KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
22 Kasım 2025 Cumartesi
°C

Çavuşlar'da tübitak bilim fuarı açıldı

Çavuşlar Yeni Yerleşim Ortaokulu, 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı ve resim sergisi açtı.

Çavuşlar`da tübitak bilim fuarı açıldı
25 MAYIS 2016 ÇARŞAMBA 08:35
0
2852
0
AA aa

 4006 Tübitak Bilim Fuarı ve Resim Sergisi açılış törenine; Bingöl İl Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin, Bingöl Aile ve Sosyal Politikalar il müdürü Ahmet Burtaşkıray, Bingöl Kredi Yurtlar Kurumu İl Müdürü ve çevre okulların okul müdürleri katıldı.

Kurdele kesiminin ardından sergiyi gezen davetliler, öğrenciler tarafından yapılan çalışmaları tek tek inceleyerek öğretmenlerden bilgi aldı.

TUBİTAK ve TUBİTAK 4006 Bilim projelerini kurumsal olarak önemsediklerini belirten Bingöl Çavuşlar Yeni Yerleşim Ortaokulu Müdürü Ömer Arslan; “Bizlere emanet edilen gelecek nesillerimizi yetiştirecek, geleceğimize yön verecek gençlerimizi manevi yönden güçlü bireyler olarak yetiştirmekle beraber geleceğe güvenle bakan, kendi başlarına ayakları üzerinde durabilen, kendilerine güvenen, istemeleri halinde çalışarak neler yapabileceklerini kendilerine göstermek, ufuk açmak, çevrelerine fırsat vermek amacıyla üretilen projeleri önemsiyorum” dedi.

Okulun Fen ve Teknoloji Öğretmeni Abdulkadir Başbuğ ise, “Öğrencilerimiz bu tür çalışmalarla ülkemizde yetişecek yeni bilim insanları olma yolunda ilk adımlarını atmış oldular. Problemler ve problemlerin çözümlerinde onlara rehberlik ettim ve başarılarına ortak oldum. TÜBİTAK'a da projelerimize vermiş olduğu maddi ve manevi desteği için de teşekkür ederim” diye konuştu.

Resim sergisi hakkında bilgi veren Görsel Sanatlar Öğretmeni Hilal Tokiz Varol, “İnsanların duygularını, düşüncelerini ve olayları beceri ve düş gücü kurarak ifade etme araçlarından biri olan resim, diğer sanat dalları gibi tarih boyunca var olmuştur. Sanatçı yaratıcı kişiliğini, üslubu ve özgünlüğü ile birleştirdiğinde ortaya çıkan sanat eserleri bir kültürün yaşayan en önemli varlıkları olmaktadır. Öğrencilerimiz de sanatsal düşünme ve sanatsal bakış açısıyla dünyaya bakarak hayallerini kağıda döktüler. Güçlü ve sanatı seven bireyler yetiştirmek amacıyla yaptığımız çalışmalarımız gelecek yıllarda da devam edecek” ifadelerini kullandı.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
22.11.2025
02:18
Genç Yazar Asya Şanlı, 4. Sınıfta Kendi Kitabını Yazdı
Genç Yazar Asya Şanlı, 4. Sınıfta Kendi Kitabını Yazdı
Bingöl Bist Kaleönü İlkokulu 4/D sınıfı öğrencisi Asya Şanlı, hayal gücünü kullanarak yazdığı 'Macera Peşindeki Üçlü' adlı kitabıyla hem arkadaşlarına hem de okurlara ilham veriyor. 34 sayfalık eser, anılar ve bu anılar üzerinden çıkarılan mesajlarla dolu.
21.11.2025
17:19
DEM Parti`den Bingöl`de Halk Buluşması
DEM Parti'den Bingöl'de Halk Buluşması
DEM Parti Eş Genel Başkanları Tuncer Bakırhan ve Pervin Buldan, Bingöl'de düzenlenen halk buluşmasında Türkiye'nin demokratik geleceği ve Kürt meselesiyle ilgili mesajlar verdi. Toplantıda demokrasi, sosyal adalet ve ekonomik hakların güçlendirilmesi de öne çıkan başlıklardan oldu.
21.11.2025
16:06
Bingöl`de Hasan Bey Suyu Çevresi Ağaçlandırıldı
Bingöl'de Hasan Bey Suyu Çevresi Ağaçlandırıldı
Musyan-Der Yönetimi ve Köylüler, mesire alanını yeşillendirdi. Altunhan, Hasan Bey Suyu'na giden yolun asfaltlanmasını talep etti.
21.11.2025
15:32
Bingöl Üniversitesi`ne
Bingöl Üniversitesi'ne 'En Başarılı Üniversite' Ödülü
Bingöl Üniversitesi, 'Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Çalışmalarına Destek Veren En Başarılı Üniversite' ödülüne layık görüldü. Ödül, törende Rektör Prof. Dr. Erdal Çelik'e takdim edildi.
21.11.2025
13:33
Jandarma`dan Bingöl`de Suçla Mücadelede Kararlı Operasyon
Jandarma'dan Bingöl'de Suçla Mücadelede Kararlı Operasyon
Bir haftada 15 olaya müdahale edildi: Uyuşturucu madde ele geçirildi, 18 şüpheli yakalandı.
21.11.2025
12:53
Bingöl`de çatıdan düşen işçi hayatını kaybetti
Bingöl'de çatıdan düşen işçi hayatını kaybetti
Bingöl'de çalıştığı inşaatın çatısından düşen bir işçi, kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın