KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
29 Ekim 2026 Perşembe

Dağcılıkta büyük bir patlama yaşanacak

Türkiye Dağcılık Federasyonu (TDF) Başkanı Alaattin Karaca, 'çözüm süreci' ile dağcılıkta büyük bir patlama yaşanacak” dedi.

Dağcılıkta büyük bir patlama yaşanacak
02 TEMMUZ 2013 SALI 04:42
0
1837
0
AA aa

Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Alaattin Karaca, 'çözüm süreci' ile insanlarda her yerde rahatlıkla gezme özgürlüğü oluşmaya başladığına dikkat çekerek: “Serbest dolaşım oluşacağı için dağcılıkta büyük bir patlama yaşanacak, çok sayıda insan dağlara çıkacak" dedi.

Açıklamalarda bulunan TDF Başkanı Alaattin Karaca, dağcılık şenliklerinin Türk dağcılığının yayılması ve tanıtılmasına büyük katkı sağlayan faaliyetler olduğunu belirterek Türkiye'de yılda 20'ye yakın şenlik ve şölen düzenlendiğini söyledi.

Karaca: “Ülkemizdeki dağcılık sporu bundan 15 yıl önceki gibi değil. 1998 yılında Türkiye'de lisanslı dağcı sayısı 918 kişi idi. Bu rakam bugün 32 bine ulaştı. O dönem 25 kulüp faaliyet gösterirken bu sayı bugün 956 oldu. O günlerde 23 ilde aktifken bugün 78 ilde faaliyet yapıyoruz" dedi.

“DAĞCILIKTA PATLAMA OLACAK”

'Çözüm süreci' ile birlikte Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki dağlara çıkanların arttığının belirtilmesi üzerine konuya değinen Karaca: “Türkiye'deki dağlar uç noktalarda bulunuyor. Buralar bugüne kadar kötü amaçlı insanlar tarafından kullanıldı. Tehdit unsuru oldu, giden insanları orada görmek, onlarla buluşmak ve görüşmek istemediler. İnsanlar da korktukları için o bölgelere gidemediler. Hatta bazı dağlar yasaklanmıştı. Federasyon olarak uzun yıllar Cilo Dağı'na gitme şansını yakalayamadık. Faaliyet programımıza koyduk, tarihi geldi. O tarihte oraya gitmeye çalıştık ama 'güvenlik yok, çıkamazsınız' denildi. Çözüm süreci ile insanların her tarafta rahat gezme özgürlüğü oluşmaya başladığı için bugün çok sayıda insan farklı farklı bölgelerde dağlara çıkıyor. Munzurları yıllardan beri kullanamadık. Sadece Erzincan bölgesinde olanları değerlendirebildik. Artık Tunceli'den de başka bölgelerden de dağcı arkadaşlarımız Munzur dağlarına çıkabiliyor. Bingöl, Muş ve Van bu bölgelerin tümü böyle. Serbest dolaşım oluşacağı için dağcılıkta büyük bir patlama yaşanacak, çok sayıda insan dağlara çıkacak” şeklinde konuştu. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
29.10.2026
17:20
GSS borçlarına af geliyor: 1,4 milyon kişi yararlanabilir
GSS borçlarına af geliyor: 1,4 milyon kişi yararlanabilir
2017 yılı öncesine ait Genel Sağlık Sigortası (GSS) prim borçlarının silinmesini öngören düzenlemeyle yaklaşık 1,4 milyon kişinin yararlanması bekleniyor. Düzenleme kapsamında 3 milyar liralık borç yükünün ortadan kaldırılması hedefleniyor.
29.10.2026
17:00
Bingöl-Erzurum yolunda kaza: 2 yaralı
Bingöl-Erzurum yolunda kaza: 2 yaralı
Bingöl-Erzurum karayolunun Soğukçeşme mevkiinde kontrolden çıkarak yol kenarındaki ağaçlara çarpan otomobildeki 2 kişi yaralandı.
29.10.2026
16:48
Bingöl`de Cumhuriyet`in 103`üncü yılı coşkuyla kutlandı
Bingöl'de Cumhuriyet'in 103'üncü yılı coşkuyla kutlandı
Bingöl'de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen tören ve etkinliklerle kutlandı. Programa Vali Cahit Çelik, il protokolü, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
28.10.2026
23:41
Bingöl`de kasımın ikinci yarısına dikkat!
Bingöl'de kasımın ikinci yarısına dikkat!
28 Ekim tarihli kar tahmin haritasında Doğu Anadolu'daki iller öne çıktı. Bingöl için 45 günlük hava tahmininde ise kasımın ikinci haftasından itibaren sıcaklıkların düşmesi, 16-18 Kasım tarihlerinde kar ve yağmur geçişlerinin yaşanması bekleniyor. Özellikle Karlıova ve yüksek kesimlerde kış hazırlıklarının tamamlanması önem taşıyor.
28.10.2026
23:00
'Din hizmetleri yalnızca ibadetle sınırlı değil'
Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Hafız Osman Şahin, Bingöl'de din görevlilerine seslendi. Şahin, din hizmetlerinin toplumun her kesimine ulaşması gerektiğini vurgularken sahada karşılaşılan sorunların takip edilmesi ve çözüm üretilmesi çağrısında bulundu.
28.10.2026
13:33
Türkiye`nin en yaygın 10 soyadı… Bingöl`de hepsi var…
Türkiye'nin en yaygın 10 soyadı… Bingöl'de hepsi var…
Türkiye'de milyonlarca kişinin taşıdığı soyadları açıklandı. Listede yer alan 10 soyadının tamamının Bingöl'de de kullanılması dikkat çekti. Peki sizin soyadınız da o listede mi?
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın