KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
16 Ekim 2026 Cuma

Clinton'dan israil ve araplara çağrı

ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Orta Doğu barışı konusunda Arap ülkeleri ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya çağrıda bulundu. Clinton'un Netanyahu'dan istediği ise samimi olması.

Clinton`dan israil ve araplara çağrı
16 NİSAN 2010 CUMA 09:37
0
1514
0
AA aa

ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Orta Doğu barışı konusunda Arap ülkeleri ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya çağrıda bulundu.

Washington'da bir düşünce kuruluşunda dün gece konuşan Clinton, 'Barış yolu hiç de kolay değil. Bütün tarafların zorlu ve fakat elzem kararlar alması gerek' dedi.

İsrail başbakanının iki devletli çözüm yaklaşımını benimsediğini söylediğini hatırlatan Clinton, Netanyahu'nun samimi davranarak bunu Filistinlilere ispatlaması gerektiğini belirtti.

İsrail'in Filistinlilerin meşru haklarına saygılı olması ve yeni yerleşim birimi açmaktan vazgeçmesi gerektiğini kaydeden Clinton, İsrail'in tek taraflı açıklama ve icraattan sakınmasını istedi.

Clinton, Arap ülkelerine de seslendiği konuşmasında, Arapların Filistin yönetimine destek vermesi gerektiğini söyledi. 'Arap barış girişiminin geliştirilmesini' isteyen ABD dışişleri bakanı, Filistinlilerin İsrail'le müzakereleri sürdürmesinin Arap ülkeleri tarafından kolaylaştırılmasını istedi. Clinton, 'Arap girişimi hakiki bir teklifse şayet, bir sıkıntı doğduğunda bazı Arap ülkeleri teklifi geri çekme tehdidini bırakmalı' dedi.

Arap Birliği örgütü barış girişimini izleme komitesi, Orta Doğu barış sürecinin çıkmaza girmesi halinde alternatif plan ve girişimler hazırlamakta olduğunu mart sonunda açıklamıştı.

AA

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
16.10.2026
15:15
Bingöl`ün Eylül konut satışı belli oldu
Bingöl'ün Eylül konut satışı belli oldu
Türkiye genelinde toplam konut satışlarının yüzde 36,2'sini ilk el, yüzde 63,8'ini ise ikinci el konutlar oluşturdu. Bölgede en çok konut satılan il Elâzığ olurken, Bingöl üçüncü sırada yer aldı.
16.10.2026
13:51
Alimoğlu yeniden TASKK Genel Başkan Yardımcısı oldu
Alimoğlu yeniden TASKK Genel Başkan Yardımcısı oldu
Bingöl Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Ali Ekber Alimoğlu, Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu'nda üst üste dördüncü dönem yönetim kurulu üyeliğine seçilmesinin ardından yeniden genel başkan yardımcılığı görevini üstlendi.
16.10.2026
13:24
Hasbağlar resmen Kiğı`ya bağlandı!
Hasbağlar resmen Kiğı'ya bağlandı!
1989'da Adaklı'ya bağlanan Hasbağlar Köyü'nün yeniden Kiğı'ya dönme talebi, temmuz ayında İl Genel Meclisi'nden geçen kararın ardından Cumhurbaşkanı onayıyla kesinleşti. Karar, Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
16.10.2026
12:58
Bingöl`de öğrenciler için yeni okuma seferberliği
Bingöl'de öğrenciler için yeni okuma seferberliği
Bingöl Okuyor Projesi ile öğrencilerin okuma alışkanlıklarının güçlendirilmesi, anlama ve yorumlama becerilerinin geliştirilmesi hedefleniyor. Proje kapsamında haftalık okuma saatleri, kitap mütalaaları ve okur-yazar buluşmaları düzenlenecek.
15.10.2026
16:49
Becerekli:
Becerekli: 'Bingöl'de engellilerin önündeki engel bitmiyor!'
Altı Nokta Körler Derneği Bingöl Şube Başkanı Hidayet Becerekli, 15 Ekim Dünya Beyaz Baston Görme Engelliler Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, Bingöl'de engelli bireylerin ulaşım ve erişilebilirlik alanında yaşadığı sorunlara dikkat çekerek yetkililere çözüm çağrısında bulundu.
15.10.2026
16:33
'Beyaz bastonun önündeki engeller kaldırılsın'
Bingöl Memur-Sen Engelliler Komisyonu Başkanı Bahattin Tüz, 15 Ekim Dünya Beyaz Baston Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, görme engelli bireylerin bağımsız ve güvenli yaşamı için erişilebilirliğin artırılması çağrısında bulundu. Tüz, kaldırımlardan toplu taşımaya, kamu hizmetlerinden dijital sistemlere kadar birçok alanda somut adımlar atılması gerektiğini vurguladı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın