KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
05 Mayıs 2024 Pazar
°C

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: 10 ilde 3 aylık OHAL ilan edildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, can kaybının 3 bin 549'a yükseldiğini ve 22 bin 168 yaralı olduğunu açıkladı. Erdoğan, ayrıca 10 ilde 3 aylık olağanüstü hal ilan edildiği duyurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: 10 ilde 3 aylık OHAL ilan edildi
07 ŞUBAT 2023 SALI 15:39
3
1709
0
AA aa

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kahramanmaraş merkezli depremlere ilişkin son dakika açıklamalarda bulundu. Can kaybının 3 bin 549'a yükseldiğini açıklayan Erdoğan, "Depremin yaşandığı 10 ilimizi afet bölgesi olarak ilan ediyoruz. Arama kurtarma faaliyetlerimizin yürütülebilmesi için 3 aylık olağanüstü hal ilan ediyoruz" dedi.

Erdoğan şunları söyledi:

Uzmanlar deprem için "Dünyada örneği yok" diyor.  Sadece Cumhuriyet tarihimizin değil, coğrafyamızın ve dünyanın en büyük felaketlerinden biriyle karşı karşıyayız. Acil yardım ve destek faaliyetleri için ilk etapta 100 milyar liralık kaynağı tahsis ettik. Ulaşım ve iletişim hatlarının açık tutulması hayati öneme sahip. Zorunluk olmadıkça kimsenin deprem bölgesine giden yolları kullanmamasını hatırlatıyorum. İnsansız hava araçlarımızı da devreye aldık. Binlerce gönüllümüz AFAD'ın koordinasyonunda akın etmektedir. Parti ayrımı gözetmeksizin belediyelerimiz araç gereçlerini yardım  malzemelerini bölgeye göndermektedir.

Can kaybı yükseldi

Arama kurtarma çalışmalarında mesafe kat edildikçe ölü ve yaralı sayımız artıyor 3 bin 549 vefatımız 22 bin 168 yaralımız var. 8 binin üzerinde vatandaşımızın enkaz altından sağ olarak kurtarıldı. Milli yas ilan ettik. Eğitim öğretime ara verildi. Kamuoyu tüm uygun binalar afetzedelerin barınma ihtiyaçları için tahsis edildi. Otellerin afetzedelerin hizmetlerine sunulması için gereken planlamalar yapılıyor. Antalya bölgesinde 50 bin yatak hazırlanmıştır. 

Haberleşmede kesinti yaşanmaması amacıyla bölgeye uydu iletişim terminalleri gönderildi. Yalan Haberler ve çarpıtmalarla insanımızı birbirine düşürmeye niyetlenenleri yakından takip ediyoruz. Yeri geldiğinde şu anda tuttuğumuz defteri de açacağız.

10 ilde 3 aylık OHAL ilan edildi

Anayasanın 119. maddesinin bize verdiği yetkiye dayanarak OHAL ilan etme kararı aldık. Depremin yaşandığı 10 ilimizi afet bölgesi olarak ilan ediyoruz. Çalışmaların süratle yürütülmesini temin için olağanüstü hal ilan etme kararı aldık. 10 ilimizi kapsayacak 3 ay sürecek kararla süreçleri hızla tamamlayacağız. felaket alanının büyüklüğü olumsuz hava şartları gibi sebeplerle arzu ettiğimiz hıza ulaşamadığımız yerler elbette vardır. Önceliğimiz arama kurtarma çalışmalarını hızlandırmaktır. 

"Acil ihtiyacı olan ailelere tahsis edeceğiz"

Deprem yaralarının sarılmasına yardım etmek isteyen vatandaşlarımızı ve iş dünyamızı AFAD hesaplarına bağışta bulunmaya davet ediyorum. Katar 10 bin konteyner ülkemize gönderme hazırlığı içinde. Birçok yerlerde bizim acil olarak yardımımızı ulaştıracağımız karavanlar da merkeze ulaşmakta. Acil ihtiyacı olan ailelere tahsis edeceğiz. 

İNTERNET HABER

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
04.05.2024
14:17
'Bingöl ovası acilen kurtarılmalıdır'
Bingöl'ün birçok konudaki sorun ve çözüm bekleyen problemlerini gündeme getirmesiyle tanınan eğitimci Doğan Karasu, Bingöl Ovası'nın son durumunu paylaştı ve hem siyasilere hem de bürokrasiye 'Bingöl Ovasının acilen kurtarılması gerekiyor' çağrısında bulundu.
04.05.2024
14:16
'İslam Dünyası İmtihanı Maalesef Kaybetti'
Bingöl Üniversitesi tarafından düzenlenen panelde konuşan Prof. Dr. Mustafa Karataş, 'Gazze imtihan olmuyor. İslam dünyası imtihan oluyor. İslam dünyası imtihanı maalesef kaybetti. Özellikle devletler, hükümetler bu imtihanı kaybetti' dedi.
04.05.2024
14:15
'Böyle devam ettiğimiz sürece biz her gün ölmeye mahkûmuz'
Bingöl Üniversitesi'nce düzenlenen 'Tarihe Yolculuk' panelinde konuşan Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma; 'Nüfusunun üçte birinin Müslüman olduğu dünyada her gün Müslümanlar ölüyor! Bugün bu hale gelmemizin sebebi okumuyoruz, araştırmıyoruz, arşivleri incelemiyoruz. Böyle devam ettiğimiz sürece biz her gün ölmeye mahkûmuz. Biz tarihi doğru okumazsak, tarihi iyi öğrenmezsek bunlara yaşamaya mahkûm kalacağız.'
04.05.2024
14:13
Vali Usta:
Vali Usta: 'Huzura bozanlara göz açtırmayacağız'
2024 Mart-Nisan dönemi asayiş raporunu açıklayan ve işlenen suçlar ile uygulanan yaptırımların detaylarını aktaran Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta; 'Bingöl'ümüz, asayiş bakımından ülkemizin en güvenli şehirleri arasında yer almaktadır. Bu, siz değerli hemşehrilerimizin bizlere verdiği destek ve güvenlerinin sonucudur. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ilimiz genelinde alacağımız tedbirlerle suç işleyenlere, halkımızın huzurunu ve sükûnunu bozanlara göz açtırmayacağız inşallah' dedi.
04.05.2024
14:11
Bingöl`ün `Kayıp şehir` Pargasur şelalesi
Bingöl'ün 'Kayıp şehir' Pargasur şelalesi
Bingöl'ün Yayladere ilçesindeki tarihi kalıntı ve mağaralar ile 'kayıp şehir' olarak adlandırılan Pargasur şelalesi dron ile görüntülendi.
03.05.2024
18:21
Yangınları önlemek için ormandaki çöpler toplandı
Yangınları önlemek için ormandaki çöpler toplandı
Tarım ve Orman Bakanlığı'nca orman yangınlarının önlenmesi amacıyla başlatılan 'Orman Benim' kampanyası çerçevesinde Bingöl'de öğrencilerin de katılımıyla ormanlık alandaki çöpler toplandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın