KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
22 Ekim 2026 Perşembe

Çocuklara Bir Yudum Mutluluk

Fenilketonüri ve Çölyak Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği'nce hazırlanan Çocuklara Bir Yudum Mutluluk projesinin startı verildi.

Çocuklara Bir Yudum Mutluluk
05 MART 2018 PAZARTESİ 21:18
0
2128
0
AA aa

İçişleri Bakanlığınca desteklenen ve Fenilketonüri ve Çölyak Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği'nce sürdürülen “Çocuklara Bir Yudum Mutluluk” projesinin startı verildi.

Proje kapsamında ilk olarak Genç ilçesine gidilere belirlenen okullarda genel sağlık taraması yapıldı ve tüm öğrencilere diş fırçası ve diş macunu dağıtıldı.

Proje koordinatörü Yusuf Bayantemür, proje hususunda şunlara değindi: “Çocuklara Bir Yudum Mutluluk projemize Genç ilçemizden başladık. Projemizin ilk etabı 7 ilçede belirlediğimiz okullara giderek genel bir sağlık taraması yapmak, ağız ve diş sağlığı hususunda gerekli bilgilendirmeleri yapmak ve tüm öğrencilere diş macunu ve diş fırçası dağıtımını gerçekleştirmek olacaktır. Ayrıca derneğimizin asıl konusu olan fenilketonüri ve çölyak konusunda vatandaşlarımızı bilgilendirmek de projemizdeki önemli amaçlarımızdandır. Projemizin sonraki aşamalarında yine basınımız aracılığı ile halkımıza bilgi verilecektir. Bu önemli projemizin hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

Fenilketonüri ve Çölyak Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Fatma Gündoğdu da proje ile ilgili şunları söyledi:

“Derneğimiz kurulduğu günden bu yana fenilketonürili ve çölyaklı hastalar ve aileleri ile ilgilenmekte, toplumumuzda farkındalık oluşturmak amacıyla faaliyetlerine devam etmektedir. Bu ilk projemiz ile de hem çocuklarla yakından iletişim içerisinde olacağız hem de fenilketonüri ve çölyak hususunda ulaşılmamış kesimlere ulaşmayı amaçlamaktayız. Devletimiz ve Sağlık Bakanlığımız tarafından her ilde bir “Fenilketonüri Takip Merkezi” kurulmasının zeminini oluşturması temennisiyle projemizin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
22.10.2026
12:09
AK Gençlik`ten liseler arası futbol turnuvası
AK Gençlik'ten liseler arası futbol turnuvası
AK Parti Bingöl İl Gençlik Kolları tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen Liseler Arası Futbol Turnuvası, Murat Halı Saha'da oynanan açılış maçıyla başladı. Turnuvada gençlerin sportif faaliyetlere katılımının artırılması, dostluk ve kardeşlik bağlarının güçlendirilmesi hedefleniyor.
22.10.2026
11:45
Bingöl`de otobüs ücretleri komşu illeri geride bıraktı!
Bingöl'de otobüs ücretleri komşu illeri geride bıraktı!
Bingöl'de tam bilet 35 TL, öğrenci bileti 24 TL oldu. Diyarbakır'da tam bilet 28 TL, öğrenci bileti 14 TL; Muş'ta ise tam bilet 23 TL, öğrenci bileti 17 TL. HÜDA PAR Bingöl İl Gençlik Kolları Başkanı Hatem Tarlak, komşu illerle aradaki fiyat farkına tepki göstererek zammın makul seviyeye çekilmesini istedi.
22.10.2026
11:32
Bingöl`de öğrencilere güvenli internet eğitimi
Bingöl'de öğrencilere güvenli internet eğitimi
Bingöl'ün Genç ilçesinde, eTwinning projesi kapsamında düzenlenen seminerde öğrencilere internetin bilinçli, güvenli ve sorumlu kullanımı anlatıldı. Eğitimle, dijital dünyadaki risklere karşı farkındalık oluşturulması hedeflendi.
22.10.2026
11:20
Alışverişte taksit sınırları değişti: Hangi üründe kaç ay taksit yapılabilecek?
Alışverişte taksit sınırları değişti: Hangi üründe kaç ay taksit yapılabilecek?
Ticaret Bakanlığı, kredi kartı ve tüketici finansmanı dışında kalan senetli satış gibi alışverişlerde uygulanabilecek taksit sürelerini belirledi. Televizyondan beyaz eşyaya, bilgisayardan mobilyaya kadar birçok kategoride farklı taksit sınırları uygulanacak.
21.10.2026
14:01
Bingöl`de ticari taksi tepkisi:
Bingöl'de ticari taksi tepkisi: 'Hiç mi denetleyen yok?'
Bingöl'de bazı ticari taksilerin aşırı hız, hatalı sollama ve yıpranmış araçlarla trafiğe çıkması vatandaşların tepkisine neden oluyor. Bingöl Online'a ulaşan bir vatandaş, bindiği takside emniyet kemeri tokasının bulunmadığını belirterek yetkililere denetim çağrısı yaptı.
21.10.2026
12:39
Seven`den gençlere;
Seven'den gençlere; 'Bizim geleceğimiz sizlersiniz'
AK Parti Bingöl İl Başkanı Yılmaz Seven, TÜGVA Bingöl Erkek Öğrenci Yurdu'nda gençlerle bir araya gelerek siyasette gençlerin rolü, liderlik ve topluma hizmet konularında değerlendirmelerde bulundu. Seven, 'Gelecekle ilgili beklentilerimiz ve hayallerimiz varsa bunları gerçekleştirecek olan siz değerli gençlerimizsiniz' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın