KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Ekim 2026 Pazar

Çubukçu'nun okul öncesi mutluluğu

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, 2002'de okul öncesi eğitimde okullaşma oranının yüzde 4'lerde olduğunu belirterek, ''Bu yıl bu oran yüzde 80'i aşmış. Bu da çok sevindirici bir gelişme'' dedi.

Çubukçu`nun okul öncesi mutluluğu
01 KASIM 2009 PAZAR 05:14
0
1565
0
AA aa
Gümüşhane Üniversitesi'nin (GÜ), 2009-2010 akademik yılı açılış törenine katılmak üzere kente gelen Çubukçu, Vali Enver Salihoğlu'nu ziyaret etti.

Ziyarette, Valiliğin başlattığı ''Haydi Kızlar Liseye'' kampanyası kapsamında, Kız Teknik ve Meslek Lisesinde okuyan öğrenciler, Bakan Çubukçu'ya çiçek verdiler.

-BAKAN ÇUBUKÇU, GRİP OLDUĞU İÇİN ÇOCUKLARI ÖPMEDİ-

Çiçekleri alan Çubukçu, grip olduğu için öğrencileri öpmeyeceğini belirterek, ''Grip enfeksiyonu geçiriyorum. Hiçbirinize bu enfeksiyonu bulaştırmak istemem. İnşallah bir gün sizleri işlerinizin başında görürüm'' dedi.

Daha sonra Valilik şeref defterini imzalayan Bakan Çubukçu, burada yaptığı açıklamada, Gümüşhane'ye gelmekten mutlu olduğunu ifade ederek, ''Bu ziyarete, özellikle üniversitemizin akademik yıl açılış töreninin vesile olmasından dolayı, daha çok memnuniyet duyuyorum. Zira 2008 yılında kurulan üniversitelerden birisidir Gümüşhane Üniversitesi. İnanıyorum ki sonradan kurulan tüm üniversiteler, aslında o şehre güç vermektedir. Üniversiteler, şehirlerin kendi iç dinamiklerini yakalaması, kalkınması, donanımlı ve yetişmiş bir jenerasyonu şehirde tutması bakımından belki de en önemli fonksiyonları ifa eder'' diye konuştu.

Bakan Çubukçu, Gümüşhane'nin, temel eğitim sorunlarını aşmada büyük başarı elde ettiğini belirterek, ''Kız çocuklarının okullaşmasına, orta öğretime devamının artırılmasına, okullaşma oranlarının yükseltilmesine, okul öncesi eğitimin artırılmasına çok önem veriyoruz. 2002 yılında okul öncesi eğitimde okullaşma oranı yüzde 4'lerde idi. Bu yıl bu oran yüzde 80'i aşmış durumda. Buda çok sevindirici bir gelişme'' dedi.

Okul öncesi eğitimin, eğitimin en önemli noktalarından biri olduğunu ifade eden Çubukçu, şunları kaydetti:

''Okul öncesi eğitim, çocukların zeka ve gelişimlerinin en hızlı olduğu dönemde, onların eğitime kazandırılmasıdır. Uzun yıllar, engellilerimiz ve kız çocuklarımız belirli nedenlerle ayrımcılığa uğradılar ve eğitimleri bir manada aksadı. Halbuki böyle olduğu sürece hiçbir toplum ne demokratikleşebilir ne de kalkınabilir. Bu konudaki gelişmelere baktığımızda kız çocuklarının okullaşmasında Gümüşhane bayrağı önde taşıyor. Bu hem çok gurur verici, hem de çok özendirici. Emin olun ki, bu kız çocukları meslek sahibi olduklarında önce kendilerini, sonra ailelerini, sonra çocuklarını, sonra da toplumu ve ülkeyi değiştireceklerdir.''

Çubukçu, daha sonra, kız öğrencilere çeşitli hediyeler verdi. Gümüşhane Halk Eğitim Merkezi bünyesindeki gümüş işleme atölyesi çalışanları da, bakana el işlemeli gümüş kolye hediye etti.

Ardından Gümüşhane Belediyesi'ni ziyaret eden Çubukçu'ya, Belediye Başkanı Mustafa Canlı, ipek halı hediye etti.

Bu arada, Bakan Çubukçu'nun, programında yer alan Sağlık Meslek Lisesi öğrenci pansiyonu ziyaretini, grip olması nedeniyle iptal ettiği öğrenildi.


Haber7

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
16.10.2026
22:59
Bingöl`de köy yolları değişiyor: Sırada kuzey ilçeleri var!
Bingöl'de köy yolları değişiyor: Sırada kuzey ilçeleri var!
Bingöl'de Yukarı Çavuşlar köyünün 7,5 kilometrelik yolu sıcak asfaltla yenilendi. Çalışmaların tamamlanmasının ardından yolu inceleyen Vali Cahit Çelik, kuzey ilçelerine hizmet verecek saatte 120 ton kapasiteli yeni asfalt plentinin ihalesine gelecek hafta çıkılacağı müjdesini verdi.
16.10.2026
22:52
En çok ölümün yaşandığı iller belli oldu: Bingöl kaçıncı sırada?
En çok ölümün yaşandığı iller belli oldu: Bingöl kaçıncı sırada?
TÜİK'in açıkladığı ölüm istatistiklerinde Bingöl'ün sırası dikkat çekti. Kentte bir yılda bini aşkın kişi hayatını kaybederken, komşu illerle arasındaki fark da ortaya çıktı. Peki, Bingöl Türkiye genelinde kaçıncı sırada yer aldı, zirvede hangi şehirler var?
16.10.2026
16:55
Bingöl`de 689 üniversite öğrencisine iş imkânı!
Bingöl'de 689 üniversite öğrencisine iş imkânı!
Bingöl Üniversitesi ile İŞKUR iş birliğinde 689 öğrenci için Gençlik Programı düzenlenecek. Başvurular 19-23 Ekim tarihleri arasında alınacak, katılımcılar 27 Ekim'de noter kurasıyla belirlenecek. Öğrencilere katıldıkları her gün için 1.375 TL cep harçlığı ödenecek.
16.10.2026
16:37
Bingöl`de 135 kişilik alım yapılacak
Bingöl'de 135 kişilik alım yapılacak
Bingöl İŞKUR İl Müdürlüğü ile İl Sağlık Müdürlüğü ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde toplam 135 kişi İşgücü Uyum Programı (İUP) kapsamında istihdam edilecek. Başvurular 19-23 Ekim tarihleri arasında alınacak, katılımcılar 27 Ekim'de noter kurasıyla belirlenecek.
16.10.2026
16:04
İstanbul`dan Bingöl`e gönül köprüsü: Yayla YBO öğrencilerine destek
İstanbul'dan Bingöl'e gönül köprüsü: Yayla YBO öğrencilerine destek
İstanbul Tuzla'daki öğrencilerin kendi elleriyle ördüğü atkılar ve yazdıkları notlar, Bingöl'ün Genç ilçesindeki Yayla Yatılı Bölge Ortaokulu öğrencilerine ulaştı. Genç İçin Bir Saat Derneği ve Minik Çocuklar Bingöl Grubu tarafından düzenlenen etkinlikte öğrencilere çanta, kırtasiye seti ve atkı hediye edildi.
16.10.2026
15:37
Bingöl`de kaç kişiye bir araç düşüyor?
Bingöl'de kaç kişiye bir araç düşüyor?
TÜİK, Eylül 2026'ya ilişkin araç istatistiklerini açıkladı. Bingöl'de kayıtlı araç sayısı artarken, kent nüfusu dikkate alındığında kaç kişiye bir araç düştüğü de ortaya çıktı. Peki, 282 bin 299 kişinin yaşadığı Bingöl'de her kaç kişiye bir araç düşüyor?
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın