KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
13 Eylül 2025 Cumartesi
°C

Delgado: ortega'yı dinlemedim

Beşiktaş'ın süper transferi Matias Delgado transferinin perde arkasını anlattı. Süper solakın Türkiye tercihi kolay olmamış...

Delgado: ortega`yı dinlemedim
30 HAZİRAN 2006 CUMA 11:52
0
1202
0
AA aa
Ortega'yı dinlemedim
Siyah beyazlılardan teklif alınca, Türkiye'yi tanıyan arkadaşlarına akıl danıştığını belirten Arjantinli futbolcu, "Hepsi olumsuz konuştu, bir tek Oscar Cordoba iyi şeyler söyledi. Ben de ona çok inandığım için Beşiktaş'a geldim" dedi.


BEŞİKTAŞ'ın, aylar süren yoğun çalışmalar sonucunda transfer ettiği Matias Emilio Delgado, kendisini hala rüyada gibi hissettiğini söyledi. Çok büyük bir kulübe geldiğini Atatürk Havalimanı'nda kendisi için düzenlenen karşılama töreninden anladığını ifade eden Arjantinli futbolcu, "Normalde her işi iyi yaparım. Ancak, bu taraftarı gördükten sonra artık en iyisini yapmam gerektiğini düşünüyorum. Bunun için de elimden gelen bütün çabayı göstereceğim" dedi. Beşiktaş'a transferinin perde arkasını anlatan Delgado, siyah beyazlı kulüpten teklif geldikten sonra, eski Fenerbahçeli Ariel Ortega başta olmak üzere birçok kişiye Türkiye'yi sorduğunu, bir tek eski Beşiktaşlı Oscar Cordoba'dan olumlu sözler duyduğunu söyledi. Delgado, "Ortega'ya ve Türkiye'ye daha önce gidip gelen İsviçre'deki tanıdıklarıma, Türkiye hakkındaki düşüncelerini sordum. Hepsi olumsuz konuştu. Hatta kulübüm Basel'in başkanı Werner Edelman Türkiye'ye gitmemem için yalvardı. Son olarak Oscar Cordoba ile konuştum. Bana, 'Hiç düşünme, hemen kabul et. Türkiye'de kral olursun' dedi. Uzun yıllardır tanıdığım ve güvendiğim bir kişi olan Cordoba böyle söyleyince teklifi kabul ettim" dedi.


Beşiktaş'ın dışında Sevilla, Borussia Dortmund, Borussia Moenchengladbach ve Bordeaux takımlarından transfer teklifleri aldığını belirten 24 yaşındaki futbolcu, "Beşiktaş'a imza atmam çok maceralı oldu. Menajerim Ceylan Çalışkan beni gece saat 24.00'te kamptan kaçırıp, Saint Morris Kayak Merkezi'nde sözleşme imzalattı" ifadesini kullandı.Beşiktaş'ta 10 numaralı formayı giyecek olan Delgado, "10 numara her takım için özeldir. Beşiktaş'ta benden önce 10 numarayı Sergen Yalçın giyiyormuş.Kendisini tanımıyorum ama 10 numara giydiğine göre iyi oyuncudur" dedi. Matias Delgado, Arjantin Milli Takımı'nda neden oynayamadığını da şöyle açıkladı:
"Herkes bana bu soruyu soruyor. Arjantin Milli Takımı'nda benim oynadığım mevkide Riquelme, Aimar ve Messi gibi yıldız futbolcular var. Yaşım çok genç, göreceksiniz ileride ben de milli takımda forma giyeceğim."


Evli olduğunu, eşi ve henüz 15 gün önce dünyaya gelen oğlu Nicolas'ın Arjantin'de yaşadığını belirten Delgado, önümüzdeki günlerde ailesini İstanbul'a getireceğini söyledi. Genç oyuncu, özelliklerini de şöyle anlattı: "Özelliklerim çok. Saha içinde liderlik yaparım ve oyunu çok iyi dinlendiririm. Asistçi özelliğim ön plandadır. Frikik atışlarımda gol oranı yüksektir. Tekniğim çok iyidir, 30-40 metre mesafeye bile çok iyi paslar atarım." Uçak yolculukları benim kabusum
ÖZEL yaşamıyla ilgili bilinmeyenleri de anlatan Delgado, "Hayatımda tek korkum uçak. Uçuş fobim var. İsviçre küçük bir ülke olduğu için deplasmanlara karayoluyla giderdim. İsviçre'den İstanbul'a uçakla gelirken korkudan uyuyamadım. Özellikle uzun uçak yolculukları benim için kabusa dönüyor. Türkiye'deki deplasman yolculukları umarım uzun sürmüyordur" dedi.



hürriyet spor
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
13.09.2025
18:50
Sağlık Bakanı duyurdu:
Sağlık Bakanı duyurdu: '17 bin sağlık çalışanı daha alınacak'
Atama bekleyenlere müjde! Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu atamalarla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. İşte detaylar...
13.09.2025
18:33
Hükümetten gelir arttırıcı yeni yol arayışı
Hükümetten gelir arttırıcı yeni yol arayışı
Son dönemde konuşulan vergilere ilişkin açıklama yapan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, genel vergi oranlarına ilişkin bir değişikliğe olumlu bakmadıklarını, vergi artışı yapmadan gelirleri artırmanın yollarını arayacaklarını söyledi.
13.09.2025
18:02
Bingöl DEM Parti`den İHD ziyareti
Bingöl DEM Parti'den İHD ziyareti
Ormangören; 'Hep birlikte adalet ve barış mücadelesini sürdüreceğimiz bir alanda sorumluluğumuzun bilincinde olup, hukukun askıya alındığı bu süreçte dayanışma duygusuyla sessizlerin sesi olmaya devam edeceğiz' dedi.
13.09.2025
17:40
12 Bingölspor Ağrı`dan da lider döndü
12 Bingölspor Ağrı'dan da lider döndü
12 Bingölspor, ligin ikinci maçında deplasmanda konuk olduğu Ağrı 1970 Spor karşısında 1-2'lik skorla kazandı. Tek farkla 3 puanı hanesine yazdıran yeşil beyazlı ekip, liderliğini sürdürdü.
12.09.2025
20:05
12Bingölspor Efrayim Bebek için tek yürek!
12Bingölspor Efrayim Bebek için tek yürek!
Karaköprü Belediyespor maçı bilet gelirlerinin tamamını SMA Tip-1 hastası 6 aylık Efrayim Gökalp'in tedavisi için bağışladığını duyuran ve toplam bağış miktarını 455 Bin 256 TL olarak açıklayan TFF 3. Lig temsilcimiz 12Bingölspor; '12 Bingölspor olarak söz veriyoruz: Bu mücadele, Efrayim bebeğimiz sağlığına kavuşana kadar devam edecek!' açıklamasında bulundu.
12.09.2025
19:46
Bingöl Kent Konseyi`nden Aile ve Sağlık Eğitimleri
Bingöl Kent Konseyi'nden Aile ve Sağlık Eğitimleri
Kent Konseyi Başkanlığı; 'Daha güçlü aileler, daha sağlıklı bireyler ve daha bilinçli bir toplum için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Şehrimize hep birlikte dokunmaya devam edeceğiz' açıklamasında bulundu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın