KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
10 Eylül 2025 Çarşamba
°C

Danimarka'da provokasyonlar sürüyor

Danimarka'da Müslüman mezarlarına domuz kafaları bırakılması tepki çekti

Danimarka`da provokasyonlar sürüyor
23 KASIM 2006 PERŞEMBE 14:45
0
1021
0
AA aa


Hazreti Muhammed karikatürleri, peygambere hakaret yarışması ve son olarak da ilkokul din dersi kitaplarında "Teröristler Müslümandır" ifadeleri ile tepki çeken Danimarka'da bu kez de Müslüman mezarlığı taciz edildi. Eylül ayı sonunda Danimarka'da başkent Kopenhag yakınlarındaki Bröndby kasabasında. Danimarka'da yaşayan Müslümanların uzun yıllar süren çabaları sonunda açılan Müslüman mezarlığı saldırıya uğradı.

Danimarka'da Türkçe yayınlanan “Haber” gazetesine göre, kimliği henüz belirlenemeyen saldırganlar kazılacak mezarların yerine bırakılan işaretleri yerlerinden kaldırıp, yerine domuz kafaları bıraktı.

“BÖYLE BİR PROVOKASYONLA İLK KEZ KARŞILAŞIYORUZ”

Çarşamba günü sabah saatlerinde ortaya çıkan tacizle ilgili olarak konuşan Müslüman Defin Derneği başkanı Ahmed Said Kassem, “Bugüne kadar Müslümanlara yönelik bir çok hakarete şahit olduk, ancak bu kadar büyük bir provokasyonla ilk kez karşılaşıyoruz.” dedi. Kassem, olayın faillerinin ortayı çıkmasını beklediklerini söyledi.

Müslüman mezarlığında geçtiğimiz günlerde de bazı kişilerin otomobilleri ile girerek ralli yaptıkları da belirlenmişti. Bröndby kasabası Emniyet Müdürlüğü´nden yapılan açıklamada olayı gerçekleştirenlerin aranmaya başladığı bildirildi.

Müslüman mezarlığı, yaklaşık 20 yıldır süren uzun bir mücadele sonunda kurucuları arasında Türk Müslüman derneklerinin de bulunduğu Müslüman Defin Derneği Danimarka Kilise Bakanı Bertel Haarder ve Uyum Bakanı Rikke Hvilshöj'un da katıldığı bir törenle Eylül ayı sonunda açılmıştı.

(ANKA)

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
09.09.2025
16:47
Açıktan okuyacaklar dikkat! Başvuru ve kayıt yenileme başladı!
Açıktan okuyacaklar dikkat! Başvuru ve kayıt yenileme başladı!
Bingöl Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü, 3 Eylül'de başlayan başvuruların 26 Eylül 2025 günü sona ereceğini duyurdu. Kayıt ücreti 400 TL. İstenen evraklar ise şöyle;
09.09.2025
16:28
Öğrencilerin ilk ziyaretçisi Jandarma oldu
Öğrencilerin ilk ziyaretçisi Jandarma oldu
Jandarma mesleğinin tanıtıldığı ve okumanın önemine vurgu yapıldığı ziyarette öğrencilere jandarma çocuk dergisi, jandarma boyama kitabı ve hayvan figürlü maskeler dağıtıldı.
09.09.2025
14:21
Bingöl`de dolandırıcılıktan ceza alan şahıs yakalandı!
Bingöl'de dolandırıcılıktan ceza alan şahıs yakalandı!
Bingöl'de Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) ekipleri tarafından yapılan çalışmada, 3 yıl 4 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıs yakalandı.
09.09.2025
14:15
Bingöl polisi uyarıyor! Dikkatli olun!
Bingöl polisi uyarıyor! Dikkatli olun!
İşyerleri, parklar ve daha birçok yerde vatandaşlarla birebir temas kurup dolandırıcılık ve hırsızlık vakalarına karşı uyarılarda bulunan Bingöl polisi, broşür dağıtıp detayları örnekleriyle anlatıyor.
09.09.2025
14:04
Esnaflar dikkat! Vergi sistemi değişti
Esnaflar dikkat! Vergi sistemi değişti
Büyükşehirlerde ilçe nüfusu 30 bini geçmeyenler hariç olmak üzere faaliyette bulunan bazı vergi mükellefleri basit usulden gerçek usule geçiş yapacak. Gerçek Usule Tabi olan mükellefler KDV, gelir vergisi, stopaj vergisi, gelir geçici vergisi öderken, Basit Usule Tabi olan mükellefler yalnızca basit usulde ticari kazançlarının vergisini ödüyor.
08.09.2025
16:27
12Bingölspor, kupadaki yeni rakibi Elazığspor
12Bingölspor, kupadaki yeni rakibi Elazığspor
12Bingölspor, Ziraat Türkiye Kupası 2. Eleme Turu'nda Elazığspor ile eşleşti.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın