınların gözünden görmek, onların sesiyle duymak istiyoruz. Şehrimizin, kadınlarımızın fikri, talebi ve emeğiyle güzelleştirilmesini arzu ediyoruz' dedi.
30.10.2025
14:04
Bingöl`de hafif ticari araç takla attı: 5 Yaralı
Bingöl'de hafif ticari araç takla attı: 5 Yaralı
Ekiplerin müdahalesiyle araçtan çıkarılan 5 yaralı, ilk müdahalelerinin ardından Bingöl Devlet Hastanesine kaldırıldı.
29.10.2025
18:03
Bingöllü aile Gebze`de çöken binanın enkazı altında kaldı
Bingöllü aile Gebze'de çöken binanın enkazı altında kaldı
Kocaeli'nin Gebze ilçesinde 7 katlı bina çöktü. Aynı aileden 5 kişi enkaz altında kaldı. Enkaz altındaki ailenin Bingöllü Bilir ailesi olduğu öğrenilirken, 12 ve 14 yaşındaki çocuklar hayatını kaybetti, 18 yaşındaki Dilara sağ çıkarıldı. Anne ve babayı kurtarma çalışmaları sürüyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın