KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Mayıs 2024 Pazar
°C

Çözüm sürecine özel model!

Ülke TV Özel Gündem konuğu olan Barakazi, devam eden çözüm sürecine katkı sunmak amacıyla yerelde özel barış modeli oluşturacaklarını söyledi. Barakazi, modeli Türkiye ve Dünya barışına sunacaklarını kaydetti.

Çözüm sürecine özel model!
15 MART 2014 CUMARTESİ 00:52
0
2368
0
AA aa

Ülke TV'nin özel gündem konuğu olan Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Bingöl Belediye Başkan Adayı Yücel Barakazi, projelerini tanıttı.

Başlıca, Kentsel dönüşüm, Kadınlara yönelik projeler, Şehir Meydanı, Sporcu Fabrikası ve Engelsiz Şehir projelerini anlatan Barakazi, Çapakçur Yeşil Vadi ve Şehir Meydanı projelerine dikkat çekti.

Çapakçur Yeşil Vadi Projesiyle insanların boş zamanlarda gezdiği, gidip dinlediği, nefes alabileceği bir alan oluşturacaklarını ifade eden Barakazi, DSİ tarafından fizibilite çalışmalarının başlatıldığını söyledi.

ŞEHİR MEYDANI PROJESİ

Hükümet Konağı'nın 1971 depreminden sonra yapıldığını ve alınan numunelerde binanın deprem yönetmeliklerine uygun olmadığını vurgulayan Barakazi: “Kent çok sıkışık. Şehre bir meydan yapılmasına dair düşüncelerimiz vardı. Fakat nereye kurabiliriz diye düşünürdük iki ay önce. Bizim hükümet konağımız 1971 depreminden sonra yapılmış bir bina. Onun çürük olduğuna dair rapor çıktı. Rapor bizi gayet mutlu etti. Hükümet konağı binası yıkıldıktan sonra, burayı Dörtyol ve Ulucami ile bütünleştirerek, alt kısmı iki veya üç katlı otoparklı şehir meydanı yapmak istiyoruz” dedi.

ÇÖZÜM SÜRECİ

Devam eden çözüm sürecine katkı sunmak amacıyla yerelde özel barış modeli oluşturacaklarını ifade eden Barakazi, modeli Türkiye ve Dünya barışına sunacaklarını kaydetti.

Barakazi: “Ben şunu iddia ettim ve ediyorum. Biz Bingöl'de barış süreciyle ilgili olarak özel bir model oluşturacağız. Ve bu modeli hem Türkiye'ye, hem dünya barışına bir model olarak sunabileceğimiz inancındayım” dedi.

Aday adayı sürecinde vurgu yaptığı “Adalet, Özgürlük, Barış ve Kardeşlik” ilkelerini hatırlatan Barakazi: “Ben aday adayı iken dört temel ilkeden bahsettim. Herkes için adalet, toplumun her kesimi içi barış, hepimiz Bingöl çocuğuyuz hepimiz kardeşiz ve herkese özgürlük dedim. Özgürlük derken sadece fikri özgürlüğü kastetmiyorum. Siyasal özgürlüğün yanında, sosyal özgürlük diyorum. Kadınlarımızın da daha rahat toplum içerisinde yer alacağı, farklı siyasal fikirlerin de rahatlıkta ifade edilebileceği bir toplum diyorum. Bizim feodal yapımızın da belki şuana kadar müsaade etmemesinden dolayı bir takım sorunlar yaşanıyorduysa onların da artık yaşanmaması adına herkese özgürlük dedim” ifadelerini kullandı.

Bingöl'ün tarih boyunca doğrunun yanında yer aldığını kaydeden Barakazi, 12 Eylül Anayasasında dik duruş sergileyen halkın, yapılan referandumlarda çok ciddi rakorlara imza attığını hatırlattı. Barakazi, Bingöl halkının çözüm sürecinin başarıya ulaşması için demokrasiye ciddi katkı sunduğunu söyledi.

GEÇİŞ BÖLGESİ BİNGÖL

Bingöl'ün coğrafi konumu itibariyle ciddi bir bölgede yer aldığını ifade eden Barakazi, kentin geçiş bölgesi olduğunu söyleyerek: “Kuzey ve Güney; Doğu ve Batı arasında ciddi bir geçiş bölgesidir. Bingöl bu geçiş bölgesinde olması noktasında hem barışa çok ciddi bir katkı sağlayabilir, hem ekonomi anlamda ciddi avantajlar elde edebilir. Bununla ilgili ciddi çalışmalarımız var” dedi.

Konuşmasında Üniversite'nin önemine vurgu yapan Barakazi: “Bingöl Üniversitesi bu hükümet döneminde kuruldu ve şuanda 9 Bin civarında öğrenci okuyor. Ben Üniversitede yaptığım temaslar sonrasında aslında belediyecilik hizmetlerinin yürütülmesinde, kentin yaşanabilir hale gelmesinde Üniversitenin fikri altyapısından, fikri zenginliğinden yararlanmak istiyorum. Üniversite hem kente hem belediyemize çok ciddi destekler sunacak” diye konuştu.

Barakazi, son sözlerini “Bingöllüler beni bağrına bastı. Almanya'da yaşayan Bingöllüler çok ciddi destek sundular bana. Gerek Bingöl'de, gerekse yurtiçi ve yurtdışında yaşayan tüm Bingöllü hemşehrilerime katkılarından dolayı teşekkür ediyorum” diye tamamladı. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.05.2024
01:15
Bingöl`de 342 araca far cezası!
Bingöl'de 342 araca far cezası!
Bingöl Emniyet Müdürlüğü, sürücüleri rahatsız eden xenon far ve usulsüz ışık kullanımına yönelik il geneli yapılan denetimlerde 2024 yılının ilk 4,5 aylık sürecinde 342 araç sahibi ve sürücüsüne idari cezai işlem uygulandığını duyurdu.
18.05.2024
23:21
Bingöl`de çalıntı araçlar ele geçirildi
Bingöl'de çalıntı araçlar ele geçirildi
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerce 7 çalıntı araç ele geçirildi, 1 şüpheli gözaltına alındı.
18.05.2024
23:20
Bingöl, vergi tahsilatında geride kaldı!
Bingöl, vergi tahsilatında geride kaldı!
Bingöl, Nisan ayı düzeyinde vergi tahsilatının tahakkuka oranı bakımından yüzde 62,50 olan Türkiye ortalamasının altında kaldı. Bölgede en yüksek tahsilat oranı Erzurum'da olurken, bölgenin ekonomisi en gelişmiş illeri arasında bulunan Malatya yine tahsilat oranı bazında son sırada kaldı.
18.05.2024
23:18
Genç ilçesinde doğa yürüyüşü etkinliği
Genç ilçesinde doğa yürüyüşü etkinliği
Bingöl'ün Genç ilçesinde kaymakamlık ile Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü koordinesinde doğa yürüyüşü etkinliği yapıldı.
17.05.2024
16:57
Bingöl`de TYP Kapsamında işçi alınacak
Bingöl'de TYP Kapsamında işçi alınacak
Alınacak işçilerin İl Özel İdaresi bünyesinde köylerdeki çöplerin toplanması işinde çalıştırılacağı bilgisine yer verilen açıklamada, başvuruların 20-24 Mayıs 2024 tarihleri arasında yapılacağı kaydedildi.
17.05.2024
14:09
Bingöl`de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de kursa giden öğrencilerin hazırladığı el emeği göz nuru ürünler sergilendi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın