KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
17 Mayıs 2024 Cuma
°C

Caminin yapımında halkın parası yokmuş!

Hacılar Camii’nin altına taziye evi yapılması için girişimler başlatan Muhtar Çağlayan’a verilen cevap şaşkınlık yarattı. Verilen cevap karşısında şok olduğunu belirten Muhtar Çağlayan: “Dernek yönetim kurulu üyeleri Alâeddin Bucuka, Zeki Burhan ve Halim Bor, bana ‘Hacılar Camii’nde Bingöllülerin parası yok’ dediler. Bu nasıl bir zihniyet, taziye evi yapılmasını istemiyorlar” dedi.

Caminin yapımında halkın parası yokmuş!
18 KASIM 2013 PAZARTESİ 22:24
0
3064
4
AA aa

Bingöl merkez Yenişehir Mahallesi'nde yaşanan taziye evi sorunun çözümü için yürütülen çalışmalarda işler daha da karmaşık hale geldi. Yapımı sürerken ticari alan olarak verilmeyeceği belirtilen Hacılar Camii'nin altı ticari alan olarak kiraya verildi.

Yenişehir Mahallesi'nde taziye evi sıkıntısı yaşanırken, konunun muhataplarıyla yaptığı görüşmelerde kendisine ‘şu sorunları çöz taziye evini kur' denildiğini belirten Muhtar Çağlayan: “Yaptığım görüşmelerle sıkıntıları çözdüm. Bana taziye evinin masraflarını sen yapacaksın dediler. 50 bin TL para topladım. Sözleşme hazırladık, yönetim kurulu üyeleri kaşelerini vurdular, ancak imzalamadılar. Sürekli sorun çıkardılar. Normal şartlarda bu yönetim kurulunun oranın taziye evini hazırlayıp vatandaşların hizmetine sunması gerekiyor. Ancak biz onlardan bunu dahi istemedik. Paramızı topladık taziye evinin kurulması için girişimlerimizi başlattık onlarsa bize sorun çıkarmaktan başka bir şey yapmadılar. Önüme 10 maddelik bir sözleşme koydular. Bu sözleşmede biz hiçbir şeye karışmıyoruz dediler. Ben bunların hepsini kabullendim. Yönetim kurulu üyeleri Alâeddin Bucuka, Zeki Burhan ve Halim Bor bana dönüp ‘Bingöl halkının bu camide parası da yoktur katkısı da yoktur, bu camiyi dışardaki vatandaşların parasıyla yapmışız' dediler. Tamam, o zaman Bingöl halkının camide parası yok diyelim ama o arsa Bingöl halkınındır. O zaman alsınlar camilerini götürsünler nereye kuruyorlarsa kursunlar. Biz tüm iyi niyetimizle orada bir taziye evi yapmak istedik. Taziye evi ticarethane değil, ibadethaneleri ticari zihniyetten uzaklaştırmaları lazım. Ben cami yaparım orada ticaret yaparım mantığı yanlış bir mantıktır. Aslında taziye evini kendilerinin yapması lazım, en az cami kadar taziye evine de halkımızın ihtiyacı var. Önüme bu tür sıkıntılar çıkarıyorlar, bu sıkıntıları aşamıyorum. Halkımızın yaşananları bilmesi için bu basın açıklamasını yapma gereği duydum” dedi.

Yenişehir Mahallesi'nin taziye evi sıkıntısını vurgulayan Muhtar Çağlayan: “Yenişehir Mahallesi'nde Hacı Hasip Camii'nin taziye evi var, oda İlkbahar'ın yıkılacak ve mahallemizde taziye evi kalmayacak. Ve ciddi bir taziye evi sıkıntısı olacak. Bingöl'de taziye evi kültürü var, taziyelerimiz kalabalık olur ve evde kaldırılmaz. Hacılar Camii halkın camisidir. Merkezi olma özelliği nedeniyle her taraftan taziye gelebilir. Yaşanan sıkıntıların çözümü için Sayın Bakanımız Cevdet Yılmaz, Sayın Valimiz İbrahim Taşyapan, Sayın Milletvekilimiz Eşref Taş ve Sayın Müftümüz Mecit Can'dan yardım bekliyoruz” şeklinde konuştu. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Emre Emre (@Misafir_16963)
20 Kasım 2013 Çarşamba 11:07
burda dinini iktidardan istemek lafı çok ağır olmuş... adam aylardır taziye yeri mücadelesi yapıyor gidip milletten para toplayıp herşeyi hazırlamış ama karşısında valiye vağlı olan bir derneğin yöneticileri oturmuş nara atıyor. herşeyi hallettikten sonra tabiki de bak biz elimizden geleni yapıyoruz olmuyor siz bu adamların kulağını çekin deniyor tabi sen anlamak istediğin gibi anlıyorsun...halkın desteği sonuna kadar arkasında olmasına rağmen dernekçiler ağalık tasladıktan sonra ne yapacaktı gidip kimden yardım isteyecekti sen söyle bakayım..
mehmet deliorman (@Misafir_16953)
20 Kasım 2013 Çarşamba 00:37
Sayın Çağlayan son cümleniz haksız olduğunuzu gösteriyor. Bakan, eşref bey ve vali üçlemesi. Güç ve iktidar kokan ayrıca sırtını güçlüye yaslamaya çalışmışsın. Ama bilki eğer halk için birşey istiyorsan halktan destek alacaksın iktidardan değil. Anlayacağın bir çuval inciri son cümlede berbat etmişsin. Dinini bile iktiardan isteme anlayışında kurtulman temennisiyle.
SERDAR Kurt (@Misafir_16935)
19 Kasım 2013 Salı 13:47
HATIRLIYORUM AĞUSTAS 19.2011 TARİHİNDE BU İLİN MÜFTÜSÜ HACILAR CAMİİNDE AYNEN ŞUNU DİLE GETİRMİŞTİ: MÜFTÜLÜKTE YER YOK HACI ADAYLARI HACA GİTTİKLERİ VE BAŞVURU YAPTIĞI ZAMAN ONLARA ÇAY İKRAM EDECEK YERİMİZ YOK.BİDE BU İLDE DİYANET YAYINLARININ KİTAPLARINI OKUYACAK KÜTÜPHANE YOK İNŞALLAH BİZ ŞUAN NAMAZ KILDIĞIMIZ YERİ BU İKİ ŞEYE TAHSİS EDECEZ DEMİŞTİ YANİ ŞİMDİKİ ......YERİ ...BİR İLİN MÜFTÜSÜNÜ .... SÖYLEMLE HALKIN KARŞISINDA NARA ATMASI BU İNSANLARIN BİNGÖLÜN PARASI YOK DEMESİ KADARDIR ANCA ...ALLAH BUNLARI BİLDİĞİ GİBİ YAPSIN
........... (@Misafir_16926)
19 Kasım 2013 Salı 09:24
YAZIK YAWW BU INSANLAR COK .....EGER SIZ BUGUN BUNU SOYLERSENIZ YARIN CAMII DE UTANMASANIZ BIZ YAPTIK DIYECEKSINIZ CAMII ALTINI TICARATHANE YAPMISSINIZ SIYASETCILERDE ARTIK BAŞKA YER KALMADI CAMI MESKENLEREINE SALDIRMAYA BAŞLADI KALKAN SAGOLSUNN ODA ONLARDAN BIRI YOKSA KIM BU CAMI ALTINI ONA VERIR YAZIK YAZIK BU MILLETIN VEBALINI NASIL ODEYECEKSIN MAHŞER GUNUNDE GÖRECEZ HEPİMİZ ...
17.05.2024
14:09
Bingöl`de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de kursa giden öğrencilerin hazırladığı el emeği göz nuru ürünler sergilendi.
17.05.2024
13:51
Bingöl`de
Bingöl'de 'Kenger Sakızı Yapımı' kayıt altına alınacak
Bingöl'de şu ana kadar 6 adet kültürel mirasın kayıt altına alınmasını sağlayan Somut Olmayan Kültürel Mirasın Korunması İl Tespit Kurulu, 'kenger sakızı yapımı'nın da kayıt altına alınması için Kültür ve Turizm Bakanlığı'na başvuruda bulunacak.
17.05.2024
11:40
Türk Eğitim-Sen, beklenti mektubunu vekillere gönderdi
Türk Eğitim-Sen, beklenti mektubunu vekillere gönderdi
Türk Eğitim-Sen Bingöl Şubesi, önümüzdeki hafta TBMM'de görüşülmeye başlanacak olan 'Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda dikkate alınması gereken hususlar ve eğitim camiasının beklentilerini içeren mektubu AK Parti Bingöl Milletvekillerine gönderdi.
17.05.2024
10:24
Bingöl`de gösteri ve yürüyüşler 4 gün yasaklandı
Bingöl'de gösteri ve yürüyüşler 4 gün yasaklandı
Bingöl Valiliği, gösteri, yürüyüş, basın açıklaması gibi etkinliklerin 4 gün süreyle yasaklandığını açıkladı.
17.05.2024
09:59
Kamuda tasarruf tedbirleri Resmî Gazete`de
Kamuda tasarruf tedbirleri Resmî Gazete'de
Kamuda tasarruf tedbirleriyle ilgili Cumhurbaşkanlığı genelgesi Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. İşte tüm detaylarıyla tasarruf tedbirleri ve kamudaki kemer sıkma politikaları…
17.05.2024
09:35
Bakan Tekin, mülakatların detaylarını açıkladı
Bakan Tekin, mülakatların detaylarını açıkladı
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, atamalarda yapılacak olan mülakatların nasıl yapılacağını katıldığı bir televizyon programında açıkladı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın