KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Ekim 2026 Cuma

Çöpten enerji üretilecek

Bingöl Belediyesi’nin, çöpten sızan metan gazını elektrik enerjisine dönüştürmek için çalışmalar yaptığı, firmalardan da gelecek teklifler doğrultusunda da ihaleye çıkacağı bildirildi.

Çöpten enerji üretilecek
10 AĞUSTOS 2017 PERŞEMBE 01:50
0
2362
1
AA aa

Bingöl Belediyesi, katı atık düzenli depolama tesisindeki çöp gazını enerjiye dönüştürmek için çalışmalarını sürdürüyor. Belediye Başkanı Yücel Barakazi, kente gelen Harges Enerji firması yetkilileri birlikte katı atık depolama tesisinde incelemede bulundu.

Günlük 140 ton çöp depolandığını belirten Başkan Barakazi,"Çöpten sızan metan gazını elektrik enerjisine dönüştürmek için çalışmalar sürüyor. Bu kapsamda İstanbul'dan gelen firma ile alanda incelemelerde bulunduk. Arkadaşlar gerekli gözlemlerini yaparak, notlarını aldılar. Fizibilite çalışmalarını tamamlayarak bizlere dönüş yapacaklar” dedi.

Daha öncede birkaç firmanın gerekli çalışmaları yaptığını anımsatan Başkan Barakazi," Tüm firmalar fizibilite çalışmalarını yaptıktan sonra teklifleriyle gelecekler. Bu teklifleri değerlendirmeye alarak ihalemizi yapacağız. Santrallerinin kurulmasıyla birlikte çöp gazının enerjiye dönüştürülerek şehir şebekesine bağlanacak. Metan gazının elektrik enerjisine dönüştürülmesiyle hem ekonomik fayda sağlayacağız hem de karbon salımının önüne geçeceğiz. Böylece çevremizi koruyarak, belediyemizin gelirlerine bir kalem gelir daha eklemiş olacağız. Bunun yanı sıra güneş enerjisinden elektrik üretimi için de çalışmalarımızı sürdürüyoruz “diye ifade etti.

Alanda inceleme yaptıklarını dile getiren enerji firmasının genel müdürü Burak Soylu ise,"25 yıldır bu işi yapıyoruz. 17 ilde çöpten elektrik enerjisi üretimi santralleri kurduk. Bu hizmeti Bingöl'e kazandırmak isteyen belediyemize yardımcı olmak için buradayız. Alanda gözlemlerde bulunduk, fizibilite çalışmalarımızı yapacağız. Bunun yanında belediyenin güneş enerjisinden elektrik üretimi için de ön görüşmede yaptık. Proje aşamaları hakkında değerlendirmelerde bulunduk. İleri ki süreçlerde projeler alınıp değerlendirilerek yol haritası çizilecek” diyerek bilgi verdi.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
kara murat (@Misafir_20360)
10 Ağustos 2017 Perşembe 15:14
Daha kapımızın önüne asfalt dökemedin çöpten enerji üretecekmiş ...Yav birşey biliyorsan anlat dinliyek bilmiyosan sus halkı dinle icraat sahibi ol BAŞKAAN
22.10.2026
20:28
Üniversitelilere proje eğitimi! Kim, nasıl destek alacak?
Üniversitelilere proje eğitimi! Kim, nasıl destek alacak?
Bingöl Üniversitesi'nde düzenlenen eğitim programında öğrencilere TÜBİTAK 2209-A Araştırma Projeleri Destekleme Programı'nın başvuru şartları, bütçe sınırı ve değerlendirme süreçleri anlatıldı. Eğitimle öğrencilerin araştırma fikirlerini bilimsel projelere dönüştürmeleri hedefleniyor.
22.10.2026
19:09
Bingöl`de
Bingöl'de 'Gıda Dedektifi' projesi başlıyor
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Dünya Gıda Günü kapsamında öğrencilerle etkinlik düzenledi. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan iş birliği protokolüyle, 2026-2027 eğitim öğretim yılında 6 pilot okulda öğrencilere gıda güvenliği eğitimi verilecek.
22.10.2026
18:02
Sonbahar meyvesi Bingöl`de ilgi odağı oldu
Sonbahar meyvesi Bingöl'de ilgi odağı oldu
Sonbaharın sevilen meyvelerinden alıç, Bingöl'de tezgahlardaki yerini almaya başladı. Özellikle iri taneli alıçlar vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor.
22.10.2026
13:33
Bingöl Burma Kadayıfı için yeni hedef: Kalite, ustalık ve markalaşma
Bingöl Burma Kadayıfı için yeni hedef: Kalite, ustalık ve markalaşma
Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası, coğrafi işaret tescilli Burma Kadayıfı'nın üretim kalitesini korumak, genç ustalar yetiştirmek ve sektörde iş birliğini güçlendirmek amacıyla üreticilerle bir araya geldi. Toplantıda kooperatifleşme, mesleki eğitim ve yeni pazarlara açılma konuları ele alındı.
22.10.2026
13:07
Bingöl Bal Şenliği! Bal yarışması, tadım ve türkü gecesi…
Bingöl Bal Şenliği! Bal yarışması, tadım ve türkü gecesi…
Bingöl'ün arıcılık kültürünü ve meşhur balını tanıtmak amacıyla düzenlenen 9. Bingöl Bal Yarışması ve Bal Şenliği, 23 Ekim Cuma günü gerçekleştirilecek. Saat 09.00'da başlayıp 20.00'ye kadar sürecek etkinlikte bal yarışmasından arıcılık fuarına, bal yeme yarışmasından türkü gecesine kadar birçok etkinlik vatandaşlarla buluşacak.
22.10.2026
12:09
AK Gençlik`ten liseler arası futbol turnuvası
AK Gençlik'ten liseler arası futbol turnuvası
AK Parti Bingöl İl Gençlik Kolları tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen Liseler Arası Futbol Turnuvası, Murat Halı Saha'da oynanan açılış maçıyla başladı. Turnuvada gençlerin sportif faaliyetlere katılımının artırılması, dostluk ve kardeşlik bağlarının güçlendirilmesi hedefleniyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın