KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
15 Eylül 2025 Pazartesi
°C

Canlı bomba hadep il başkanın kardeşi

Van Belediyesi'ne ait trafik aracına düzenlenen ve kendisiyle birlikte 3 kişinin ölümü 19 kişinin yaralanmasına yol açan terör örgütü PKK'nın ‘Canlı bomba'sı Devrim Solduk'un, kapatılan HADEP'in eski Ankara İl Başkanı Brusk Solduk'un kardeşi olduğu ortaya çıktı. Solduk'un, eski HADEP'li Hikmet Fidan'ın PKK tarafından öldürülmesine karşı çıktığı belirtildi.

Canlı bomba hadep il başkanın kardeşi
13 MART 2006 PAZARTESİ 16:00
0
2216
0
AA aa
Brusk Solduk'un terör örgütü ile ilişkilerini kestikten sonra yurt dışında bölücü örgüt üyelerinin saldırısına uğradığı öne sürülürken, Solduk'un Hikmet Fidan'ın öldürülmesinden sonra yapılan imza kampanyasına imza attığı belirtildi.

PKK'nın sonradan özür dilediği Van'daki canlı bomba eylemcisi Devrim Solduk'un kapatılan HADEP'in Ankara eski İl Başkanı Brusk Solduk'un kardeşi olduğu belirtildi.

Solduk ailesinin yaşadığı Şanlıurfa'nın Siverek İlçesi'nden 1984 yılında Ankara'ya göç ettiği, Brusk Solduk'un da 1990 yılına kadar Siverek Lisesi'nde öğretmenlik yaptığı, başka yere atanınca öğretmenliği bıraktığı bildirildi.

Daha sonra terör örgütü ile ters düşen ve Avrupa'ya giden Brusk Solduk'un burada bir kez PKK'lı grubun saldırısına uğrağı belirtildi. Brusk Solduk'un Diyarbakır'da PKK'lılar tarafından öldürülen, kapatılan HADEP'in eski Genel başkan Yardımcısı Hikmet Fidan'ın cinayetini kınayan imza kampanyasına destek verdiği ifade edildi.

PKK'ya muhalif ‘Nasname' adlı internet sitesine konuşan Brusk Solduk, Van'daki canlı bomba olayını anlayamadıklarını belirterek, “Kardeşim Devrim akıllı, cesur ve ne yaptığını bilen biri. Yıllarca Van'da kaldık. Oraları çok iyi bilir. Kardeşlerim yola çıkıp Van'a gittiler. Eğer Devrim'in cesedini bulurlarsa, parçaları toplayabilirlerse cenazeyi memlekete götürecekler. Aklı selim ve rahat bir ortamda durumu değerlendirmek gerek” dedi.

Van'daki ‘canlı bomba” eylemini gerçekleştiren Devrim Solduk'un 1977 doğumlu olduğu ve Yıldız Teknik Üniversitesi 3'üncü sınıfta okurkun 2000 yılında bölücü örgütün silahlı kanadına katıldığı açıklanmıştı.


HÜRRİYET.COM



YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
15.09.2025
13:55
Bingöl`de 91 kilo esrar ele geçirildi
Bingöl'de 91 kilo esrar ele geçirildi
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmada, 91 kilo 250 gram kubar esrar ele geçirildi. İki şüphelinin yakalanması için çalışmalar sürüyor.
15.09.2025
12:18
Polisten kaçamadı, motosiklet çalıntı çıktı!
Polisten kaçamadı, motosiklet çalıntı çıktı!
Bingöl Emniyet Müdürlüğü Motosikletli Polis Timleri ekiplerince yapılan çalışmalarda, çalıntı kaydı bulunan 1 motosiklet tespit edilerek sahibine teslim edildi. Adli kontrol şartıyla serbest bırakılan şahsa trafik ihlalinden ceza kesildi!
15.09.2025
11:49
Bingöl`de ceviz üreticisine sulama uyarısı!
Bingöl'de ceviz üreticisine sulama uyarısı!
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, ceviz yetiştiricilerine sulama dönemi uyarısında bulundu! 'Gün aralığını uzatın, sonra yavaş yavaş suyu kesin!'
14.09.2025
20:05
Bingöl`de suç dosyaları kabarık 7 şüpheli yakalandı
Bingöl'de suç dosyaları kabarık 7 şüpheli yakalandı
Bingöl'de polis ekipleri tarafından, kasten yaralama ve mala zarar verme suçundan aranan 7 şüpheli yakalandı.
14.09.2025
20:04
Araç değil cephanelik! Kaçan şüpheliler yakalandı
Araç değil cephanelik! Kaçan şüpheliler yakalandı
Bingöl'de polis uygulama noktası yakınlarında, içerisinde silah, mühimmat ve uyuşturucu madde bulunan aracı terk ederek kaçan üç şüpheli yakalandı, ikisi tutuklandı!
14.09.2025
20:03
Bingöl`de 8 yıl hapis cezası bulunan şüpheli yakalandı
Bingöl'de 8 yıl hapis cezası bulunan şüpheli yakalandı
Bingöl'de polis ekipleri tarafından yapılan çalışmada, 8 yıl 1 ay 22 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan şüpheli yakalandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın