KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
04 Mayıs 2024 Cumartesi
°C

Cim-bom, sion'u böyle devirdi!

Galatasaray, ilk maçta 3-2 yenildiği Sion'a Ali Sami Yen'i dar etti. Sarı-kırmızılı ekip, Ümit Karan (2), Lincoln, Arda ve Bouzid'in golleriyle farklı galip geldi, UEFA Kupası'nda gruplara yükseldi

Cim-bom, sion`u böyle devirdi!
05 EKİM 2007 CUMA 09:53
0
886
0
AA aa
  Sion dayanamazdı, dayanamadı da...

      Maçın en kritik 2 anı vardı. Biri 22. dakika, bir diğeri 36. dakika. İlkinde Linderoth inanılmaz bir şekilde topu rakibinden çaldı ve arkasından ilk gol geldi. Bir diğeri de 36. dakikada. Boş kaleye tüm uzuvları ile gol atacak durumda kalan Dominguez'in ayaklarının altından topu kapan Uğur Uçar mutlak bir golü önlediği gibi, bu top döndü 3. gol oldu. Sonrası çorap söküğü gibi geldi.
      Ama sakın bu pozisyonlar gol olmasaydı Galatasaray'ın işi zora girebilirdi diye düşünmeyin. İki takım arasında siyah ile beyaz arasında nasıl fark varsa öyle fark vardı. O toplar gol olmasa başkası mutlaka olurdu. Zaten bu maçı görünce ilk maçın tamamen bir iş kazası olduğunu rahatlıkla anlayabilirsiniz.
      Bu maçta en önemli görev hiç şüphesiz Barış ile Linderoth üstündeydi. Çünkü Arda ve Lincoln genelde hücumu düşünen ve savunma yönleri zayıf olan futbolcular. Bu nedenle Barış ve Linderoth'un her zamankinden daha fazla koşması gerekiyordu. Ve bu görevi fazlasıyla yerine getirdiler. Çok koşup, rakibin devamlı ensesindeydiler. Zaman zaman bu prese Uğur ile Volkan'da eklenince Galatasaray orta alanda maçı kazandı. Ama Lincoln ile Arda bile zaman zaman bu eksikliklerine rağmen yardıma koştular.
      Hücumda ise Ümit son vuruşlarda başarılıydı. Hakan Şükür ise ismi ve cismi ile rakibi korku altına aldı. Sion savunması öylesine panik yaptı ki çaresizliğini maç sonuna kadar hissetti.
      Galatasaray ilk maçta ufak bir konsantrasyon eksikliğinin başına ne işler açabileceğini iyi gördü. Yani Ali Sami Yen Stadı'na dersini alarak çıktı. Birinci dakikadan son ana kadar tam konsantrasyon ile oynadı. Temposu yüksek ve silahları fazlaydı. Bu güç karşısında Sion tarzı bir takımın dayanması çok güçtü.
     
     MAÇIN ADAMI

     
     Uğur Uçar

      Galatasaray'da kötü oynayan yoktu. Ama aralarında en çok sivrilen hiç şüphesiz Uğur Uçar'dı. Genç yıldız maç boyunca hatasız oynadı. En önemli özelliği; nasıl savunmada dik durup, topa sert bir oyun sergiliyorsa, hücumda da o kadar etkili. Hele 30. dakikada rakibin gol vuruşunu engellemesi maçın dönüm noktasıydı. İkinci golün yanı sıra bir çok pozisyonda yine o vardı. Maçın yıldızı olmaya hak kazandı.
     
     MAÇIN DAKİKALARI

      22 Linderoth yaptığı baskıyla topu kazandı. Sonra Lincoln'e verdi. Lincoln, Ümit'in önüne bıraktı. Ümit şık bir plase ile gol perdesini açtı: 1-0
      28 Uğur kendi alanından aldığı topu önce kontrol etti. Sonra uzun bir top gönderdi. Hakan Şükür bu topu kontrol etmek istedi, ama başaramadı. Boşta kalan meşin yuvarlığı sert bir vuruşlar Ümit karan ikinci kez ağlara gönderdi: 2-0
      36 Alioui, Volkan'a pres yaparak sağ kanatta topu kazandı. Yerden altı pasa sert ortaladı. Dominguez boş kaleye vuracağı anda Uğur son anda müdahale etti ve mutlak bir golü önledi.
      37 Galatasaray sol kanattan bir atak başlattı. Arda, Lincoln'ün önüne bıraktı. Lincoln içeriye doğru hareketlendi. Sonra sert vurdu. Savunmaya çarpan top filelerle kucaklaştı: 3-0
      68 Arda, Lincoln'ün pasıyla hareketlendi. Sol kanatta rakibini geçerek ceza alanına girdi. Sonra sağ plase ile kaleciyi avladı: 4-0
      89 Sion atağında savunmada oynayan Nwaneri ceza alanı çizgisinin he
men üstünde topla buluştu. Çok sert vurdu ve takımının tek golünü attı.
      90 Bouzid orta alandan hareketlendi. Sonra Hasan Şaş'a verdi. Hasan Şaş sağdan ortaladı. Bouzid arka direkte gelişine vurdu ve maçın skorunu belirledi.
      İşte birbirinden güzel 5 gol...
http://www.milliyet.com.tr/2007/10/05/son/sonspo01.asp



Milliyet


YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
04.05.2024
14:17
'Bingöl ovası acilen kurtarılmalıdır'
Bingöl'ün birçok konudaki sorun ve çözüm bekleyen problemlerini gündeme getirmesiyle tanınan eğitimci Doğan Karasu, Bingöl Ovası'nın son durumunu paylaştı ve hem siyasilere hem de bürokrasiye 'Bingöl Ovasının acilen kurtarılması gerekiyor' çağrısında bulundu.
04.05.2024
14:16
'İslam Dünyası İmtihanı Maalesef Kaybetti'
Bingöl Üniversitesi tarafından düzenlenen panelde konuşan Prof. Dr. Mustafa Karataş, 'Gazze imtihan olmuyor. İslam dünyası imtihan oluyor. İslam dünyası imtihanı maalesef kaybetti. Özellikle devletler, hükümetler bu imtihanı kaybetti' dedi.
04.05.2024
14:15
'Böyle devam ettiğimiz sürece biz her gün ölmeye mahkûmuz'
Bingöl Üniversitesi'nce düzenlenen 'Tarihe Yolculuk' panelinde konuşan Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma; 'Nüfusunun üçte birinin Müslüman olduğu dünyada her gün Müslümanlar ölüyor! Bugün bu hale gelmemizin sebebi okumuyoruz, araştırmıyoruz, arşivleri incelemiyoruz. Böyle devam ettiğimiz sürece biz her gün ölmeye mahkûmuz. Biz tarihi doğru okumazsak, tarihi iyi öğrenmezsek bunlara yaşamaya mahkûm kalacağız.'
04.05.2024
14:13
Vali Usta:
Vali Usta: 'Huzura bozanlara göz açtırmayacağız'
2024 Mart-Nisan dönemi asayiş raporunu açıklayan ve işlenen suçlar ile uygulanan yaptırımların detaylarını aktaran Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta; 'Bingöl'ümüz, asayiş bakımından ülkemizin en güvenli şehirleri arasında yer almaktadır. Bu, siz değerli hemşehrilerimizin bizlere verdiği destek ve güvenlerinin sonucudur. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ilimiz genelinde alacağımız tedbirlerle suç işleyenlere, halkımızın huzurunu ve sükûnunu bozanlara göz açtırmayacağız inşallah' dedi.
04.05.2024
14:11
Bingöl`ün `Kayıp şehir` Pargasur şelalesi
Bingöl'ün 'Kayıp şehir' Pargasur şelalesi
Bingöl'ün Yayladere ilçesindeki tarihi kalıntı ve mağaralar ile 'kayıp şehir' olarak adlandırılan Pargasur şelalesi dron ile görüntülendi.
03.05.2024
18:21
Yangınları önlemek için ormandaki çöpler toplandı
Yangınları önlemek için ormandaki çöpler toplandı
Tarım ve Orman Bakanlığı'nca orman yangınlarının önlenmesi amacıyla başlatılan 'Orman Benim' kampanyası çerçevesinde Bingöl'de öğrencilerin de katılımıyla ormanlık alandaki çöpler toplandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın