KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Kasım 2025 Pazar
°C

Çaresiz işçiler bakan yılmaz'a seslendiler

İstihdam kapısı olarak görülen Bingöl Belediyesi’nde şirket personeli olarak çalışanların maaşları beş aydır ödenmiyor. Altıncı aya gireceklerine dikkat çeken işçiler öfke kusuyor! “Herkesin keyfi yerinde, bizi düşünen yok. Sayın Bakanımıza sesleniyoruz. Lütfen bize yardımcı olun!”

Çaresiz işçiler bakan yılmaz`a seslendiler
19 ARALIK 2012 ÇARŞAMBA 09:50
0
1892
4
AA aa

Bingöl Belediyesi bünyesinde çalışan şirket işçileri 5 aydır maaş alamıyor. Altıncı maaşa ise sayılı günler kaldı.

29 Mart 2009 mahalli idareler seçiminden sonra temizlik, güvenlik ve benzeri birçok alanda hizmet satın alma yoluna giden ve bu kapsamda 700'e yakın kişiyi istihdam edip sonra birçok kişiyi işten çıkaran Bingöl Belediye Başkanlığı'nın, şuanda 660 şirket personelinin maaşının ödemediği bildirildi. Şirketlere ödeme yapılmadığı için ilgili firmaların da çalışanlarına maaş ödeyemediği ve şirket personellerinin 2012 yılında toplam 5 aylık maaş alacaklarının biriktiği ve 6'ıncı aya sayılı günler kaldığı belirtildi.

İşten çıkarılma korkusuyla sıkıntılarını dile getiremeyen işçiler yetkililerin sorunlarına çözüm bulmalarını istediklerini söylediler.

Yaşananlara karşı gelemediklerini aktaran şirket personelleri, karşı çıkmaları durumunda işten atılacaklarını bildiklerini ancak sabırlarının giderek tükenmekte olduğunu söylediler.

Borçlarının biriktiğini, evde geçimsizliklerin baş gösterdiğini kaydeden şirket çalışanları, Kalkınma Bakanı Dr. Cevdet Yılmaz'a seslendiler: “Lütfen sıkıntımıza bir çare bulun. Aylar oldu halen maaşlarımız ödenmiyor. Bir ay ödeyip beş ay sallıyorlar. Altıncı aya giriyoruz. Artık evimizde de huzur kalmadı. Herkesin keyfi yerinde ama bizi düşünen yok. Lütfen bu sıkıntıya bir çare bulun.” 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
rojo can (@Misafir_11078)
20 Aralık 2012 Perşembe 01:53
bu teklifimi iyi dusunun isci arkadaslar girisimlere baslayin hemen. Ama bakan yegenine vip taksi isini almis 20-25 isci maasi ile calisacak bakanin akrabalari yoksa gelmezler. Olsun siz duzenli maas almak icin kabul edin bunu. Cunku viyaduk icin sessiz kalan pasif kalan konusamayan eski bir millet vekili kadar agirligi olmayan sayin bakan konu yegeninin vip taksi isi olunca koparici yirtici oluyor ulastirma bakanligindan sip diye cozuyor isi. Bingol spora 1kurus yardimi olmayan sayin bakan yegeninin borcu soz konusu olunca mutahitlere odetiyor
rojo can (@Misafir_11077)
20 Aralık 2012 Perşembe 01:40
bakanin yegenini oy birligi ile belediyeye alin ancak paralarinizi oyle odetir bakan. Malum bingol icin cesur adimlar atamayan pasif kalan bakan konu yegeninin isleri olunca koparici kaplan kesiliyor
zazaankara (@Misafir_11069)
19 Aralık 2012 Çarşamba 15:09
sen veryadeyi söyle işçiler eve aç gitsin bir gün olsun kendini bunların yerine koy sen birgün çocugunu okula gönderirken harçlık isterse veremezsen ne olur başkan efendi namaz kılıyorsun allahtan hiçmi korkmuyorsun arabana binip itici bir halle arka makamda gazeteni okuyorsun bu millet bunları görüyor sayın başkan senin bu hayatta gördügün en son mevki bu başkanlık oldu ama senin meslegin hazır aydın aydının teklifini düşünmeden kabulet.......BAŞKAN
Zambak (@Misafir_11065)
19 Aralık 2012 Çarşamba 10:07
İşcilerin maaşı verilirse kim indire gandi yapacak :)) Allah hakkınızı alsın diyorum...
23.11.2025
03:47
Vali Usta, Bingöl`ün afete hazırlık kapasitesine dikkat çekti
Vali Usta, Bingöl'ün afete hazırlık kapasitesine dikkat çekti
Bingöl'de İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta; 'İstanbul ve Ankara'dan bile daha iyi durumda olduğumuz yönler var' dedi ve yürütülen çalışmaları aktardı.
23.11.2025
03:46
Bingöl`de saman yüklü kamyon devrildi
Bingöl'de saman yüklü kamyon devrildi
Bingöl'de saman yüklü kamyonun devrilmesi sonucu maddi hasar meydana geldi.
22.11.2025
02:18
Genç Yazar Asya Şanlı, 4. Sınıfta Kendi Kitabını Yazdı
Genç Yazar Asya Şanlı, 4. Sınıfta Kendi Kitabını Yazdı
Bingöl Bist Kaleönü İlkokulu 4/D sınıfı öğrencisi Asya Şanlı, hayal gücünü kullanarak yazdığı 'Macera Peşindeki Üçlü' adlı kitabıyla hem arkadaşlarına hem de okurlara ilham veriyor. 34 sayfalık eser, anılar ve bu anılar üzerinden çıkarılan mesajlarla dolu.
21.11.2025
17:19
DEM Parti`den Bingöl`de Halk Buluşması
DEM Parti'den Bingöl'de Halk Buluşması
DEM Parti Eş Genel Başkanları Tuncer Bakırhan ve Pervin Buldan, Bingöl'de düzenlenen halk buluşmasında Türkiye'nin demokratik geleceği ve Kürt meselesiyle ilgili mesajlar verdi. Toplantıda demokrasi, sosyal adalet ve ekonomik hakların güçlendirilmesi de öne çıkan başlıklardan oldu.
21.11.2025
16:06
Bingöl`de Hasan Bey Suyu Çevresi Ağaçlandırıldı
Bingöl'de Hasan Bey Suyu Çevresi Ağaçlandırıldı
Musyan-Der Yönetimi ve Köylüler, mesire alanını yeşillendirdi. Altunhan, Hasan Bey Suyu'na giden yolun asfaltlanmasını talep etti.
21.11.2025
15:32
Bingöl Üniversitesi`ne
Bingöl Üniversitesi'ne 'En Başarılı Üniversite' Ödülü
Bingöl Üniversitesi, 'Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Çalışmalarına Destek Veren En Başarılı Üniversite' ödülüne layık görüldü. Ödül, törende Rektör Prof. Dr. Erdal Çelik'e takdim edildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın