KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
07 Mayıs 2026 Perşembe
°C

Çanlılar yayla şenliğinde şenlendiler

Göltepesi (Çan) köyünde bu yıl üçüncüsü düzenlenen ''Çan Yayla Şenliği''ne vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Çanlılar yayla şenliğinde şenlendiler
06 TEMMUZ 2010 SALI 08:22
0
3343
0
AA aa
Göltepesi Kalkınma ve Dayanışma Derneği (GÖL DER) tarafından Çan Yaylası'nda organize edilen şenliğe katılan vatandaşlar, güzel bir gün geçirdi. Festival havasında geçen şenlikte, yerel oyunlar oynandı, halaylar çekildi.
Şenlik kapsamında at yarışı ve taş atma yarışı düzenlendi. Yaklaşık 5 bin metre mesafeli yapılan at yarışmasına 13 at katıldı.  Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği yarışmada Ilıcalar Beldesi'nden Rıdvan Günerigök Rüzgar adlı atıyla birinci geldi.
Şenliğin en ilginç yarışması ise yörede şel olarak bilinen uzağa taş atma yarışı oldu. Yoğun ilginin gösterildiği şel atışında yaklaşık 30 kilogram ağırlığında olan taşı en uzağa atan Tahir Kömürkuru birinci oldu. Yarışmalarda dereceye girenlere para ödülünün yanı sıra çeşitli ödüller verildi.

Şenlikler kapsamında mahalli sanatçılar Şivane Serhede, Şevat Beritan ve Avni Polat birer konser verdi. Sanatçıların konserlerine vatandaşlar halayla eşlik etti.
Son olarak sahneye çıkan sempatik Sanatçı Aydın Aydın, Kuzuların Sesi, Şıp Şıp ve Su Sesi adlı şarkılarıyla hem coştu, hem de şenliğe katılanları coşturdu. Aynı zamanda TRT Şeş'te Çepik adlı programı hazırlayıp sunan Aydın Aydın, hayranlarına şenlik boyunca imza dağıttı. Şenliğe katılanlar tarafından omuzlanan Aydın Aydın'a çocuk izleyicilerin yoğun ilgi gösterdiği gözlendi.

Şenlikte konuşan Göltepesi Kalkınma ve Dayanışma Derneği (GÖL-DER) Başkanı Ahmet Karagöl, geleneksel hale getirdikleri Çan Yayla Şenlikleri'nin üçüncüsünü yapmanın gurur ve mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.
Uzun yılların ardından yeşilliğin, soğuk suların, temiz havanın ve kekik kokulu dağların özlemiyle koşup yaylaya çıktıklarını anlatan Karagöl, ''Bizler çocuklarımıza, torunlarımıza bu güzelim yaylayı hep masal tadında anlattık. Bizler anılarımızda yaşattık buraları, bu şenlik vesilesiyle buraya gelmekle çocuklarımızın da hayallerini böylece süslemiş olduk'' dedi.

Her geçen yıl şenliğe katılımın arttığını hatırlatan Karagöl, memleketin gelişmesi için hep önemli gördükleri konuları gündeme aldıklarını ifada ederek, ''Dayanışma diyoruz, diyalog diyoruz. Çünkü bu konularda eğer yeterli bir birliktelik sağlarsak çözmeyeceğimiz bir mesele kalmayacaktır. Bu tür etkinlikler de birlik ve beraberliğin sağlanmasını pekiştireceğine inanıyorum'' diye konuştu.

Şenlikte söz alan SP Genel Başkan Yardımcısı ve Eski Bingöl Milletvekili Hüsamettin Korkutata, Mergmir Yaylası'nın sadece Çanlılara ait olmadığını belirterek, bir zamanlar bu yaylanın Çapakçur'un (eski Bingöl) merkezi olduğunu hatırlattı.
Aynı zamanda Çanlı olan Korkutata, şöyle konuştu:

''Bu yayla sadece Çan'nın değildir. Bu bölgede oturan bütün insanların yaylasıdır. Bütün Çapakçur'un merkeziydi. Herkesin burada bir anısı ve maziden bir sesi vardı. Bizimde burada binlerce yüzlerce tatlı acı günlerimiz olmuştur ama günlerimizin çoğu tatlı günlerdir. Materyalizmin hâkim olmadığı o günlerde insanların sabaha kadar eğlendiği bir mekândı buralar. Bu çan şenlikleri Bingöl için ülke için bir maya olacaktı. Bu maya tuttuğuna kardeşliğin temeli yeniden atacaktır.

Herkesin birlik ve beraberliğe ve huzura ihtiyaç duyduğunu anlatan Korkutata, ''Hepimiz kardeşliğe muhtacız. Birliğe ve beraberliğe muhtacız, huzurlu günlerin özlemi içindeyiz o günlerin yeniden geri dönmesi, Kürdüyle, Türküyle, Arabıyla herkesin kardeş olması için mücadele etmeliyiz. Bu mücadelemiz her türlü siyasi mülahazanın çok çok üstünde olmalıdır. Bunları yaparken de ne rist, ne rant sevdası içinde olmayacağız. Bu yaylada eskiden bu iki sevdanın da olmadığı, yalnız milletimizin huzuru ve güveni için her şeyiyle var olduğu bir yaylaydı. Yeniden o eski günlere dönmeyi istiyoruz'' diye konuştu.

Bölgede yaşayan bütün insanların yaylaya çıkma özlemi içinde olduğunu anlatan Korkutata, ''Bu yaylanın sevdası ayrı bir sevda ayrı bir güzellikti. Bu güzelliğe alışan insanlar buradan kolay kolay kopmak istemezdi. Bugün Herkes bu kopuşun nedenini herkes biliyor. Herkes bu yaylaya gelip huzurlu 1-2 ay geçirmek ister. Ama ülkemizdeki ciddi sıkıntılardan dolayı maalesef bu olmadı. İnşallah çok kısa zamanda o huzurlu günler de gelecektir'' dedi.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
07.05.2026
12:07
TFF`den Kurtalanspor–Şırnak Petrolspor Maçı İçin Soruşturma Kararı
TFF'den Kurtalanspor–Şırnak Petrolspor Maçı İçin Soruşturma Kararı
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu, Bölgesel Amatör Lig 1. Grup takımlarından Kurtalanspor ile Şırnak Petrolspor'u TFF Etik Kurulu'na sevk etti.
07.05.2026
11:18
Dijital dolandırıcılıkla mücadelede
Dijital dolandırıcılıkla mücadelede 'merkezi takip ve anlık bloke' dönemi
Adalet ve İçişleri Bakanlıkları, artan dijital suçlarla mücadele kapsamında 'Dolandırıcılıkla Mücadele Merkezi'ni hayata geçiriyor. Bankalar, GSM şirketleri ve kolluk kuvvetlerinin entegre çalışacağı yeni sistemle, şüpheli finansal hareketler anlık olarak izlenecek ve riskli görülen IBAN'lar saniyeler içinde bloke edilebilecek.
07.05.2026
10:56
Bingöllü Anneye Aynı Anda Sezaryen ve Beyin Ameliyatı
Bingöllü Anneye Aynı Anda Sezaryen ve Beyin Ameliyatı
Bingöllü 35 yaşındaki Bircan Kolak, ani görme kaybı şikâyetiyle başvurduğu Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde aynı seansta gerçekleştirilen sezaryen ve beyin ameliyatıyla yeniden sağlığına kavuştu. Doktorlar, hem anne hem bebeğin hayati tehlikeyi atlattığını açıkladı.
06.05.2026
17:51
Bingöl`de süt üreticisine destek
Bingöl'de süt üreticisine destek
Bingöl'de DAP Kalkınma İdaresi desteğiyle yürütülen proje kapsamında 40 süt soğutma tankı üreticilere teslim edildi, sürü yönetimi kursunu tamamlayan 62 kursiyere sertifika verildi.
06.05.2026
17:50
Murat Etüt Merkezi hizmete açıldı
Murat Etüt Merkezi hizmete açıldı
Bingöl'ün Genç ilçesinde öğrencilere haftanın 7 günü ücretsiz hizmet verecek Murat Etüt Merkezi düzenlenen törende dualarla açıldı. Merkezde ders desteğinden deneme sınavlarına kadar geniş kapsamlı imkanlar sunulacak.
06.05.2026
17:49
Genç`e kütüphane ve etüt merkezi
Genç'e kütüphane ve etüt merkezi
Bingöl'ün Genç ilçesinde Belediye Başkanı Kemal Tartar'ın seçim vaatleri arasında yer alan etüt merkezi ve halk kütüphanesi projesi ihale aşamasına geldi. 400 kişi kapasiteli merkezin 2026-2027 eğitim öğretim yılına yetiştirilmesi hedefleniyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın