KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
22 Kasım 2025 Cumartesi
°C

Çocuklarımız ölüyor!

Bingöl’de kavurucu hava sıcaklıklarından bunalan çocuklar, havuz ve derelere akın ediyor. Ailelerin duyarsız kaldığı, yapılan havuzların çevrelerinde önlemlerin alınmadığı şu günlerde 4 çocuk boğularak hayatını kaybetti. Türkiye’de her yıl kavurucu yaz sıcaklarında serinlemek isterken bin kişi boğularak hayatını kaybediyor.

Çocuklarımız ölüyor!
09 TEMMUZ 2015 PERŞEMBE 00:20
0
2922
0
AA aa

Bingöl'de termometreler hava sıcaklığını 35 derecenin üzerinde ölçüyor. Ramazan ayı ile birlikte artış gösteren sıcaklıklardan bunalan çocuklar, serinlemek için havuz, kanal ve derelere akın ediyor. Yüzme bilmeyip, bilinçsizce suya giren çocuklar, hatalarının bedelini canlarıyla ödüyor.

5 YILDA 4 BİN 643 CAN

Suda boğulmak, trafik ve ev kazalarından sonra en önemli üçüncü kazayla ölüm sebebi; Türkiye'deyse en sık görülen ölüm şekli sıralamasında beşinci. Son beş yılda Türkiye'de 4 Bin 643 kişi boğularak hayatını kaybetti.

İnsanların iyi yüzme bilmeden suya girmesi, “Türk'e bir şey olmaz” şiarıyla tehlikeleri görmezden gelmesi ve dalgalı havalarda denize girmekten tüm uyarılara rağmen vazgeçmemesi yıllardır değişmiyor.

UZMANLAR UYARIYOR

Ebeveynlerin çocuklarına sahip çıkması gerektiğini belirten uzmanlar, “ yaz aylarıyla birlikte sıcak havadan bunalan herkes, havuz, dere veyahut kanallara akın ediyor. Herkes gibi çocuklarda aynı şeyi yapıyor. Yüzme eğitimi almadan, havuz ve derelere giren çocuklar, maalesef ki hayatlarını kaybediyor. Bu konularda başta aileler olmak üzere herkes üzerine düşeni yapmalı. Yetkililer, sulama kanalları ve derelerin etrafında önlemler almalı, aileler ise çocuklarını serinlemek için suya girmesine izin vermemesi lazım. Çocuklar, ebeveynleriyle birlikte kapalı havuzlara gidip hem serinleyebilir hem de yüzme eğitimi alabilir. Türkiye'de her yıl binlerce kişi boğularak hayatını kaybediyor, bu kayıpların yüzde 20'sini çocuklar oluşturuyor. Ebeveyn ve yetkililerin bu konularda duyarlı ve dikkatli olması gerekiyor” dedi. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
22.11.2025
02:18
Genç Yazar Asya Şanlı, 4. Sınıfta Kendi Kitabını Yazdı
Genç Yazar Asya Şanlı, 4. Sınıfta Kendi Kitabını Yazdı
Bingöl Bist Kaleönü İlkokulu 4/D sınıfı öğrencisi Asya Şanlı, hayal gücünü kullanarak yazdığı 'Macera Peşindeki Üçlü' adlı kitabıyla hem arkadaşlarına hem de okurlara ilham veriyor. 34 sayfalık eser, anılar ve bu anılar üzerinden çıkarılan mesajlarla dolu.
21.11.2025
17:19
DEM Parti`den Bingöl`de Halk Buluşması
DEM Parti'den Bingöl'de Halk Buluşması
DEM Parti Eş Genel Başkanları Tuncer Bakırhan ve Pervin Buldan, Bingöl'de düzenlenen halk buluşmasında Türkiye'nin demokratik geleceği ve Kürt meselesiyle ilgili mesajlar verdi. Toplantıda demokrasi, sosyal adalet ve ekonomik hakların güçlendirilmesi de öne çıkan başlıklardan oldu.
21.11.2025
16:06
Bingöl`de Hasan Bey Suyu Çevresi Ağaçlandırıldı
Bingöl'de Hasan Bey Suyu Çevresi Ağaçlandırıldı
Musyan-Der Yönetimi ve Köylüler, mesire alanını yeşillendirdi. Altunhan, Hasan Bey Suyu'na giden yolun asfaltlanmasını talep etti.
21.11.2025
15:32
Bingöl Üniversitesi`ne
Bingöl Üniversitesi'ne 'En Başarılı Üniversite' Ödülü
Bingöl Üniversitesi, 'Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Çalışmalarına Destek Veren En Başarılı Üniversite' ödülüne layık görüldü. Ödül, törende Rektör Prof. Dr. Erdal Çelik'e takdim edildi.
21.11.2025
13:33
Jandarma`dan Bingöl`de Suçla Mücadelede Kararlı Operasyon
Jandarma'dan Bingöl'de Suçla Mücadelede Kararlı Operasyon
Bir haftada 15 olaya müdahale edildi: Uyuşturucu madde ele geçirildi, 18 şüpheli yakalandı.
21.11.2025
12:53
Bingöl`de çatıdan düşen işçi hayatını kaybetti
Bingöl'de çatıdan düşen işçi hayatını kaybetti
Bingöl'de çalıştığı inşaatın çatısından düşen bir işçi, kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın