KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
26 Ekim 2026 Pazartesi

Cimbom seneye de olimpiyat'a mı?

GS'nin, Devler Ligi maçlarını Sami Yen'de oynaması için 6 milyon dolar ve 6 aya ihtiyaç var. Yönetimin bu projeyi hıayata geçirme şansı az olduğu için seneye de tek adres...

Cimbom seneye de olimpiyat`a mı?
28 EKİM 2006 CUMARTESİ 09:41
0
1085
0
AA aa
Astarı yüzünden pahalı!
Galatasaray'ın, Şampiyonlar Ligi maçlarını Ali Sami Yen'de oynaması için 6 milyon dolar ve 6 aylık inşaat süresine ihtiyaç var. Yönetimin bu projeyi gerçekleştirme olasılığı az olduğu için gelecek sezonlarda da tek adres yine Atatürk Olimpiyat Stadı

Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi maçlarını Ali Sami Yen Stadı yerine Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynamasının ardında yatan gerçekler bir hayli şaşırtıcı. UEFA'nın istekleri karşısında zorunlu olarak İkitelli'nin yolunu tutan sarı-kırmızılı kulübün, evinde oynama olasılığı hemen hemen hiç yok gibi.

Sezon öncesi UEFA'nın belirlediği kriterleri masaya yatıran yönetimin karşısına altı aylık bir inşaat süresi ve yaklaşık 6 milyon dolarlık bir bütçenin çıktığı öğrenildi. Bu nedenle geri adım atan ve Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynadığı için büyük tepkiler alan Galatasaray yönetimi, bu şartlarda gelecek sezon da Avrupa maçlarını burada yapmak zorunda kalacak.
Son iki yıldır uygulanan yeni UEFA kriterlerine göre Ali Sami Yen'in en uygun ve masrafsız yanı çim sahası ve stat ışıkları. Diğer tüm bölümlere ciddi paralar harcanması gerekiyor.
Ali Sami Yen Stadı'nın en önemli sorunlarından birisi geniş alan sıkıntısı. Stadın çevresinde ve içinde UEFA'nın istediği boşluklar bulunmuyor. Örneğin UEFA sponsorlar için 400 metre karelik bir catering alanı istiyor. Böyle bir yer yok. Şu anda VİP için kullanılan restorant çok küçük. Genişletilmeye de hiç uygun değil. Ayrıca VİP için de bir catering alanı gerekiyor.

Medya ilk sırada
Şampiyonlar Ligi'nin ilk yıllarında otoparkın üstündeki restorantı kullanan Galatasaray'a buranın yetersiz olduğu bildirildi. UEFA'ya göre medya da önem sırasında her zaman birinci durumda. Sponsorlar ise ikinci sırada. Ancak Ali Sami Yen Stadı'nda en problemli bölümler basına ait. Basın için bulunması gereken catering alanı yok. Var olan yer ise çok küçük. Tuvaletleri yetersiz. Ayrıca basın tribününde masalı 30 adet televizyon yorumcusuna yer lazım. Basın tribününün konumu bile UEFA için yanlış yerde.

İhtimal dışı
Şampiyonlar Ligi finali için Atatürk Olimpiyat Stadı alan açısından UEFA'ya göre son derece yeterli bir bölgeydi. Hesaplara göre en az masrafla bu finalden çıkılabilirdi. Ancak üst teknoloji olmasına rağmen var olan basın tribünü için yine de 1 milyon dolara yakın para harcandı. Televizyon stüdyoları ise bu rakamın dışındaydı. Tüm masraf ise 4 ile 5 milyon dolar arasındaydı. Olimpiyat Stadı için bile bu kadar masraf yapılmışken, her şeyi ile dökülen bir Ali Sami Yen'de, Şampiyonlar Ligi maçlarının oynanması doğal olarak ihtimal dışı kaldı.

İşte UEFA'nın istekleri
Naklen yayın araçları için 1000 metre karelik giriş çıkışları kolay TIR parkı.
Yeterli sayıda güvenlik kamerası.
Kapalı tribünün üstüne 25 metre karelik iki ile dört adet televizyon stüdyosu. Bu sayı gruplardan çıkınca en az 8 adet olacak. (8 adet stüdyo yapılması yer bakımından imkansız. Yer bulunması için ya ek bir kat çıkılacak. Ya da 300 kadar VİP kombinesi iptal edilecek.)
Ambülans ve itfaye giriş çıkışları sorunlu.
100 metre karelik güvenlik odası yok.
UEFA'nın maçlar sırasında çalışacağı odaların tümü yetersiz.
Maç sonunda futbolcuların çıkıp konuşacağı mixed zone bölgesi yetersiz.
Sponsorlar için verilecek biletler (1000) stadın en iyi yerinde olacak. Üst tribündeki en iyi yerler VİP kombinelerine ait. Alt taraf ise şeref tribünü. Kenarlar ise kriterlere uymuyor. Bu yerler orta alandan sağa ya da sola doğru 16 metre içinde olmalı.
Sponsor otoparkları sorunlu.



milliyet
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
26.10.2026
04:12
Şemsiyeleri çıkartın! Bingöl`de sağanak yeniden başlıyor
Şemsiyeleri çıkartın! Bingöl'de sağanak yeniden başlıyor
Bir haftadır güneşli havanın etkili olduğu Bingöl'de yağışlı hava yeniden kendini gösterecek. Salı günü başlaması beklenen yağışların hafta boyunca sürmesi, sıcaklıkların ise cuma günü 14 dereceye kadar düşmesi tahmin ediliyor.
26.10.2026
04:10
Vali Çelik`in rotası bu kez Sülbüs oldu!
Vali Çelik'in rotası bu kez Sülbüs oldu!
Dağcılık sporuna özel ilgiyle bilinen Vali Cahit Çelik, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kapsamında 2 bin 878 rakımlı Sülbüs Dağı'na düzenlenen tırmanışa katıldı. Çelik, ardından Pergasur Şelalesi için yapılabilecek turizm çalışmalarını değerlendirdi.
26.10.2026
04:08
Demir ailesinden ek suç duyurusu
Demir ailesinden ek suç duyurusu
Solhan'da okul pansiyonunun yemekhanesindeki yük asansörünün düşmesiyle ağır yaralanan ve 9 gün sonra hayatını kaybeden 15 yaşındaki Abdulkerim Demir'in ailesi, adli soruşturmaya ek suç duyurusunda bulundu. Aile vekili Av. Erhan Ala, araştırılması istenen iddiaları paylaştı.
26.10.2026
04:08
Solhan`da inşaat iskelesinden düşen işçi yaralandı
Solhan'da inşaat iskelesinden düşen işçi yaralandı
Bingöl'ün Solhan ilçesinde inşaat iskelesinden düşen 45 yaşındaki işçi K.T., ilk müdahalesinin ardından Bingöl Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.
26.10.2026
04:07
Bingöl Altı Nokta Körler Derneği`nde yeniden Korkutata dönemi
Bingöl Altı Nokta Körler Derneği'nde yeniden Korkutata dönemi
Altı Nokta Körler Derneği Bingöl Şubesi'nin 14. Olağan Genel Kurulu'nda Mücahid Korkutata başkanlığa seçildi. Yeni dönemde kentte engelli bireylerin yaşadığı sorunların tespiti, çözüm önerilerinin geliştirilmesi ve ilgili kurumlarla iş birliğinin güçlendirilmesi hedefleniyor.
26.10.2026
04:05
Genç`te DBP 2. Olağanüstü Kongresi tamamlandı
Genç'te DBP 2. Olağanüstü Kongresi tamamlandı
Genç ilçesinde düzenlenen Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) 2. Olağanüstü Kongresi'nde, tek listeyle gidilen seçimde Şefika Doğan ve Ali Yaşar eşbaşkanlığa seçildi. Yoğun katılımla gerçekleştirilen kongrede yeni inşa süreci ve ortak mücadele vurgusu yapıldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın