KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
25 Ekim 2026 Pazar

Cami derneği yönetimi spekülasyonları yanıtladı!

Dükkânların kiraya verilmediğini vurgulayan yönetim, cami arsasının tahsisi için mahkemeye müracaat ettiklerinin altını çizdi.

Cami derneği yönetimi spekülasyonları yanıtladı!
28 MART 2007 ÇARŞAMBA 09:52
0
1812
0
AA aa
Bingöl Merkez Camileri Tamir Etme ve Yaptırma Derneği Başkanlığı,  haklarındaki bazı spekülasyonlara karşı sessizliğini bozdu. Yaptıkları yazılı açıklamayla spekülasyonları yanıtlayan yönetim,  Dükkânların kiraya verilmediğini, cami arsasının tahsisi için de mahkemeye müracaat ettiklerini kaydetti.
Yapımı devam Bingöl Merkez Yeni (Hacılar) Camii inşaatı 2006 yılı inşaat sezonu sonu itibariyle; bodrum ve zemin katın kaba inşaatının bitmiş durumda olduğunun belirtildiği açıklamada, 2007 yılı'nda cami katının kolon ve kirişler bodrum ve zemin katının hazırlanıp hizmete konulması için gerekli çalışmalara başlanacağı ifade edildi.
2006 iş sezonunda yapılan işlerden dolayı Cami'nin piyasaya; demir, kereste, dikme ağaç, inşaat malzemesi olmak üzere toplam 21 bin YTL borcu bulunduğuna dikkat çekilen açıklamada, bu borcun ödenmesi için başvurulan kişi ve kuruluşlarda bir yardım sağlanamadığı için hayırseverlerin yardımına ihtiyaç duyulduğunu vurgulandı.
‘Bingöl Merkez Yeni (Hacılar) Camisi inşaatında oluşacak dükkânların satıldığı, dernek yönetiminin kendi aralarında paylaştığı ve kendi yakınlarına verdiği' şeklindeki iddiaları cevaplayan dernek yönetimi, açıklamada  “Bu yorumların bir nokta kadar doğruluk derecesi yoktur. Derneğin yönetimi olarak dükkânların kiraya verilmesi hususunda henüz hiçbir düşünce ortaya koymuş değiliz. Kiraya verilecek yerlerin, kiraya verilmesi konusu yakında inşallah en şeffaf bir şekilde gerçekleşecektir. Tüm Bingöl Halkına duyurulup, mahalli basın mensuplarımızın, noterin ve Bingöl halkının huzurunda iştirakçilerin teklifleri neticesinde komisyon görevlilerince değerlendirilmesi yapılıp kiraya verilecektir. Bu konuda hiç kimsenin en ufak bir kuşkusu olmasın. Derneğin yönetiminde görev alan kişilerden hiçbirisinin caminin dükkânına ihtiyacı yoktur. Ve böyle bir düşünceleri de yoktur” görüşlerine yer verdi.
‘Diş Doktoru Fahri Karatay'a ait binanın yerine kat karşılığında bina yapmış olan Müteahhit M. Emin Ünlüsoy Caminin 14.25 m2 arasına tecavüz etmiş, yönetim caminin hakkını aramıyor. M. Emin Ünlüsoy, yönetimi nasıl memnun etmişse hiç sesleri çıkmıyor. Bu sorumluluğu, bu mesuliyeti nasıl örtbas ediyorlar!' şeklindeki iddaları da yanıtlayan yönetim, açıklamasını şu sözlerle tamamladı
“Söz konusu tecavüz olayı Bingöl Kadastro Müdürlüğü'nün 07.08.2003 tarihindeki ölçümleri neticesinde tespit edilmiş olup aplikasyon krokisi zamanın dernek yönetime tebliğ edilmiştir. Dernek yönetimi, M. Emin Ünlüsoy'a konuyu intikal ettirmiş ve iyi niyet kuralları doğrultusunda konuyu halletme yolunu seçmiştir. Ne yazık ki, M.Emin Ünlüsoy, konuyu hep basite almış ve dernek yönetimini oyalama taktiği ile bugüne kadar bekletmiştir. Israrlı ve devamlı temaslarımız karşısında, değerinin çok altında bir fiyat teklif etmiş. Konuya hep uzak mesafeden durmayı tercih ettiğinden, dernek yönetimi 21.11.2006 tarih ve 022 sayılı kararıyla Bingöl 1. Noter'inden almış olduğu 0189077 sıra nolu ve 07.12.2006 tarihli vekâletname ile Avukat Veysi Alagöz'e konuyu tebliğ etmiş ve mahkemeye verilmiş durumdadır. Yönetim olarak bu konunun sonuna kadar takipçisiyiz ve mahkemenin safahatları ile ilgili bilgileri, sürekli olarak mahalli basın kuruluşlarımız aracılığı ile siz değerli halkımıza bildireceğiz”

BİNGÖL KENT HABER

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
24.10.2026
16:02
Bingöl OSB`de söz sahibi yatırımcılar olacak
Bingöl OSB'de söz sahibi yatırımcılar olacak
Bingöl Organize Sanayi Bölgesi'nde Müteşebbis Heyet yönetiminden genel kurul modeline geçiş kararı alındı. Yeni dönemde özel sektörün ve yatırımcıların yönetimde daha etkin rol üstlenmesi, OSB'nin sorunlarının çözümü ve yeni yatırımların önünün açılması hedefleniyor.
24.10.2026
15:47
Başkan Arıkan Arıkan, muhtarların taleplerini dinledi
Başkan Arıkan Arıkan, muhtarların taleplerini dinledi
Mahalle muhtarlarıyla buluşmasında devam eden belediye hizmetlerini, mahallelerin öncelikli ihtiyaçlarını ve planlanan projeleri değerlendiren Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan; 'Bizim ortak paydamız Bingöl, önceliğimiz ise hemşehrilerimizin huzuru ve mutluluğudur' dedi.
24.10.2026
15:18
ATAKDER`den afetlere karşı güç birliği çağrısı
ATAKDER'den afetlere karşı güç birliği çağrısı
ATAKDER Bingöl İl Başkanı Menderes Güner, afetlere karşı bilinçli ve hazırlıklı bir toplum oluşturmak amacıyla kurumlar, siyasi temsilciler ve esnafla bir araya geldi. Güner, afetlere karşı hazırlıklı bir toplum oluşturmak için risk tespiti, bilinçlendirme ve gönüllülük çalışmalarına ağırlık vereceklerini söyledi.
24.10.2026
14:54
Bingöl bir değerini daha kaybetti: Prof. Dr. Abdülaziz Beki vefat etti
Bingöl bir değerini daha kaybetti: Prof. Dr. Abdülaziz Beki vefat etti
1945'te Bingöl'de başlayan bir ömür, ilme, eğitime ve kültürel mirasa adanmış çalışmalarla iz bıraktı. Bingöl Üniversitesi önceki dönem Rektör Yardımcılarından ve İlahiyat Fakültesi eski dekanlarından Prof. Dr. Abdülaziz Beki'nin vefatı, akademi camiasını ve sevenlerini yasa boğdu.
24.10.2026
14:44
Bingöl`de yakalanan 29 şüpheliden 3`ü tutuklandı
Bingöl'de yakalanan 29 şüpheliden 3'ü tutuklandı
Operasyonlarda 577 paket gümrük kaçağı sigara, uyuşturucu maddeler, ruhsatsız tüfek, 6 kesici alet ve hassas terazi ele geçirildi.
24.10.2026
14:26
Ucuz diye kanınca pahalıya patlıyor!
Ucuz diye kanınca pahalıya patlıyor!
Bingöl dahil 10 ilde düzenlenen 'Patinaj' operasyonunda 15 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden 12'si tutuklanırken, hesaplarındaki toplam işlem hacminin 226 milyon lirayı aştığı belirlendi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın