KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye GiriÅŸi
GiriÅŸ
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Kasım 2025 Salı
°C

Çapak, 5 Üniversiteyle Protokol İmzaladı

Avrasya İpekyolu Üniversiteler Konsorsiyumu (ESRUC) 7. Olağan Toplantısı için Ürdün'ün başkenti Amman'a giden Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, Ürdün'de beş devlet üniversitesi ile Öğretim üyesi ve öğrenci değişimi başta olmak üzere çeşitli alanlarda işbirliği protokollerine de imza attı.

Çapak, 5 Üniversiteyle Protokol İmzaladı
01 MAYIS 2018 SALI 21:39
3
2452
0
AA aa

Bingöl Üniversitesi, Ürdün'de beÅŸ üniversite ile karşılıklı iÅŸbirliÄŸi protokolü imzaladı. 2010 yılında baÅŸlatılan Avrasya İpekyolu Üniversiteler Konsorsiyumu (ESRUC) 7. OlaÄŸan Toplantısı için Ürdün'ün baÅŸkenti Amman'a giden Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, öÄŸretim üyesi ve öÄŸrenci deÄŸiÅŸimi baÅŸta olmak üzere üniversiteler arası eÄŸitim ve öÄŸretim alanlarında iÅŸbirliÄŸi protokolleri de imzaladı.

Ürdün devlet üniversiteleri olan Princess Sumaya University For Technology, Middle East University, Amman Arab University, Applied Science Private University ve Al Zaytoonah University arasında yapılan protokollerle öÄŸrenciler arasında ortak bilimsel araÅŸtırmalar ile öÄŸrenci ve öÄŸretim üyesi deÄŸiÅŸimi amaçlanıyor. Bu protokollerle üniversitemiz, bazı ölçütlere uygun olarak belirleyeceÄŸi belli sayılarda akademisyen, araÅŸtırmacı ve öÄŸrencilerin deÄŸiÅŸimi söz konusu olacak.

Yapılan protokoller ile ilgili deÄŸerlendirmelerde bulunan Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Çapak, “Ürdün ile ortak ve derin baÄŸlarımız mevcut zaten. KardeÅŸ ülke Ürdün'de beÅŸ üniversitemiz ile çeÅŸitli alanlarda iÅŸbirliÄŸi protokolleri imzaladık. Ortak araÅŸtırmalar yapmak üzere, bu iliÅŸkileri artırarak devam ettirmek istiyoruz. İnÅŸallah, hem öÄŸrenci hem de öÄŸretim üyesi deÄŸiÅŸimini de bu protokol ile etkin bir ÅŸekilde sürdüreceÄŸiz. Bu protokol ülkemiz ve Ürdün arasında zaten var olan tarihi ve kültürel baÄŸlarımızı daha da güçlendirecek. Bingöl ÅŸehrimiz ile Ürdün arasında da güzel baÄŸlar oluÅŸturacağımıza inanıyorum” dedi. Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Çapak, protokollerin Üniversitemiz öÄŸrencileri ve öÄŸretim üyeleri için önemli olduÄŸunu belirterek, hayırlara vesile olmasını temenni etti.

ESRUC ile ülkeler arası iÅŸbirliÄŸi hedefleniyor

Atatürk Üniversitesi'nde kurulan ve 30 ülkenin üniversiteleriyle baÅŸlayıp kısa sürede 200 ülke ve üniversiteye ulaÅŸan bilim, teknoloji, sosyal faaliyetler ve kültürel iliÅŸkilerin geliÅŸmesine öncü olunması hedeflenen ESRUC toplantılarının bu yıl 7.'si düzenlenmiÅŸ oldu. Aralarında Türkiye Cumhuriyeti Amman Büyük Elçisi Murat Karagöz ile Ürdün YükseköÄŸretim ve Bilimsel AraÅŸtırma Bakanı Dr. Adel Tweisi'nin de olduÄŸu; Türkiye, Ürdün, Afganistan, Pakistan, Çin, Hindistan, Malezya ve İtalya gibi birçok ülkeden yaklaşık 50 Üniversite Rektörü ve çok sayıda akademisyen bu toplantıya katıldı.

Bilimsel iÅŸ birliÄŸini yaygınlaÅŸtırmak için üye ülkeler arasında öÄŸrenci, öÄŸretim üyesi deÄŸiÅŸimi, teknik ve akademik imkânların paylaşımı hususunda protokollerin imzalanacağı ESRUC, ülkelerin kültürel anlamda birbirlerini tanımaları açısından büyük önem taşıyor.

Prof. Dr. Çapak, ESRUC Toplantısının ardından Türkiye'den toplantıya giden üniversite Rektörleriyle Filistin'e ziyaret gerçekleÅŸtirdi. Prof. Dr. Çapak buraya yapılan ziyarette Kudüs Üniversitesi Rektörü ile ikili bir görüÅŸme de gerçekleÅŸtirdi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
DeÄŸiÅŸtir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
16.11.2025
19:51
IBAN`a para transferinde yeni dönem!
IBAN'a para transferinde yeni dönem!
Artan banka dolandırıcılıklarının ardından IBAN transferleri ve çevrim içi ödemelerde yeni güvenlik adımları devreye giriyor. Meclis'e sunulan ve aralık ayı itibarıyla yasalaşması beklenen 11. Yargı Paketi kapsamında mobil bankacılığa biyometrik doğrulama eklenerek para transferlerinde ses, parmak izi, yüz ve göz taramasıyla onay süreci zorunlu hale gelecek.
16.11.2025
19:43
Bingöl`de sürücüler kara hazırlıksız yakalandı
Bingöl'de sürücüler kara hazırlıksız yakalandı
Bingöl'ün yüksek rakımlı bölgelerinde kar yağışı etkili oldu. Özellikle Bingöl- Elâzığ yolu kurucu mevkiinde sürücüler zor anlar yaşadı.
16.11.2025
19:30
15 yıldır ayakkabı tamir ederek ailesini geçindiriyor
15 yıldır ayakkabı tamir ederek ailesini geçindiriyor
Bingöl'de yaşayan Mahfuz Koçdağı, 15 yıldır 10 metrekarelik dükkanında ayakkabı tamir ederek ailesini geçindiriyor.
14.11.2025
15:09
Bingöl`de Aile Hekimlikleri ve Sağlıklı Hayat Merkezinde Randevu Sistemi Başladı
Bingöl'de Aile Hekimlikleri ve Sağlıklı Hayat Merkezinde Randevu Sistemi Başladı
Bingöl'de vatandaşların birinci basamak sağlık hizmetlerine daha hızlı ve planlı şekilde ulaşabilmesi için Aile Hekimlikleri ve Sağlıklı Hayat Merkezi'nde dijital randevu sistemine geçildi.
14.11.2025
12:58
Bingöl`de 14 Kilo Skunk Ele Geçirildi: 5 Şüpheli Gözaltında
Bingöl'de 14 Kilo Skunk Ele Geçirildi: 5 Şüpheli Gözaltında
Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta, Genç ilçesinde gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda 14 kilo 350 gram skunk maddesinin ele geçirildiğini ve 5 şüphelinin yakalandığını açıkladı.
14.11.2025
12:02
Bingöl`de uyuşturucu ve hırsızlık suçluları yakalandı
Bingöl'de uyuşturucu ve hırsızlık suçluları yakalandı
Uyuşturucu ticareti, hırsızlık ve yaralama suçlarından kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 kişi yakalanarak cezaevine teslim edildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın