KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Mayıs 2024 Cumartesi
°C

Ceza olarak konferans verecek

İZMİR'de talep gelmediği halde özel eğitim kurumlarına gidip ‘kağıt üzerinde' eğitim verdiği, kurumuna göre tarife uyguladığı iddiasıyla hakkında soruşturma açılıp ‘ceza' olarak Vakıflar Bölge Müdürlüğü'ne tayin edilen Milli Eğitim Müdürlüğü'nde görevli Sivil Savunma Uzmanı Fatma Turan'ın, koruma altına alındığı öne sürüldü.

Ceza olarak konferans verecek
26 ARALIK 2007 ÇARŞAMBA 09:41
0
981
0
AA aa
Turan'a aynı bina içinde 3.5 aydır tayin kararının tebliğ edilmediği, üstelik Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan tarafından ücreti karşılığında konferans vermesi için görevlendirildiği belirlendi.

Milli Eğitim Müdürlüğü çalışanları, “Karar sümen altı ediliyor. Bu tür tasarruflar da devlete güveni sarsıyor” diye konuştu.

İzmir'de eğitim camiasının gündemine ‘zoraki sivil savunma eğitimi' olarak giren skandalı, geçen haziran ayında gündeme gelmişti.

2003'te Konak Belediyesi'nden İl Milli Eğitim Müdürlüğü Sivil Savunma Bölümü'ne geçen Fatma Turan'ın kendine gelir kapısı açmak için ‘özel görev' çıkardığı iddia edilmişti. Turan'ın öğretmenler arasından sivil savunma konusunda formatör yetiştirme görevini yapmak yerine, özel eğitim kurumlarında seminer vermeyi tercih ettiği öne sürülmüştü. Nitekim Turan'ın özel dersaneler, anaokulları, yurtlar ve özel kurslarda ücretli seminer vermek için vilayet oluru aldığı, işe de dersanelerden başladığı belirtilmişti.

Talep olmamasına karşın özel dersanelere gidip ücretli seminerlere başlayan Turan hakkında 10 saatlik seminerleri iki saatte bitirdiği ya da hiç vermediği, kafasına göre ücret aldığı, makbuz vermediği yolunda yapılan şikayetler üzerine soruşturma açılmıştı. Turan'ın soruşturma açılması üzerine 250- 300 YTL aldığı seminerleri 52 YTL'ye vermeye başladığı belirtilirken, bazı özel dersane yetkilileri Turan'a ödeme yaptıklarını tutanakla kayıt altına alıp, bunları şikayetlerine delil olarak göstermişti.

Usulsüzlük yaptığı iddiasıyla açılan soruşturmanın ardından müfettişlerin görevden alınmasını istediği Fatma Turan, iftirayla karşı karşıya olduğunu söylemişti. Hakkındaki iddiaların asılsız olduğunu belirten Turan, “Ders ücreti karşılığı makbuz vermiyorum. Özel eğitim kurumları bu eğitim ücretini gider gösterdiği için kendileri belge veriyor. Bana ders ücretini net ödüyorlar. Bir program hazırlayıp o programdaki sıraya göre kurumlara gidip eğitim veriyorum. Uygun olmayanlara başka gün gidiyorum. Zorlama yok, istemeyen istemediğini belirtip imza atıyor, sivil savunma eğitimi almıyor. Beni çekemeyenlerin şikayetiyle bu soruşturma açıldı. Kimler olduğunu biliyorum. Soruşturma sonuçlanınca ben onlara karşı işlem yapacağım” diye savunma yapmıştı.

Bu savunmaya karşın Turan'ın ‘ceza'sı, Milli Eğitim Müdürlüğü'nden Vakıflar Bölge Müdürlüğü'ne tayin edilmek oldu. 3 Ağustos 2007'de tayini çıkan Turan'a bugüne kadar karar tebliğ ettirilmedi. Milli Eğitim Müdürlüğü'nde tayin kararının sümen altı edildiği öne sürülen Turan'a 3.5 aydır tebligat yapılmadığı gibi, parası karşılığı konferanslar vermesi için yeni görevlendirme yapıldığı ortaya çıktı. Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan'ın, Fatma Turan'ı Balçova, Güzelbahçe ve Narlıdere İlçe Milli Eğitim Müdürleri, sivil savunmadan sorumlu şube müdürleri, bölüm personelleri ile özel- resmi tüm ilköğretim ve lise müdür yardımcılarına ‘Bina tesis güvenlik ve koruma amirliği' konferansı vermek üzere eğitim görevlisi olarak görevlendirdiği belirlendi. Aydoğan, Turan'a günde 6 saati geçmemek üzere, saat ücreti olarak brüt 6.76 YTL ödenmesini istedi.

Turan'ın Milli Eğitim Müdürlüğü'nde üst düzeyde koruma altına alındığını iddia eden müdürlük çalışanları, “Bu kadar aleni torpil, aleni koruma görülmüş şey değil” diye konuştu.

AYDOĞAN'DAN İLGİNÇ SAVUNMA
Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan ise, geçen ağustos ayında çıkan kararın tebliğ edilmediği gibi kendisine eylülde ek gelir sağlayacak yeni konferans programı verdiği Fatma Turan'ı ‘mecburiyetten' çalıştırdıklarını söyledi. Aydoğan, Turan'ın tayini çıktıktan sonra ne yapacaklarını bakanlığa sorduklarını, 28 Kasım'a kadar planlanmış konferansları vermesinin istendiğini, ‘yerine yenisi atanınca ayırın' talimatı verildiğini öne sürdü. Aydoğan, ‘tayine karşın neden görev verildiği' sorusu üzerine, “Bu konferanslar verilmek zorundaydı, devlette işler durmaz. Şimdi konferansları tamamladı, raporlarını hazırlayacak, ayrılış işlemi yapılacak” dedi.


Hürriyet

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
17.05.2024
16:57
Bingöl`de TYP Kapsamında işçi alınacak
Bingöl'de TYP Kapsamında işçi alınacak
Alınacak işçilerin İl Özel İdaresi bünyesinde köylerdeki çöplerin toplanması işinde çalıştırılacağı bilgisine yer verilen açıklamada, başvuruların 20-24 Mayıs 2024 tarihleri arasında yapılacağı kaydedildi.
17.05.2024
14:09
Bingöl`de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de kursa giden öğrencilerin hazırladığı el emeği göz nuru ürünler sergilendi.
17.05.2024
13:51
Bingöl`de
Bingöl'de 'Kenger Sakızı Yapımı' kayıt altına alınacak
Bingöl'de şu ana kadar 6 adet kültürel mirasın kayıt altına alınmasını sağlayan Somut Olmayan Kültürel Mirasın Korunması İl Tespit Kurulu, 'kenger sakızı yapımı'nın da kayıt altına alınması için Kültür ve Turizm Bakanlığı'na başvuruda bulunacak.
17.05.2024
11:40
Türk Eğitim-Sen, beklenti mektubunu vekillere gönderdi
Türk Eğitim-Sen, beklenti mektubunu vekillere gönderdi
Türk Eğitim-Sen Bingöl Şubesi, önümüzdeki hafta TBMM'de görüşülmeye başlanacak olan 'Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda dikkate alınması gereken hususlar ve eğitim camiasının beklentilerini içeren mektubu AK Parti Bingöl Milletvekillerine gönderdi.
17.05.2024
10:24
Bingöl`de gösteri ve yürüyüşler 4 gün yasaklandı
Bingöl'de gösteri ve yürüyüşler 4 gün yasaklandı
Bingöl Valiliği, gösteri, yürüyüş, basın açıklaması gibi etkinliklerin 4 gün süreyle yasaklandığını açıkladı.
17.05.2024
09:59
Kamuda tasarruf tedbirleri Resmî Gazete`de
Kamuda tasarruf tedbirleri Resmî Gazete'de
Kamuda tasarruf tedbirleriyle ilgili Cumhurbaşkanlığı genelgesi Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. İşte tüm detaylarıyla tasarruf tedbirleri ve kamudaki kemer sıkma politikaları…
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın