KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
21 Ekim 2026 Çarşamba

Çin'de kabus bitmiyor

7.9'luk depremde ölenlerin sayısı 29 bine yükselirken, sel tehlikesi nedeniyle 1.2 milyon kişi panik içinde kaçmaya başladı

Çin`de kabus bitmiyor
18 MAYIS 2008 PAZAR 11:09
0
1190
0
AA aa
Çin'in güneybatısını yerle bir eden 7,9 büyüklüğündeki depremde ölü sayısı 29 bine yükselirken, depremin neredeyse haritadan sildiği Beichuan yakınlarındaki nehrin taşma tehlikesi nedeniyle 1.2 milyon kişi tahliye edildi. Yetkililer, Beichuan'daki nehrin su seviyesindeki yükselmenin tehlikeli boyuta ulaştığını ve “her an taşabileceğini” duyurdu. Duyurunun ardından yıkık kentten büyük bir kaçış başladı. Önce depremi ardından sel korkusunu yaşayan Beichuan sakinleri, askerler ve kurtarma ekipleri yaya olarak yüksek bölgelere kaçtı. Askerler yaralıları ve yaşlıları sırtlarında taşırken, kaçış sırasında büyük panik ve korku yaşandı. Enkazların altında binlerce kişinin kurtarılmayı beklediğini belirten kent sakinleri gözyaşları içinde onları kaderlerine terk etmek zorunda kalırken, geride ölmüş yakınlarını bırakmak istemeyen bazı aileler de onları battaniyelere sararak kucaklarında ve sırtlarında taşıdı. Sel tehlikesine, bir nehrin yatağının toprak kayması sonucu kapanmasının neden olduğu bildirildi. Yetkililer, toprak kayması nedeniyle önü tıkanan nehir nedeniyle yerleşim bölgelerini sel basmasından endişe ettiklerini kaydetti. Kenti su basması durumunda suyun insan boyunu 10 metre geçebileceği belirtildi.

Kurtarma ekipleri depremin üzerinden 5 gün geçmesine sadece dün 163 kişi enkazdan sağ çıkartıldı. Enkaz altında yaralanmamış biçimde sıkışan bir kişinin, bedenin su ihtiyacı nedeniyle 1 hafta ya da en fazla 10 gün hayatta kalabileceği belirtiliyor. 



HABERTÜRK

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
21.10.2026
12:39
Seven`den gençlere;
Seven'den gençlere; 'Bizim geleceğimiz sizlersiniz'
AK Parti Bingöl İl Başkanı Yılmaz Seven, TÜGVA Bingöl Erkek Öğrenci Yurdu'nda gençlerle bir araya gelerek siyasette gençlerin rolü, liderlik ve topluma hizmet konularında değerlendirmelerde bulundu. Seven, 'Gelecekle ilgili beklentilerimiz ve hayallerimiz varsa bunları gerçekleştirecek olan siz değerli gençlerimizsiniz' dedi.
21.10.2026
12:27
'Benim Gözümden Bingöl' temalı fotoğraf yarışması
Bingöl Üniversitesi'nde 'Benim Gözümden Bingöl' temalı 2. Geleneksel Fotoğraf Yarışması için başvurular 21 Ekim'de başlayacak, 3 Kasım 2026'da sona erecek. Yarışma, yalnızca uluslararası öğrencilerin katılımına açık olacak.
21.10.2026
12:11
Bingöl`de 43,9 milyar TL`lik yatırım: Projelerin yüzde 47`si gerçekleşti
Bingöl'de 43,9 milyar TL'lik yatırım: Projelerin yüzde 47'si gerçekleşti
Bingöl'de yürütülen 289 yatırım projesinin 57'si tamamlandı, 198'i devam ediyor. İl Koordinasyon Kurulu toplantısında hastane, havalimanı ve karayolu yatırımlarının son durumu da değerlendirildi.
20.10.2026
22:40
Bingöl-Erzurum yolunda kaza: 3 yaralı
Bingöl-Erzurum yolunda kaza: 3 yaralı
Bingöl-Erzurum karayolunun Elmalı köyü mevkiinde otomobil ile hafif ticari araç çarpıştı. Yaralanan 3 kişi hastaneye kaldırıldı.
20.10.2026
21:58
Bingöl`de 350 öğrenciye trafik eğitimi verildi
Bingöl'de 350 öğrenciye trafik eğitimi verildi
Bingöl İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, iki lisede düzenlenen eğitimlerde öğrencilere trafik kuralları, trafik levhaları ve güvenli davranışlar hakkında bilgilendirmede bulundu.
20.10.2026
19:43
Baraç`tan Bingöl Millî Eğitim Müdürlüğüne liyakat çağrısı
Baraç'tan Bingöl Millî Eğitim Müdürlüğüne liyakat çağrısı
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç, atama ve görevlendirmelere ilişkin iddiaların açıklığa kavuşturulmasını isteyerek, 'Bingöl Millî Eğitim Müdürlüğü hiçbir sendikanın arka bahçesi olamaz' dedi. Baraç, AK Parti Bingöl Milletvekili Zeki Korkutata'ya da çağrıda bulundu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın