KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
12 Mayıs 2026 Salı
°C

Çavuşoğlu, projelerini açıkladı

Solhan Belediye Başkanı Niyazi Çavuşoğlu, 29 Mart seçimlerinde yeniden seçilmesi durumunda hazırladığı projeleri anlattı.

Çavuşoğlu, projelerini açıkladı
11 MART 2009 ÇARŞAMBA 16:42
0
922
0
AA aa
Adalet ve Kalkınma Partisi'nden Solhan Belediye Başkanı Adayı olan Solhan Belediye Başkanı Niyazi Çavuşoğlu, 29 Mart yerel seçimlerinde tekrar Solhan Belediye Başkanı olması halinde yapacaklarını açıkladı.

Başkanlık döneminde 93 km olarak yaptığı içme suyu şebekesine ek olarak; Kortekül (Şerafettin Yaylası) ve Kasman İsale hatlarının (toplamda 14 km) yeniden inşası gerçekleştireceğini söyleyen Çavuşoğlu; ”Su şebekesi ile ilgili projeler hazırlanmış olup, kredisi temin edilen bu isale hatlarının yakın zamanda İller Bankası tarafından ihalesi yapılacak. Bu projenin hayata geçirilmesiyle beraber, Halime Pınar Mahallesi ve Boğlan Mahallesi'nin de su sıkıntısı tamamen sona erecek.

Çınarcık Membasına ilave memba yapılarak, Yeşilova Mahallesi ve Küçük Sanayi Sitesi'nin su ihtiyacı karşılanacak diyen Çavuşoğlu şöyle devam etti: “Yeni Mahalle ve Yeşilova Mahalle'sinde eksik kalan kanalizasyon şebekesi tamamlanacak olup, alt yapısı bitmiş olan bölgelerde yollar kilitli parke taşı ile döşenmeye devam edilecek. Şehir merkezinde proje çalışması tamamlanmış olan minübüs garajı ve belediye ek binası 2011 yılına kadar bitirilmiş olacak. Bingöl Üniversitesi ile gerekli irtibatlar sağlanmış olup, Solhan'da meslek yüksek okullarının açılması için 2011 yılında mevcut belediye binası tahsis edilecek. Böylece ilçemize sosyo-kültürel ve sosyo-ekonomik anlamda yeni bir imaj kazandırılacak. Daha önce 800 metresi yapılan şehir geçiş projesine ilaveten 3 bin 200 metre daha şehir geçiş projesi yapılacak. 2009 yılının ikinci yarısından itibaren ilçemizde semt pazarı uygulaması geçilecek. Böylece esnaflarımız mallarını sergileme imkânı bulurken, vatandaşlarımız da almak istediklerini bir arada bulma imkânına kavuşacak. Her mahallede 2 adet çocuk parkı yapıp, ilçemizde daha önce de yaptığımız, sosyal ve kültürel faaliyetlere devam edilecek. Alt yapısı tarafımızdan bitirilen futbol sahası suni çimle kaplanıp, ışıklandırılması yapılacak. Temizlik işleri için 3 adet yeni çöp toplama aracı alınacak, böylece çöplerin günlük toplanması sağlanacak. Solhan'a, içinde; spor alanı, yürüyüş parkuru, çocuk oyun alanları, voleybol ve basketbol sahaları, çok amaçlı salon, kafeterya ve kütüphane olan kültür ve spor kompleksi kazandıracağız. İlçemizde, yapımı hala devam eden 50 yataklı devlet hastanesinin bitimiyle beraber, Solhan'da örnek mahalle projesini hayata geçireceğiz. Daha önce hali hazır yapılan belediye mücavir alanlarının imar planı yapılacak ve hem harita hem imar planı sayısallaştırılıp, bu sayede kent bilgi sistemine geçilecek.”

Bingöl Olay Gazetesi
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
11.05.2026
19:14
Bingöl seçim anketi sonuçlandı! Seçmen ne dedi?
Bingöl seçim anketi sonuçlandı! Seçmen ne dedi?
Bingöl Online tarafından düzenlenen ve her kullanıcının yalnızca bir kez oy kullanabildiği elektronik seçim anketi tamamlandı. Toplam 3 bin 84 kişinin katıldığı ankette seçmenin parti tercihleri, milletvekili performanslarına bakışı ve aday beklentileri dikkat çekici sonuçlar ortaya koydu.
11.05.2026
19:08
Bingöl İŞKUR`dan İUP ilanı: 85 Kişi Alınacak!
Bingöl İŞKUR'dan İUP ilanı: 85 Kişi Alınacak!
Bingöl'de İŞKUR ile İl Müftülüğü iş birliğinde düzenlenecek İşgücü Uyum Programı kapsamında 85 kişi noter kurasıyla istihdam edilecek. Başvurular 12–16 Mayıs 2026 tarihleri arasında alınacak.
11.05.2026
15:56
Kiğı`da siyanürlü maden tepkisi:
Kiğı'da siyanürlü maden tepkisi: 'Peri Vadisi talana teslim edilmesin'
Kiğı Peri Vadisi'nde planlanan siyanürlü maden arama faaliyetlerine karşı bir araya gelen platform ve dernekler, doğa, su kaynakları ve yaşam alanlarının tehdit altında olduğunu belirterek madencilik projelerine tepki gösterdi.
11.05.2026
15:40
Bingöl`de rafting heyecanı sona erdi!
Bingöl'de rafting heyecanı sona erdi!
Bingöl'ün Genç ilçesinde ilk kez düzenlenen Okul Sporları Rafting Türkiye Şampiyonası, üç gün süren heyecan dolu yarışların ardından tamamlandı. Yarışlar boyunca sporcuların performansı izleyenlerden alkış alırken, organizasyon renkli görüntülere sahne oldu.
10.05.2026
18:49
Vali Çelik, yeni saha alanını yerinde inceledi!
Vali Çelik, yeni saha alanını yerinde inceledi!
Bingöl Şehir Stadyumu'nun yeniden yapılacak olması nedeniyle, 2. Lig'e yükselen 12 Bingölspor'un iç saha maçlarını Aşağı Çarşı'da oynayabilmesi için yeni proje hazırlanıyor. Bingöl Valisi Cahit Çelik, saha alnında incelemelerde bulunarak çalışmaların hızlandırılması talimatını verdi.
10.05.2026
16:54
‘Milyonluk usulsüzlük
'Milyonluk usulsüzlük' iddiası!
Bingöl 3. Kısım Sanayi Sitesi Denetim Kurulu Başkanı Faruk Başaran, 2024 yılı hesaplarına ilişkin bağımsız denetim raporlarında milyonlarca liralık usulsüzlük tespit edildiğini iddia ederek, genel kurul sürecine ilişkin kamuoyuna açıklamada bulundu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın