KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
20 Ekim 2026 Salı

Camiler ve din görevlileri haftası

Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri kapsamında dün belediye konferans salonunda bir program düzenlendi.

Camiler ve din görevlileri haftası
16 EKİM 2008 PERŞEMBE 11:05
0
1727
0
AA aa
Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Hasan Tanrıverdi'in konuşmacı olarak katıldığı programa, il valisi İrfan Balkanlıoğlu, belediye başkanı Hacı Ketenalp, il emniyet müdürü Ekrem Çelik, il müftüsü Hasan Çağlar, ilde görev yapan din adamları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Dün saat 13.30'da başlayan konferansa, özellikle kadınlar yoğun ilgi gösterdi. Konferansta toplum için Camiler ve Din görevlileri hakkında detaylı bilgiler verildi. Hafız Mehmet Emin Selami'nin kuran ziyafetiyle başlayan programın açılış konuşmasını İl Müftüsü Hasan Çağlar yaptı. Konuşmasında din görevlilerinin toplumdaki önemine vurgu yapan Çağlar: “Her milletin bir dini olmuştur. Buna paralel olarakta dini olan milletlerin ibadethaneleri olmuştur. Din insanın medenileşmesi, sosyalleşmesini sağlamıştır. Bu açıdan bakıldığında dinin ve dini aktaran din görevlilerin önemi günümüzde de büyüktür” dedi.
 img128/5815/1copyfi9.jpg
Toplumda ifade edilen Camii ve Mescit sözlerine de açıklık getiren Çağlar, Peygamber efendimizin yeryüzünde Müslümanların kullandığı ibadethanelerin mescit olarak isimlendirdiğini belirterek, dünyada olan tüm camilerin Kebenin birer şubesi olduğunu belirtti. Çağlar: “Kur-anı Kerim'de tüm yeryüzü Müslümanlar için ibadethanedir denmiş. Bu ifadeyle ibadethane alanı genişletilmiştir. Sadece Müslümanlar yeryüzünün her tarafında ibadethane olmadan ibadet edebilirler. Bunun yanında camilerin önemi toplum içinde önemlidir. Camilerde birlik mesajları verilir ve bunu sağlayan din görevlileridir. Bunun için din görevlilerin önemi çok büyüktür” şeklinde konuştu.

Konferansta kısa bir selamlama konuşması yapan il valisi İrfan Balkanlıoğlu ise, camilerin ve din görevlilerinin toplumsal bütünleşme ile birlik ve beraberliğin sağlanmasındaki rolüne temas etti. Birlik ve beraberlik konusunun sürekli gündemimizde olması gereken bir konu oluşuna dikkatleri çeken Balkanlıoğlu bunu Endülüs'ün tarihteki yıkılış örneğiyle anlattı. Endülüs'te oluşan ayrılık hareketlerinin sonunda bu toprakların tamamen elden çıkmasıyla neticelendiğini belirten İl Valisi, bu ülkede yaşayanların tarihteki hadiselerden ders alarak birlik ve beraberliğe sahip çıkmaları ve ülkeyi birlik ruhuyla yarınlara taşımaları gerektiğini söyledi.

“Camiler ve Din Görevlileri Haftası” kapsamında konferans vermek üzere ilimize gelen Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hasan Tanrıverdi ise “Cami ve Din Görevlilerin Toplumdaki Misyonu” konulu bir konferans verdi. Tanrıverdi, camilerin tarihi gelişimi, dindeki önemi ile yönetim, eğitim ve ibadet başta olmak üzere hayatın birçok alanında icra ettiği tarihi işlevler üzerinde durdu. Dini konuların gelişen hayata uygun olarak, daha yaşanabilir bir biçimde günün koşullarına uygun olarak yeniden yorumlanarak anlaşılması üzerinde duran Hasan Tanrıverdi, bunu Peygamberimiz (as) ile sonradan gelen dört halifenin uygulamalarıyla örneklendirdi.

Konferansın sonunda Bingöl'deki cami ve Kur'an kursu inşaat çalışmaları, çevre düzenlemesi, ağaçlandırma ile sosyal alanlarda gösterdikleri etkinlikler nedeniyle başarılı görülen Alaattin Bucuka, Cahit Çakan, Haydar Çağırman, Muhittin Çakırcı, Zeki Boztimur, Zeki Kadir, Abdulmuttalip Tartik, Sabahattin Gürsaçtı, Nihat Kaya, Osman Numanoğlu, İhsan Bor, Mehmet Buğrahan, Nurettin Bulut, Zeynep Tekin ile Fatma Onur ismindeki din görevlilerine teşekkür belgesi verildi.


YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
20.10.2026
10:12
Bingöl Teknokent`te Ar-Ge proje başvuruları başladı
Bingöl Teknokent'te Ar-Ge proje başvuruları başladı
Bingöl Üniversitesi bünyesindeki Teknokent, yenilikçi fikirlerini projeye dönüştürmek isteyen girişimci, araştırmacı ve firmalardan başvuruları almaya başladı. Süreçle teknoloji tabanlı girişimciliğin desteklenmesi ve üniversite-sanayi iş birliğinin güçlendirilmesi hedefleniyor.
19.10.2026
18:02
Bingöl Bal Üreticileri Birliği`nde Salcı ile devam
Bingöl Bal Üreticileri Birliği'nde Salcı ile devam
Bingöl Bal Üreticileri Birliğinin ilk seçimli genel kurulunda Bilal Salcı yeniden Yönetim Kurulu Başkanlığına seçildi. Salcı, birliğin ilk icraatlarından birinin Bingöl Balı'nın fiyatını açıklamak olacağını belirterek üreticilerin emeğinin karşılığını alması için çalışacaklarını söyledi.
19.10.2026
16:51
‘Deyirê Zazakî Avni Polat` TRT Kurdi ekranlarında
'Deyirê Zazakî Avni Polat' TRT Kurdi ekranlarında
Bingöllü ses sanatçısı Avni Polat'ın hazırlayıp sunduğu 'Deyirê Zazakî Avni Polat', yeni sezonuyla izleyici karşısına çıkıyor. Programın ilk bölümü 21 Ekim Çarşamba günü saat 22.00'de TRT Kurdi'de yayımlanacak.
19.10.2026
01:00
Fon tasfiyesinde 40,8 milyar TL ödendi: Yatırımcı sayısı 45 bini aştı
Fon tasfiyesinde 40,8 milyar TL ödendi: Yatırımcı sayısı 45 bini aştı
Fon Koordinasyon Kurulu'nun altıncı toplantısında tasfiye sürecindeki yatırım fonlarının son durumu ele alındı. Üç portföy yönetim şirketinin kurucusu olduğu 66 fonda 45 bini aşkın yatırımcıya yönelik 40,8 milyar liralık ayni ve nakdi tasfiye işlemi tamamlanırken, tasfiye sürecindeki fon sayısı 131'den 65'e geriledi.
18.10.2026
23:40
Bingöl`de iki ayrı trafik kazası: 2 ölü, 4 yaralı
Bingöl'de iki ayrı trafik kazası: 2 ölü, 4 yaralı
Bingöl-Muş ve Bingöl-Erzurum karayollarında meydana gelen iki ayrı kazada 2 kişi hayatını kaybetti, 4 kişi yaralandı. Ilıcalar beldesi yakınlarında beton menfeze çarpan otomobildeki 2 kişi yaşamını yitirirken, 1 kişinin sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.
18.10.2026
23:16
Baraç`tan eğitim eleştirisi;
Baraç'tan eğitim eleştirisi; 'Belirsizlikler giderilmeli'
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç; 20'nin üzerinde okulda sürdüğünü belirttiği tadilat çalışmaları, servis sorunları ve yönetici atamalarındaki gecikmelere dikkat çekerek İl Millî Eğitim Müdürlüğünden açık takvim ve şeffaf bilgilendirme istedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın