KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
16 Kasım 2025 Pazar
°C

Çiftçilere 134 ton buğday dağıtıldı

Bingöl'deki çiftçilere 134 ton sertifikalı buğday dağıtımı yapıldı.

Çiftçilere 134 ton buğday dağıtıldı
19 EYLÜL 2018 ÇARŞAMBA 19:58
1
1973
2
AA aa

Bingöl Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından, sertifikalı buğday yetiştiriciliğinin yaygınlaştırılması amacıyla, İl Özel İdare destekli yüzde 50 hibeli, 64 ton Bezostaja ve 70 ton Syrena Odeska çeşidi olmak özere toplamda 134 ton sertifikalı buğday dağıtımının yapıldığı bildirildi.

Buğday dağıtım töreninde konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Tarım ve Orman İl Müdürü Burhan Bahadır, “Sertifikalı Buğday yetiştiriciliğinin yaygınlaştırılması projesi ile sertifikalı buğday kullanılarak buğday üretim miktarı ve kalitesini artırmayı amaçlıyoruz. Buradan hareketle ilimizde buğday yetiştiriciliği yapan üreticilerimizin kalite ve verimde yaşanan artışı gözlemlemesi ile sertifikalı buğday kullanımının yaygınlaştırılmasını hedefledik. Bu kapsamda İl Müdürlüğümüzce alımı yapılan sertifikalı buğday tohumlarının dağıtımı çiftçi talep listesi doğrultusunda gerçekleştirildi” diye konuştu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_31389)
21 Eylül 2018 Cuma 06:26
Gavur tohumunu getirip dağıtıyorsunuz. Genetiği oynanmış ürünler ne kadar organik yetiştirilirse yetistirilsin bi faydası olmaz, zararı olur.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_31379)
20 Eylül 2018 Perşembe 09:45
Bu milletin kalkinmasi icin tas ustune tas koyan herkesten allah raziolsun
16.11.2025
19:51
IBAN`a para transferinde yeni dönem!
IBAN'a para transferinde yeni dönem!
Artan banka dolandırıcılıklarının ardından IBAN transferleri ve çevrim içi ödemelerde yeni güvenlik adımları devreye giriyor. Meclis'e sunulan ve aralık ayı itibarıyla yasalaşması beklenen 11. Yargı Paketi kapsamında mobil bankacılığa biyometrik doğrulama eklenerek para transferlerinde ses, parmak izi, yüz ve göz taramasıyla onay süreci zorunlu hale gelecek.
16.11.2025
19:43
Bingöl`de sürücüler kara hazırlıksız yakalandı
Bingöl'de sürücüler kara hazırlıksız yakalandı
Bingöl'ün yüksek rakımlı bölgelerinde kar yağışı etkili oldu. Özellikle Bingöl- Elâzığ yolu kurucu mevkiinde sürücüler zor anlar yaşadı.
16.11.2025
19:30
15 yıldır ayakkabı tamir ederek ailesini geçindiriyor
15 yıldır ayakkabı tamir ederek ailesini geçindiriyor
Bingöl'de yaşayan Mahfuz Koçdağı, 15 yıldır 10 metrekarelik dükkanında ayakkabı tamir ederek ailesini geçindiriyor.
14.11.2025
15:09
Bingöl`de Aile Hekimlikleri ve Sağlıklı Hayat Merkezinde Randevu Sistemi Başladı
Bingöl'de Aile Hekimlikleri ve Sağlıklı Hayat Merkezinde Randevu Sistemi Başladı
Bingöl'de vatandaşların birinci basamak sağlık hizmetlerine daha hızlı ve planlı şekilde ulaşabilmesi için Aile Hekimlikleri ve Sağlıklı Hayat Merkezi'nde dijital randevu sistemine geçildi.
14.11.2025
12:58
Bingöl`de 14 Kilo Skunk Ele Geçirildi: 5 Şüpheli Gözaltında
Bingöl'de 14 Kilo Skunk Ele Geçirildi: 5 Şüpheli Gözaltında
Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta, Genç ilçesinde gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda 14 kilo 350 gram skunk maddesinin ele geçirildiğini ve 5 şüphelinin yakalandığını açıkladı.
14.11.2025
12:02
Bingöl`de uyuşturucu ve hırsızlık suçluları yakalandı
Bingöl'de uyuşturucu ve hırsızlık suçluları yakalandı
Uyuşturucu ticareti, hırsızlık ve yaralama suçlarından kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 kişi yakalanarak cezaevine teslim edildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın