Aile ve Sosyal Politikalar, Çevre ve Şehircilik, Enerji ve Tabii Kaynaklar, Kalkınma, Milli Eğitim, Orman ve Su İşleri ile Sağlık Bakanlıklarına Ait Atama Kararları Resmi Gazete'nin dünkü sayısında yayımlandı.
Yayımlanan kararnameye göre, Karabük eski Milletvekili Mehmet Ceylan Kalkınma Bakan Yardımcısı oldu. Ayrıca Kalkınma Bakanlığı Bakanlık Müşavirliğine, Yılmaz Ekinci getirildi.
Devlet Planlama Teşkilatı'nda uzun yıllar Planlama Uzmanı olarak görev yaptıktan sonra, Safranbolu Belediye Başkan adaylığı için siyasete giren Mehmet Ceylan, Safranbolu Belediye Başkanı iken, AK Parti'nin kurulması ile birlikte iki dönem Karabük Milletvekilliği yaptı.
Daha önce BUSKİ Genel Müdür Yardımcılığı görevinden Bakan Cevdet Yılmaz'ın Devlet Bakanlığı döneminde Bakan Danışmanı olarak görev yapan hemşerimiz Ekinci, bu kez Kalkınma Bakanlığı Bakanlık Müşavirliğine atandı.
MEHMET CEYLAN KİMDİR?
Mehmet Ceylan, 18 Nisan 1958'de Karabük Safranbolu'da doğdu. Babasının adı Hüseyin, annesinin adı Zehra'dır. Makine Yüksek Mühendisi, Ekonomist ve Planlama Uzmanı; Konya Selçuk Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü ile ODTÜ Yabancı Diller Yüksek Okulu'nu bitirdi. İstanbul Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Fakültesi ile ABD Western Illinois University'de Ekonomi alanında yüksek lisans yaptı. Zonguldak Karaelmas Üniversitesi ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olarak çalıştı. Başbakanlık Devlet Planlama Teşkilatı'nda planlama uzmanı olarak çalıştı. Safranbolu Belediye Başkanlığı görevinde bulundu. 22. Dönem Karabük Milletvekili. 22. Dönem'de Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Başkan Yardımcılığı ve Türkiye-Suudi Arabistan Dostluk Grubu Başkanlığı görevlerinde bulundu. 23. Dönem'de ise NATO Parlamenter Asamblesi Türk Grubu Üyesi oldu. İngilizce bilen Ceylan, evli ve 3 çocuk babasıdır.
YILMAZ EKİNCİ KİMDİR?
Yılmaz Ekinci, 1967 yılında Bingöl'de doğdu. Genç yaşta ulusal ve yerel basında deneme ve makale türü yazılar yazmaya başladı. Yazar, kamu yönetimi mezunu olup, yüksek lisansını Türkiye ve Ortadoğu Amme Enstitüsü'nde (TODAİE) kamu yönetimi uzmanı olarak tamamladı. 1992–2004 yılları arasında Başbakanlık Hazine ve Dış Ticaret Müsteşarlığı'nda denetmen olarak çalıştı. 2004–2009 yılları arasında Bursa Büyükşehir Belediyesi Buski Genel Müdürlüğü'nde Genel Müdür Yardımcısı olarak görev aldı. Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz'ın danışmanı olarak görev yaptı. Daha sonra Başbakanlıkta çalıştı.
bu site yöneticileri gerçekten yalakaymış yazılan yorumları yayınlamıyorlar.bırakın artık bu tür şeyleri.kim ne yazarsa yazsın sizde yayınlayın .eğer yok diyorsanız çıkın millete deyinki arkadaşlar biz işte bunun bunun hakkında yorum yapılmasını istemiyoruz.herkeste bilsinki hangi taraftasınız..tabiki cesaretiniz varsa..olacağınada inanmıyorum.........
Hemşehrimiz Yılmaz Ekinciyi daima güzel yerlerde görmek istiyoruz.Yeni görevinin bütün Bingöl halkına hayırlı olmasını temmenni ediyoruz.Donanımlı,Çalışkan ve Yardımsever yönleriyle Bingölümüze ve Bingölümüzün insanına daima katkı yapacağına inancımız tamdır.Cenabı Allah yar ve yardımcısı olsun.
Akaryakıt fiyatlarında gece yarısı itibarıyla yeni tarife yürürlüğe girdi. Benzinin litre fiyatına 4,15 TL, motorinin litre fiyatına 3,60 TL zam yapıldı. Yapılan artış, araç sahiplerinin yakıt maliyetlerini bir kez daha yükseltti.
01.11.2026
00:36
Bingöl dahil 30 ilde operasyon! 76 kişi tutuklama talebiyle sevk edildi!
Bingöl'ün de aralarında bulunduğu 30 ilde, liderliğini Rusya'da bulunduğu değerlendirilen ve hakkında kırmızı bülten çıkarılan Beratcan Gökdemir'in yaptığı suç örgütüne yönelik operasyon düzenlendi. 90 şüphelinin yakalandığı operasyonda 76 kişi tutuklama, 14 kişi ise adli kontrol talebiyle hâkimliğe sevk edildi.
01.11.2026
00:35
Sultanbeyli'de Memleket Günleri başladı! Bingöl standına davet
Sultanbeyli'nde bu yıl üçüncüsü düzenlenen Memleket Günleri, Orhan Hakalmaz konseriyle kapılarını açtı. 15 gün sürecek etkinlikte Türkiye'nin dört bir yanından yöresel lezzetler, gelenekler ve kültürel değerler tanıtılıyor. Etkinlikte Bingöllüler de hemşehrilerini Bingöl Standına davet etti.
01.11.2026
00:32
Bingöl'e 25 yılda 164,2 milyar liralık DSİ yatırımı! 167 tesis hizmete alındı
Bingöl'de son çeyrek asırda Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından 167 tesis hizmete alınırken, yaklaşık 164,2 milyar liralık yatırım gerçekleştirildi. Yatırımlarla 11 bin 26 hektar tarım arazisi sulamaya açıldı, 137 taşkın kontrol tesisi işletmeye alındı. AK Parti'den yapılan açıklamada, devam eden projeler ve planlama aşamasındaki yeni yatırımların ayrıntıları da paylaşıldı.
Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde 4 ilde 35 adrese eş zamanlı düzenlenen operasyona 350 personel katıldı. Operasyonda uyuşturucu maddelerin yanı sıra kaçak sigara, puro, elektronik sigara, silah ve 935 fişek ele geçirildi. Gözaltına alınan 27 şüpheliden 20'si tutuklandı.
01.11.2026
00:31
Bingöl'de kaçak sigara operasyonu
Bingöl'de KOM ekiplerince düzenlenen kaçakçılık operasyonunda 250 paket gümrük kaçağı sigara, 360 dal doldurulmuş makaron ve 20 puro ele geçirildi. Olayla ilgili 1 şüpheli hakkında adli işlem başlatıldı.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın