KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Ekim 2026 Cuma

Cumhuriyet coşkusu

Türkiye Cumhuriyet'in 84. Kuruluş Yıldönümü, Bingöl'de törenlerle kutlandı. Şehir Stadyumu'ndaki törende bir konuşma yapan Vali Vehbi Avuç, teröre lanet okudu. Avuç, ülke bütünlüğü bozmaya çalışanların hain emellerine hiçbir şekilde kavuşamayacaklarını vurguladı.

Cumhuriyet coşkusu
30 EKİM 2007 SALI 10:01
0
1160
0
AA aa
Bingöl'de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları Şehir Stadyumu'nda yapıldı.
‘Türkiye Cumhuriyeti'nin 84. Kuruluş Yıl Dönümü' kutlamaları dün saat 10.00'da Şehir Stadyumu'nda başladı. Bingöl Valisi Vehbi Avuç, Belediye Başkanı Hacı Ketenalp ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Haluk Çetinkaya'nın, öğrenci ve vatandaşların bayramını kutlamasıyla başlayan tören, saygı duruşu ve istiklal Marşı okunmasıyla devam etti.
Çeşitli etkinliklerin düzenlendiği törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Vali Vehbi Avuç yaptı. Cumhuriyet'in bölünmez bütünlüğüne yönelik son günlerde artan terör eylemleri üzerinde duran Vali Avuç, hiçbir terör örgütünün ülke üzerindeki hain emellerine ulaşamayacağının altını çizdi.
Millet iradesinin hâkim kılındığı bir rejimi olan cumhuriyete kavuşmanın kolay olmadığını ifade eden Vali Avuç: “Sevgili öğrenciler, değerli Bingöllüler; Cumhuriyet yüz binlerce insanımızın kanıyla, canıyla ve teriyle kurulmuştur. Atatürk, büyük kudreti, devlet adamlığı ve askeri kişiliği ile ulusumuzun önderliğini yaparak Türk'ün gücünü ve varlığını bir kez daha göstermiştir. Cephede ve siyaset sahnesinde kazandığı zaferlerle yeniden inşa ettiği devletini 29 Ekim 1923'te Türkiye'nin Cumhuriyeti olarak ilan etmiştir” dedi.
Son günlerde artan terör eylemlerinden dolayı yaşanan acı olaylardan duyduğu üzüntüyü ifade eden Vali Avuç, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü. “Sayın Bingöllüler, son günlerde milletçe yüreklerimize ateş düşmekte, onlarca vatan evladımız vatanımız için, bizler için şehit düşmekte. Büyük acılar yaşamaktayız. Ben buradan aziz şehitlerimizin yakınlarına, Türk Ulusumuza ve kahraman Türk evladına baş sağlığı diliyorum. Aziz şehitlerimizin önünde saygı ile eğiliyor, kahraman gazilerimize de acil şifalar temenni ediyoruz. Devletimizin bağımsızlığına, aziz milletimizin bütünlüğüne yönelik kahraman Mehmetçiğimizi ve vatandaşlarımızı hedef alan, Türk ulusunu bölmeye ve gücünü asırlardan alan ulusumuzun direncini zayıflatmaya çalışan hain saldırıları esef ve şiddetle kınıyorum. Bir kez daha vatan hainlerini ve PKK terör örgütünü lanetliyorum. Büyük Türk Milleti ve Devleti üzerinde hiçbir hain oyunun oynanamayacağını buradan tekrar tekrar belirtmek istiyorum. 84 yıldır kutladığımız 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ile Devletimize ve Atatürk'e bağlılığımızı yineliyoruz.”
Yapılan konuşmanın ardından öğrenciler tarafından şiirler okundu. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilerin ödülleri Vali Avuç, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Çetinkaya ve Belediye Başkanı Ketenalp tarafından verildi. Ödül töreninin ardından halk oyunları gösterisi sunuldu. Şehir stadyumunda düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları tören geçişi ile sona erdi.
Cumhuriyet Resepsiyonu
Bingöl Valisi Vehbi Avuç ve eşi Işık Avuç tarafından Polisevi'nde Cumhuriyet Resepsiyonu düzenlendi. Resepsiyona Garnizon Komutanı Haluk Çetinkaya, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Güray Alpar, İl Emniyet Müdürü Ekrem Çelik, belediye başkan yardımcıları, kamu kurum müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı.
Saat 19.30'da başlayan resepsiyona katılan davetliler, Avuç çifti tarafından kapıda karşılandı. Davetlilerle tek tek ilgilenip kısa sohbetler eden Vali Avuç, yaptığı konuşmasında tüm davetlilerin Cumhuriyet Bayramını tebrik etti.
Sıcak sohbetler renklenen gece, herkesin elindeki bayrağı sallayıp 10. Yıl Marşı'nı okumasıyla devam etti. Büyük bir coşkuyla gerçekleştirilen resepsiyon, saat 21.00'da son buldu.
 

 

 



BingolOnline / Bingöl Kent Haber

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
22.10.2026
20:28
Üniversitelilere proje eğitimi! Kim, nasıl destek alacak?
Üniversitelilere proje eğitimi! Kim, nasıl destek alacak?
Bingöl Üniversitesi'nde düzenlenen eğitim programında öğrencilere TÜBİTAK 2209-A Araştırma Projeleri Destekleme Programı'nın başvuru şartları, bütçe sınırı ve değerlendirme süreçleri anlatıldı. Eğitimle öğrencilerin araştırma fikirlerini bilimsel projelere dönüştürmeleri hedefleniyor.
22.10.2026
19:09
Bingöl`de
Bingöl'de 'Gıda Dedektifi' projesi başlıyor
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Dünya Gıda Günü kapsamında öğrencilerle etkinlik düzenledi. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan iş birliği protokolüyle, 2026-2027 eğitim öğretim yılında 6 pilot okulda öğrencilere gıda güvenliği eğitimi verilecek.
22.10.2026
18:02
Sonbahar meyvesi Bingöl`de ilgi odağı oldu
Sonbahar meyvesi Bingöl'de ilgi odağı oldu
Sonbaharın sevilen meyvelerinden alıç, Bingöl'de tezgahlardaki yerini almaya başladı. Özellikle iri taneli alıçlar vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor.
22.10.2026
13:33
Bingöl Burma Kadayıfı için yeni hedef: Kalite, ustalık ve markalaşma
Bingöl Burma Kadayıfı için yeni hedef: Kalite, ustalık ve markalaşma
Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası, coğrafi işaret tescilli Burma Kadayıfı'nın üretim kalitesini korumak, genç ustalar yetiştirmek ve sektörde iş birliğini güçlendirmek amacıyla üreticilerle bir araya geldi. Toplantıda kooperatifleşme, mesleki eğitim ve yeni pazarlara açılma konuları ele alındı.
22.10.2026
13:07
Bingöl Bal Şenliği! Bal yarışması, tadım ve türkü gecesi…
Bingöl Bal Şenliği! Bal yarışması, tadım ve türkü gecesi…
Bingöl'ün arıcılık kültürünü ve meşhur balını tanıtmak amacıyla düzenlenen 9. Bingöl Bal Yarışması ve Bal Şenliği, 23 Ekim Cuma günü gerçekleştirilecek. Saat 09.00'da başlayıp 20.00'ye kadar sürecek etkinlikte bal yarışmasından arıcılık fuarına, bal yeme yarışmasından türkü gecesine kadar birçok etkinlik vatandaşlarla buluşacak.
22.10.2026
12:09
AK Gençlik`ten liseler arası futbol turnuvası
AK Gençlik'ten liseler arası futbol turnuvası
AK Parti Bingöl İl Gençlik Kolları tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen Liseler Arası Futbol Turnuvası, Murat Halı Saha'da oynanan açılış maçıyla başladı. Turnuvada gençlerin sportif faaliyetlere katılımının artırılması, dostluk ve kardeşlik bağlarının güçlendirilmesi hedefleniyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın