KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
17 Mayıs 2024 Cuma
°C

Çarşı değil pazar yeri!

“Hükümetin icraatlarının anlatılmasına değil, sorunların çözülmemesine karşıyız!” diyen ESOB Başkanı Bayram: “İlginçtir ki, şehrin göbeğindeki rezaleti gören yok! Caddeler balıkçı pazarına, kaldırımlar manava dönüştü. Seyyar satıcıdan geçilmiyor. Çarşı merkezine bakınca Hindistan’ı andırıyor! Kim çözecek bu sorunları?” diye sordu.

Çarşı değil pazar yeri!
07 OCAK 2014 SALI 07:53
1
19062
0
AA aa

Bingöl'de şehirlerarası yolar ile ortaya çıkan avantajların ve iktidarın hizmetlerin sıkça dile getirilmesi üzerine eleştirilerini paylaşan Bingöl Esnaf ve Sanatkârlar Odalar Birliği (ESOB) Başkanı Ali Bayram, hizmetlerin dile getirilmesine karşı olmadıklarını ancak bazı önemli sorunların görmezden gelinmesini de kabul edemediklerini söyledi.

ŞOFÖR ESNAFININ SORUNUNA NEDEN ÇÖZÜM ÜRETİLMİYOR?

Ticari taşımacılık yapan şoför esnafının Ulaştırma Bölge Müdürlüğü'nden çeşitli belgeleri almak için sürekli Erzurum'a gitmek zorunda kaldığını, yılardır dile getirmelerine rağmen bir memur atanıp Bingöl'de şube açtırılmadığını anlatan Bayram: “Duble yoların yapılması güzel hoş da, Bingöl'deki şoför esnafının bir belge için sürekli 360 kilometre yol kat etmesi hiç de hoş değil! Ulaştırma Bölge Müdürlüğü'ne bağlı bir şube açılmasını istiyoruz ve yılardır dile getiriyoruz, ne hikmetse bir türlü bu sorun çözülmedi! Bir memur atayarak sorunu çözecekler ama kimsenin umurunda değil! Yolar yapılıyor ama bu yoların yapımı için Dökülen paraya neden kimse bir şey demiyor? Dökülen para kadar hizmet yapılmış mıdır? Yürekli bir çıkıp bunu açıklasın!” dedi.

“ÇARŞI MERKEZİ HİNDİSTAN'DAN FARKLI DEĞİL!

Ekonomik sorunlar karşısında her geçen gün çaresizliği artan esnafın, korsan seyyar satıcılara karşı korunamadığını da dile getiren Bayram, çevre ilerden gelip kaldırımlara veya yol kenarlarına konuşlanan seyyar satıcıların esnafa büyük zararlar verdiğini söyledi.

Pazar günü çarşı merkezinde karşılaştığı manzarayı “rezalet” olarak nitelendiren Bayram: “Bakan Bey geldi diye 50 tane kamu görevlisi eşlik ediyor. Etmesi de lazım ama iki tanesi de bu şehirde kalıp çarşı merkezindeki rezaleti görseydi! Caddeler balıkçı pazarına dönüşmüş. Semte pazarında adam kalmamış hepsi çarşıda köşe başlarını kapıp ortalığı manava çevirmişler. Ulu Cami mevkiinde kaldırımlar istila edilmiş, adım atacak yer yok. İnsanlar yürümekte bile zorlanıyor. Bu nasıl bir şehircilik anlayışıdır? Bu belediyeden bir şey beklemiyoruz! Ümidimizi kestik. İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Halk Sağlığı Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ekipleri neden denetim yapmıyorlar? Neden ulu orta tüketim ürünlerinin satılmasına mani olmuyorlar? Çevre ilerden gelen seyyar satıcılara da mani olunmuyor. Benim esnafım günlük nafakasına bakar. Ne yazık ki, on ada müsaade edilmiyor. Şehir bu haldeyken neyle övünülecek? Biraz bu şehirle ilgilenilsin artık!” sözleriyle sitemini paylaştı. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
17.05.2024
09:59
Kamuda tasarruf tedbirleri Resmî Gazete`de
Kamuda tasarruf tedbirleri Resmî Gazete'de
Kamuda tasarruf tedbirleriyle ilgili Cumhurbaşkanlığı genelgesi Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. İşte tüm detaylarıyla tasarruf tedbirleri ve kamudaki kemer sıkma politikaları…
17.05.2024
09:35
Bakan Tekin, mülakatların detaylarını açıkladı
Bakan Tekin, mülakatların detaylarını açıkladı
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, atamalarda yapılacak olan mülakatların nasıl yapılacağını katıldığı bir televizyon programında açıkladı.
16.05.2024
15:45
`Kural dışı` hac ziyaretlerine artık para cezası uygulanacak
'Kural dışı' hac ziyaretlerine artık para cezası uygulanacak
Suudi Arabistan, hac sürecinde, 'hac vizesi' almayanlara para cezası uygulama kararı aldı. Vizesiz, 'kural dışı' hac ibadetini yapmaya çalışanlara 10 bin riyal yani 85 bin Türk lirası para cezası kesilecek.
16.05.2024
15:08
Bingöl Umut Kervanı`ndan Kurban Bayramı hazırlığı
Bingöl Umut Kervanı'ndan Kurban Bayramı hazırlığı
2024 yılı Kurban organizasyonunu başlatan Bingöl Umut Kervanı Derneği, 'Kurbanınız Umut Olsun' çağrısıyla kurban vekâlet ve bağışlarını kabul etmeye başladı. Bu yıl için belirlenen kurban bedeli de açıklandı.
16.05.2024
14:13
Tarımsal uygulama merkezinde hayvansal ürünler elde edilecek
Tarımsal uygulama merkezinde hayvansal ürünler elde edilecek
Bingöl Üniversitesi Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezinde hayvansal ürünlerin elde edilmesi için ilk adım atıldı. Büyükbaş hayvanların getirildiği merkezde, hem süt ve süt ürünlerinin üretimi yapılacak hem de akademisyenler ile öğrenciler için uygulama alanı olacak.
16.05.2024
14:12
Bingöl`de Gençler 33 şehidin anıtına karanfil bıraktı
Bingöl'de Gençler 33 şehidin anıtına karanfil bıraktı
Bingöl'de Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı birimlerde eğitim gören gençler, 33 şehidin anıtını ziyaret ederek hem karanfil bıraktı hem de Kur'an-ı Kerim okudu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın