KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
27 Ekim 2026 Salı

Dbp'den ulaşım bütçesine red

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Belediye Meclis Üyeleri, daha önce gündeme getirdikleri ‘halk otobüsü’ talebinin belediyece olumsuz karşılanması üzerine 2015 yılı bütçesinde Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü Bütçesine red oyu kullandı.

Dbp`den ulaşım bütçesine red
04 ARALIK 2014 PERŞEMBE 20:25
0
2738
1
AA aa

DBP Belediye Meclis Üyeleri Selahattin Burkankulu, Hadin Korkutata, Türkan Kişin ve Aydın Bürçün ile birlikte parti binasında bir basın açıklaması yapan grup sözcüsü Cihat Yıldırım, Kasım ayı boyunca tartışılan 2015 yılı bütçe görüşmelerinde bazı kalemlere red, bazılarına kalemlere de çekimser oyu verdiklerini söyledi.

Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü Bütçesine, belediye otobüsü alınması yönünde halktan yoğun bir talep olduğunu, bunun Belediye'nin asli görevlerinden biri olduğunu ve mutlaka olması gerektiği yönünde ısrarcı taleplerinin olumsuz karşılanması sebebiyle red oyu verdiklerini belirten Yıldırım, Zabıta Müdürlüğü'nün bütçesine, çalışmalarının şehirdeki yansımalarına bakıldığında yetersiz ve personel organizasyonunu sağlıklı bulmadıklarından dolayı çekimser oy kullandıklarını, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'nün bütçesini de yüksek buldukları için çekimser oy verdiklerini dile getirdi.

MECLİSTE YAPILAN KONUŞMAYI PAYLAŞTI

“Fen İşleri Müdürlüğü bütçesine de aşağıda, Belediye Meclis görüşmesinde, maalesef maksatlı bir şekilde kayda geçirilmeyen ve basın aracılığı halkın huzurunda kayda geçmesi için aşağıda açıkladığım, eleştirel görüşlerimiz çerçevesinde çekimser oy kullandık” diyen Yıldırım, mecliste yaptığı konuşmanın içeriğini paylaşarak şöyle devam etti: “Sayın Başkan, tüm Meclis üyelerinden özür dileyerek oy kullanmadan önce Grubumuz adına oyumuzun gerekçesini açıklamak istiyorum. Fen işlerinin bütçesinin bu yoğunlukta olması gayet normal karşılanacak bir durumdur. Ancak, hepimizin takdir edeceği gibi yerel yönetimler seçim kampanyaları sürdürülürken, bütün partiler ve adayları, tabii ki bizim partimiz de dahil olmak üzere, propaganda çalışmalarını ve bütün vaatlerini, yapacakları, edecekleri ve önceki yönetimlerin eksikliklerini tamamlayacakları ve yanlışlıklarını kesinlikle tekrar etmeyecekleri üzerine bina ederler. Gördüğümüz kadarıyla hiç kimse, biz şu işi eksik yapacağız, şu işleri yanlış yapabiliriz, diyerek bir seçim çalışması yürütmedi. Dolayısı ile halk bu vaatlerin gerçekleştirilmesini ve hizmetlerin olması gerektiği standartta verilmesini beklemektedir. Eksiklikler ve sıkıntıların gerçekten teknik ve makul karşılanabilecek sebepleri olabilir ama belediyecilik, halk nezdinde, mazeret kabul etmez. Bu anlamda önceki dönemin belediyecilik faaliyetleri maalesef Bingöl'ü rezil bir hale getirmiştir. Yeni yönetim de sürecin devamında sıkıntılar yaşamıştır. Ancak alt yapı, üstyapı ve su meselesinde meydana gelen aksaklıklar halkı çileden çıkartmıştır. Çöp sorunu, yaşanan su kesintileri, geçen günlerde yağışlardan dolayı alt yapının bazı yerlerde taşkınlara sebebiyet vermesi ve altyapı yapım aşamasında kontrollerin yetersiz yapılması, Fen İşleri'nin dolayısıyla Belediyenin başarısızlığıdır. Belediye şu ana kadar başarısız bir süreç yürütmüştür. Demokratik Bölgeler Partisi Grubu olarak aslında red oyu verilmesi gerektiğini kanısındayız ancak yönetimin ve idari amirin görevde yeni olmalarını da göz önünde bulundurarak çekimser oy kullanacağız. Meclisin bilgisine arz ederiz.”

“GRUBUMUZA KAŞRI TAHAMMÜLSÜZLÜK VAR”

İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü Bütçesine de, Fen işleri bütçesine yaptıkları eleştirel değerlendirmelerin kayda alınmamasının, meclisin gruplarına karşı tahammülsüz davrandığını ve bu tavrın kabul edilemeyeceğini ve bu nedenle protesto edip oy kullanmayarak Bütçe Görüşmeleri'ni tamamladıklarını ifade eden Yıldırım: “Fen İşleri Bütçesinin görüşüldüğü gün Meclis bitiminde, görevli personeller, konuşmalarımı, o sırada ‘başka bir işle' meşgul olduklarından, tutanağa geçiremediklerini, ama sonraki gün yazılı olarak kendilerine ilettiğim takdirde tutanağa ekleyeceklerini söylediler. 28 Kasım 2014 tarihli son Bütçe görüşmesi oturumunda Başkan Vekili, tutanağın oturumdan hemen sonra kapatıldığı için düzeltilemeyeceğini söyleyerek, yönetmeliğe uygun olmayan bir şekilde, konuşmamın tutanağa eklenmesine müsaade etmemiştir. Meclis Çalışma Yönetmeliğinin 11. Maddesini gerekçe göstermiştir. Oysaki bu madde tam da aksine, önceki günkü oturumda alınan kararlara ilişkin tutanaklarda herhangi bir yanlışlık ya da eksiklik olması durumunda hata Meclis kararı ile düzeltilir demektedir. Bu konudaki Belediye Meclis Yönetmeliği ve ilgili maddesi şöyledir: Madde 11 — Başkanlık divanı yerini aldıktan sonra başkan yoklama yaptırır; toplantı yeter sayısının olduğu anlaşıldığı takdirde birleşimi açar. Gündeme geçilmeden bir önceki birleşimde alınan kararlara ilişkin tutanakta maddi hata bulunması durumunda, hata meclis kararı ile düzeltilerek başkanlık divanınca imzalanır” dedi.

“GÖRÜŞMELER KAYIT ALTINA ALINMIYOR”

Mecliste yeniden bu tarz tutanak problemlerinin yaşanmaması için Aralık ayı meclis toplantısının ilk günü olan 01 Aralık 2014 günü, meclis toplantılarının ses kayıt cihazı ile kaydedilmesi için bir önerge verdiklerini, ancak önergelerinin meclis gündemine bile alınmadan reddedildiğini belirten Yıldırım, şöyle devam etti: “Meclisin görüşmelerin kayıt altına alınmasından neden bu kadar çekindiğine dair değerlendirmeyi de Bingöl halkının takdirine bırakıyorum. Belediye Meclis Yönetmeliği Madde 11' den dolayı yaptığımız itirazdan sonra Aralık ayı Meclis oturumlarında uygulama, yönetmelikte olduğu gibi yapılıp önceki günün tutanağı bir sonraki günde mecliste okunduktan sonra kapatılmaya başlanmış ancak, buna rağmen Fen İşleri Bütçesi'ne yönelik eleştirel konuşmam kayda alınmamıştır. Halktan yetki almış olmamız denetlenemeyeceğimiz anlamına gelmemektedir. Görüşmelerin kayıt edilmesi ve tutanaklara geçirilmesi bu anlamda büyük bir önem arz etmektedir. Yoksa Meclis'te kimin ne konuştuğu, gündemlerle ilgili neden dolayı red, neden dolayı kabul oyu verdiği veya eleştirip eleştirmediği bilinemeyeceği için orada bulunmanın bir anlamı kalmamaktadır.” 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
zazazaza (@Misafir_18100)
05 Aralık 2014 Cuma 10:08
BİNGÖLDE DUYARLI OLMANIZDAN DOLAYI SİZLERİ KUTLUYORUM! AMA SİZİN PARTİNİZİN ELİNDE OLAN BELEDİYELERDE DİĞER PARTİ ÜYELERİNE SORMADAN YAPTIĞINIZ İŞLERE NE DİYECEKSİNİZ MERAK EDİYORUM! SADECE BAŞKALARINI ELEŞTİRMEK İÇİN KAMERA KARŞILARINA GEÇMEYİN. KENDİ YANDAŞLARINIZIN YANLIŞLARINI DA KAMERALAR ÖNÜNDE HAYKIRIN. İSTEDEĞENİZ KİŞİYE DEĞİL HAK EDENE HAKINI VEREN BİR ANLAYIŞ OLMADIKÇİ AKP'DEN BİR FARKINIZ OLMAZ.
26.10.2026
21:43
Valilik açıkladı: Bakanlık müfettişleri inceliyor!
Valilik açıkladı: Bakanlık müfettişleri inceliyor!
Bingöl Valiliği, Solhan'da bir lise pansiyonunun yemekhanesinde meydana gelen ve 9. sınıf öğrencisi Abdülkerim Demir'in hayatını kaybettiği asansör kazasına ilişkin inceleme ve soruşturma sürecinin devam ettiğini açıkladı. Bakanlık müfettişleri incelemeye başladı. Asansörün teknik durumu ve olası kusurlar araştırılıyor.
26.10.2026
21:02
Bingöl`de iki okula halı saha yapılacak
Bingöl'de iki okula halı saha yapılacak
Bingöl Valisi Cahit Çelik başkanlığında imzalanan protokolle, TOBB Cevdet Yılmaz Ortaokulu ve Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi bahçelerine halı saha yapılacak. Projeye hayırsever iş insanları Kazım Demircioğlu ve Yusuf Korkmaz destek verecek.
26.10.2026
20:35
Okullarda ortak sınav dönemi değişiyor!
Okullarda ortak sınav dönemi değişiyor!
Millî Eğitim Bakanlığı, Ortak Yazılı Sınav Sistemi'nin uygulama esaslarını açıkladı. 2026-2027 eğitim öğretim yılında belirli sınıf ve derslerde kullanılacak sistemde açık uçlu sorular öne çıkarken, sınavların hazırlanması ve değerlendirilmesinde öğretmenlerin rolü devam edecek.
26.10.2026
20:31
35 günlük çalışma çare olmadı: Mezra sakinleri mıcır istiyor!
35 günlük çalışma çare olmadı: Mezra sakinleri mıcır istiyor!
Bingöl'ün Genç ilçesindeki 12 haneli Osmanlı Mezrası'nda, geçen yıl yapılan çalışmalar yol sorununu çözmedi. Yağışlarla çamura dönen yaklaşık 2 kilometrelik yolun mıcırla kaplanması isteniyor.
26.10.2026
19:37
12Bingölspor Alanya`da tur arayacak!
12Bingölspor Alanya'da tur arayacak!
Ziraat Türkiye Kupası'nda heyecan dorukta! 12 Bingölspor, 3. Eleme Turu'nda Süper Lig temsilcisi Corendon Alanyaspor'a konuk oluyor. Yeşil-beyazlılar, 27 Ekim Salı günü saat 20.30'da başlayacak mücadelede rakibini geçerek kupada adını bir üst tura yazdırmayı hedefliyor. Mücadele A Spor kanalından canlı olarak ekranlara gelecek.
26.10.2026
18:50
Bingöl`ün
Bingöl'ün 'Ekrem Baba'sı Ekrem Çelik hayatını kaybetti
Bingöl'de görev yaptığı dönemde halkla kurduğu sıcak ilişkilerle gönüllerde yer edinen, 'Ekrem Baba' olarak tanınan eski İl Emniyet Müdürü Ekrem Çelik, hayatını kaybetti. Bir süredir rahatsızlığı bulunan Çelik, yarın Ankara'da son yolculuğuna uğurlanacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın